Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας για τον ουδέτερο τουρισμό άνθρακα

Μπανγκόκ, 14 Σεπτεμβρίου 2021 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για να οδηγήσει την Ταϊλάνδη προς τον τουρισμό μηδενικών εκπομπών με επτά οργανισμούς-εταίρους από τρία βασικά υπουργεία – Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και του ιδιωτικού τομέα.

Το μνημόνιο υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή (10 Σεπτεμβρίου 2021) σε μια εικονική τελετή υπογραφής υπό την προεδρία του Α.Ε. κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού, Α.Ε. κ. Warawut Silpa-archa, Υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, και τον Καθ. Δρ. Άνεκ Λαοθαμάτα, Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο Κυβερνήτης της TAT, κ. Yuthasak Supasorn, δήλωσε ότι «Το Μνημόνιο Σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στις προσπάθειες της Ταϊλάνδης να μειώσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τόσο λόγω των επιδιωκόμενων στόχων όσο και λόγω της αυξημένης συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα που απαιτεί η συμφωνία».

Στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που οδηγεί προς τον τουρισμό μηδενικών εκπομπών (τουρισμός ουδέτερου άνθρακα) στο πλαίσιο του προγράμματος ισοζυγίου άνθρακα, οκτώ οργανισμοί-εταίροι θα συνεργαστούν για την επίτευξη βιώσιμων καθαρών μηδενικών εκπομπών μεταξύ τους.

Εργαζόμενοι σε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, οι οργανισμοί-εταίροι θα:

(1) Αναπτύξτε από κοινού γνώσεις σχετικά με τον τουρισμό καθαρού μηδενικού άνθρακα, κατάλληλο για το πλαίσιο του τουριστικού τομέα της Ταϊλάνδης.

(2) Υποστηρίξτε την ανάπτυξη της διαχείρισης τουρισμού καθαρού μηδενικού άνθρακα, οδηγήστε τουριστικές διαδρομές, δραστηριότητες, υπηρεσίες και καινοτομίες που διαχειρίζονται με αυτήν την έννοια στον κλάδο του τουρισμού και των επιχειρηματικών εκδηλώσεων της Ταϊλάνδης.

(3) Προώθηση μιας προσέγγισης καθαρού μηδενικού άνθρακα στο πλαίσιο της ζήτησης-προσφοράς της βιομηχανίας τουρισμού και επιχειρηματικών εκδηλώσεων της Ταϊλάνδης για τη διαχείριση και πρόσβαση στις κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού και τη διευκόλυνση των αντισταθμίσεων άνθρακα.

(4) Ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Μαζί με την TAT, οι επτά άλλοι οργανισμοί εταίροι είναι οι Καθορισμένες Περιοχές για τη Διοίκηση Αειφόρου Τουρισμού (DASTA), το Γραφείο Συνεδρίων και Εκθέσεων της Ταϊλάνδης (TCEB), Επιστημονική Έρευνα και Καινοτομία της Ταϊλάνδης (TSRI), Εμπορικό Επιμελητήριο Ταϊλάνδης και Εμπορικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης ( TCC και BOT), Ταϊλανδική Ένωση Οικοτουρισμού και Ταξιδιών Περιπέτειας (TEATA), Μονάδα Διαχείρισης Προγράμματος για Ανταγωνιστικότητα (PMU) και Οργανισμός Διαχείρισης Αερίων Θερμοκηπίου Ταϊλάνδης (TGO).

Δελτίο τύπου από την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/