Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προβλέπει καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες 7 ημέρες

Εθνική -

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, ανέφερε προγνώσεις καιρού 7 ημερών με διάσπαρτες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ταϊλάνδη από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Γενικά, κατά τις 17 – 19 Σεπτεμβρίου, ένας νοτιοδυτικός μουσώνας που επικρατεί στη Θάλασσα Ανταμάν, την Ταϊλάνδη και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα λιγότερες βροχές στη χώρα και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις στο Βορρά, την Ανατολή και το Νότο. (Δυτική ακτή).

Κατά τη διάρκεια του 20ου – 22ου, ένα ενεργό-χαμηλό κελί στα ανατολικά των Φιλιππίνων προβλέπεται να ενταθεί και να κινηθεί μέσω της Θάλασσας της Νότιας Κίνας προς τις ακτές του μέσου Βιετνάμ, προκαλώντας περισσότερες βροχοπτώσεις με μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις στον κάτω Βορρά, το χαμηλότερο Βορειοανατολικά, Ανατολικά και Κεντρική περιοχή.

Στη βόρεια Ταϊλάνδη, μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τις 17 – 20, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις προβλέπονται για τις 21 – 22, με ελάχιστη θερμοκρασία 22°C και μέγιστη θερμοκρασία 35°C.

Στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κατά τις 17 – 19 ενώ μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχές προβλέπονται για τις 20 – 22, με ελάχιστη θερμοκρασία 22°C και μέγιστη θερμοκρασία 34°C.

Στις κεντρικές επαρχίες αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις 17 – 20 ενώ μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχές προβλέπονται για τις 21 – 22. Για τη μητροπολιτική περιοχή της Μπανγκόκ, είναι επίσης πιθανό να σημειωθούν διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Στην ανατολική Ταϊλάνδη, η οποία περιλαμβάνει το Chonburi και την Pattaya, αναμένονται διάσπαρτες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τις 17 – 19, ενώ διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις προβλέπονται για τις 20 – 22. Τα κύματα προβλέπεται να είναι περίπου 1 μέτρο και 1 – 2 μέτρα με καταιγίδες.

Στις νότιες επαρχίες, κατά διαστήματα 21 – 22 αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές. Κύματα προβλέπονται περίπου 1 μέτρο και 1-2 μέτρα με καταιγίδες στα ανατολικά παράλια ενώ περίπου 1-2 μέτρα και περίπου 2 μέτρα με καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά παράλια.

Το τμήμα προειδοποίησε επίσης τους ανθρώπους στις περιοχές κινδύνου στο Βορρά, το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό, το Ανατολικό και το Νότο να προσέχουν από πιθανές σοβαρές συνθήκες. Όλα τα πλοία θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και να μείνουν μακριά από τις περιοχές με καταιγίδες κατά τις 20 – 22.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.