ΑΝΑΛΗΨΗ: Σκληρή και πολύωρη αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ΜΑΤ σημειώθηκε στη διασταύρωση Din Daeng κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της δημοκρατίας χθες

Μπανγκόκ -

Μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ μιας ομάδας υπέρ της δημοκρατικής νεολαίας και της αστυνομίας ελέγχου του πλήθους σημειώθηκε έντονα χθες, 7 Σεπτεμβρίου, αφού η ομάδα «Thalu Gas» κάλεσε σε διαδήλωση για την ανατροπή του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha.

Η ομάδα άρχισε να συγκεντρώνεται γύρω στις 5:30. στο σημείο ανάφλεξης της διασταύρωσης Sam Liam Din Daeng, ενώ μια ομάδα αξιωματικών επιβολής του νόμου πλησίαζε επίσης τη σκηνή για να διατηρήσει την ειρήνη και την τάξη. Γρήγορη σύλληψη 15 διαδηλωτών και κατάσχεση γιγάντια κροτίδες, βόμβες πινγκ-πονγκ, κρυστάλλινες μπάλες και χειροποίητα όπλα πραγματοποιήθηκε στην αρχή της διαδήλωσης.

Από τις 7:30 μ.μ. στην οδό Asoke-Din Daeng που κατευθύνεται προς τη διασταύρωση Ratchaprarop, μια μοτοσικλέτα φέρεται να πυρπολήθηκε. Σύμφωνα με τοπική πηγή, επρόκειτο για όχημα της αστυνομίας που κατασχέθηκε από σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Κανόνια νερού και λαστιχένιες σφαίρες εκτοξεύονταν συνεχώς εναντίον των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να διαλυθούν για λίγο πριν η ομάδα επιστρέψει και αρχίσει να αντεπιτίθεται με χειροποίητες βόμβες και όπλα.

Περισσότερες καύσεις σκουπιδιών αναφέρθηκαν κοντά στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Din Daeng. Η αστυνομία ανακοίνωσε προειδοποίηση από το Τμήμα Μπάντας του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης για να σταματήσει η ρίψη κροτίδων και πυροτεχνημάτων, διαφορετικά η αστυνομία έπρεπε να επιβάλει την απόρριψη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για λόγους ασφαλείας.

Ο ήχος από κροτίδες και βόμβες ακουγόταν συνεχώς ενώ η αστυνομία που ελέγχει το πλήθος προσπαθούσε να διαλύσει το πλήθος με λαστιχένιες σφαίρες και κανόνια νερού υψηλής πίεσης. Περισσότερες δυνάμεις επιβολής έφθασαν στο σημείο γύρω στις 10:08, οδηγώντας σε πιο έντονη σύγκρουση. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τα ΜΜΕ και όσους δεν συμμετείχαν να αποχωρήσουν από τη σκηνή.

Αυτό έγινε, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. λόγω των προφυλάξεων για τον Covid-19 στην Μπανγκόκ.

Η σύγκρουση κράτησε σχεδόν 5 ώρες και άρχισε να ηρεμεί γύρω στις 11:30. Σύμφωνα με το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας, 15 συλληφθέντες διαδηλωτές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Din Daeng με την κατηγορία της παράνομης συγκέντρωσης με περισσότερα από 10 άτομα και της πρόκλησης ταραχών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.