Έξι μοναχοί και βουδιστής οπαδός συνελήφθησαν στο ναό του Τσιάνγκ Μάι επειδή ήπιαν και μαζεύτηκαν για ένα πάρτι μπάρμπεκιου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Τσιάνγκ Μάι -

Μια ομάδα ντόπιων μοναχών και ένας οπαδός πιάστηκαν σε μια κατοικία στο Wat Pansao στην περιοχή Mueang Chiang Mai, στο Chiang Mai, επειδή φέρεται ότι παραβίασαν τον νόμο περί μεταδοτικών ασθενειών συγκεντρώνοντας για ένα πάρτι μπάρμπεκιου και πίνοντας αλκοόλ.

Η αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Phu Ping Ratchaniwet έφτασε στο ναό το βράδυ της Κυριακής, αφού έλαβε καταγγελίες από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι οι μοναχοί στο ναό είχαν ένα πάρτι που έπιναν μπύρα, έκαναν δυνατούς θορύβους και παραβίαζαν τόσο τις μοναστικές πειθαρχίες του Βουδισμού όσο και τους νόμους που απαγορεύουν την Covid-19 συγκεντρώσεις γύρω από το αλκοόλ.

Έξι μοναχοί και ένας ακόλουθος ανακαλύφθηκαν να απολαμβάνουν το πάρτι μπάρμπεκιου με δεκάδες κουτάκια μπύρας και αλκοολούχα ποτά μέσα στην καμπίνα. Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν ότι είχαν πιει και βρέθηκαν με απροσδιόριστη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Κατηγορήθηκαν για παράνομη συγκέντρωση που ενέχει κίνδυνο για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 βάσει του νόμου περί μεταδοτικών ασθενειών και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Phu Ping Ratchaniwet για νομικές διαδικασίες.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι τέσσερις από τους συλληφθέντες μοναχούς ήταν τοπικοί ηγούμενοι από το Wat Pan Sao, το Wat Yang Kuang, το Wat Hua Fai και το Wat Ban Ping που βρίσκονται στο κέντρο του Chiang Mai.

Οι επτά μοναχοί εκδιώχθηκαν από το μοναστικό τάγμα από τον μοναστικό αρχηγό του Τσιάνγκ Μάι που βρίσκεται στο Wat Upakhut.

Οι επτά πήγαν στο δικαστήριο σήμερα το πρωί και καταδικάστηκαν σε 15 ημέρες φυλάκιση, αναστολή για ένα χρόνο και πρόστιμο 10,000 μπατ ο καθένας.

Η είδηση ​​έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο επειδή είναι μοναχοί, αλλά επειδή τέσσερις είναι Ηγούμενοι (κεφαλομοναχοί) και γνωστοί στην περιοχή του Τσιάνγκ Μάι από τους ντόπιους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.