Δύο ομάδες υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώνονται ξανά σε μεγάλα σημεία ανάφλεξης σήμερα στην Μπανγκόκ παρά τη χθεσινή καταστολή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Εκπρόσωποι δύο φιλοδημοκρατικών ομάδων, του «Thalu Fah» και του Ενωμένου Μετώπου Thammasat and Demonstration, έχουν προγραμματιστεί να παρακολουθούν μια συνεχή διαμαρτυρία στον κόμβο Sam Liam Din Deang στην Μπανγκόκ από τις 5:00 μ.μ. σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, μετά από ανησυχίες για μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ μιας τρίτης ομάδας, των σκληροπυρηνικών διαδηλωτών της «Thalu Gas» υπέρ της δημοκρατίας και της αστυνομίας που ελέγχει το πλήθος χθες.

Σχετικά με τη χθεσινή πολύωρη διαμαρτυρία, τουλάχιστον 77 διαδηλωτές – μεταξύ των οποίων 9 έφηβοι κάτω των 18 ετών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της βίαιης αντιπαράθεσης χθες το βράδυ, σύμφωνα με το Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

 

Η χθεσινή καταστολή έγινε ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς τα ταϊλανδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ασκήσει σκληρή κριτική και αμφισβήτησαν αυτό που αποκαλούσαν κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες από πολλές απόψεις.

Παρά τις παρόμοιες τακτικές τόσο των διαδηλωτών όσο και των αξιωματούχων που χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες διαδηλώσεων, η αστυνομία, αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάγκασε τα μέσα ενημέρωσης να εγκαταλείψουν την περιοχή διαμαρτυρίας από τις 8:20 λόγω των ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας που πλησιάζουν. (Η Μπανγκόκ, καθώς και 28 άλλες επαρχίες, είναι επί του παρόντος υπό απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. για λόγους που σχετίζονται με τον Covid-19, σύμφωνα με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με διαδηλώσεις.) Είπαν στους δημοσιογράφους ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν εάν παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου συνέχισαν να χρησιμοποιούν βία, συμπεριλαμβανομένης της ρίψης ελαστικών σφαιρών και δακρυγόνων, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδικτυακοί χρήστες του Διαδικτύου φάνηκε να το θεωρούν συντριπτικά ως υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, η οποία όχι μόνο περιόρισε το δικαίωμα του κοινού να έχει πρόσβαση στην τρέχουσα κατάσταση και προκάλεσε τραυματισμούς στους διαδηλωτές αλλά και σε εξαιρετικά προβληματικούς αθώους και κατοίκους που ζούσαν κοντά. Η διασπορά διήρκεσε περισσότερες από 8 ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Από σήμερα, οι διαδηλωτές της «Thalu Gas» είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται γύρω στις 5:17 και σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν να πυροβολούν κροτίδες κάτω από την οδό ταχείας κυκλοφορίας Din Deang.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη διαμαρτυρία, που οργανώθηκε από μια φιλοδημοκρατική ομάδα που ονομάζεται «Mok Luang Rim Nam», διοργανώθηκε στη διασταύρωση Ratchaprasong από τις 6:30 μ.μ. και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα φορτηγό με κανόνι νερού εθεάθη να αναπτύσσεται στο Αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχωρούσαν και στα δύο σημεία.

Και οι δύο διοργανωτές διαμαρτυρίας προέτρεψαν το κοινό να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ειδικά πώς η αστυνομία ταραχών θα χρησιμοποιούσε τη δύναμή της εναντίον ανθρώπων, καθώς ισχυρίστηκαν ότι οι αξιωματούχοι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν παράνομα τη δύναμη για να επιτεθούν σε διαδηλωτές και πολίτες.

Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης, εν τω μεταξύ, υποστήριξαν ότι οι διαμαρτυρίες είναι παράνομες λόγω του έκτακτου διατάγματος για τον έλεγχο του Covid-19 και ότι όλες οι συνελεύσεις και οι συγκεντρώσεις είναι επί του παρόντος ενάντια στο νόμο, υποστηρίζοντας ότι η διασπορά των διαμαρτυριών δεν είναι πολιτική αλλά σχετίζεται με την υγεία. Οι διαδηλωτές διαφώνησαν, δηλώνοντας ότι γίνονται στόχος και δεν τους επιτρέπεται να εκφράσουν τις απόψεις και τη φωνή τους.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.