Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει κανονισμούς για τον έλεγχο των διαφημίσεων που λένε ότι προκαλούν κοινωνικές βλάβες

Εθνική -

Η επιτροπή υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης χθες, 14 Σεπτεμβρίου, συμφώνησε να εκδώσει νόμους και κανονισμούς για τον έλεγχο των διαφημιστικών μηνυμάτων που θα μπορούσαν, σύμφωνα με αυτήν, να προκαλέσουν κοινωνικές βλάβες, καθώς και μηνύματα που παραπέμπουν στον ανώτατο θεσμό της Ταϊλάνδης.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Traisulee Traisoranakul δήλωσε ότι η επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο υπουργικών κανονισμών που ορίζουν διαφημίσεις αγαθών ή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο και βλάβη στο κοινό, καθώς και σχέδιο πρότασης για ανάκληση διαφημίσεων αλκοολούχων ποτών και ποτών που περιέχουν καφεΐνη στους κινηματογράφους και σε διαφημιστικές πινακίδες.

Τέτοιες διαφημίσεις περιλαμβάνουν επίσης μηνύματα που αναφέρουν δωρεάν δώρα, ανταμοιβές μέσω τζόγου και δώρα ή δωρεάν δικαιώματα/προνόμια, σύμφωνα με τη δήλωσή της.

Επιπρόσθετα, θα απαγορευθούν οι διαφημίσεις μονάδων συγκυριαρχίας που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί νομίμως ή έχουν εγγραφεί χωρίς να προσδιορίζονται τα στοιχεία ή παρέχουν οικόπεδα και πωλήσεις συγκυριαρχίας χωρίς να προσδιορίζονται συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Το σχέδιο κανονισμού θα περιλαμβάνει επίσης μηνύματα και διαφημίσεις που αναφέρονται στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά, τη Βασίλισσα, τον κληρονόμο ή τον αντιβασιλέα που έχει γίνει χωρίς βασιλική άδεια, εκτός εάν πρόκειται για δήλωση που ορίζεται από το νόμο ή έχει δοθεί άδεια από τη βασιλική οικογένεια .

Επιπλέον, το προσχέδιο ανάκλησης για τις διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών και ποτών που περιέχουν καφεΐνη στους κινηματογράφους και στις διαφημιστικές πινακίδες θα επανεξεταστεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν επί του παρόντος παρόμοιοι νόμοι που ρυθμίζουν συγκεκριμένα τις διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών του 2008 και του νόμου για τα τρόφιμα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλοι οι νόμοι είναι «στην ίδια σελίδα» και ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.