Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο σφουγγαριών στο Samut Prakan σήμερα το πρωί, προκαλώντας ζημιές σε αξία άνω των 100 εκατομμυρίων μπατ

ΦΩΤΟ: Dailynews

Samut Prakan -

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο παραγωγής σφουγγαριών στην περιοχή Samrong Tai της επαρχίας Samut Prakan τα ξημερώματα σήμερα, 20 Αυγούστου, προκαλώντας ζημιές σε αξία άνω των 100 εκατομμυρίων μπατ.

Τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομία έφτασαν στο σημείο μετά από ειδοποίηση για το συμβάν γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα. Το διώροφο εργοστάσιο σφουγγαριών καίγεται και καλύπτεται βαριά με πυκνό μαύρο καπνό.

Η κατάσβεση ήταν αγώνας για τους αξιωματούχους καθώς η δομή του κτιρίου είχε καταρρεύσει. Οι αξιωματικοί χρειάστηκε να γκρεμίσουν τοίχους πριν καταφέρουν να ψεκάσουν νερό μέσα στο εργοστάσιο. Σφουγγάρια, μηχανές και εύφλεκτα χημικά στο κτίριο, δυστυχώς, έγιναν καύσιμο προσθέτοντας στη φωτιά για να εκραγεί βίαια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Οι πυροσβέστες πέρασαν πάνω από δύο ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΦΩΤΟ: Dailynews

Ο φύλακας του εργοστασίου Sitchai Juthaveru, 50 ετών, είπε στην αστυνομία ότι περιπολούσε στην περιοχή όταν εντόπισε ένα σύννεφο καπνού και φλόγες να καίει μέσα στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια επιχείρησε να σταματήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα αλλά η φωτιά ξέσπασε σε ευρύτερη περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Kan Pittayachakarawat, 49 ετών, που έφτασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση είπε στους αξιωματούχους ότι κανείς δεν εργαζόταν στο εργοστάσιο όταν φέρεται να ξέσπασε η φωτιά. Εν τω μεταξύ, μεγάλη φωτιά σημειώθηκε και σε κοντινή εταιρεία χρωμάτων TOA χθες το απόγευμα. Η φωτιά από το εργοστάσιο μπορεί να προκάλεσε προβλήματα στο εργοστάσιό του, πρόσθεσε.

Από τον αρχικό έλεγχο καταστράφηκε ολοσχερώς το εσωτερικό του κτιρίου του εργοστασίου, μεταξύ των οποίων και δύο νταλίκες που ήταν σταθμευμένα πίσω από το εργοστάσιο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η ζημιά υπολογίζεται σε τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια μπατ. Οι αρχές δεν μπόρεσαν ακόμη να προσδιορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς. Αστυνομικοί της ιατροδικαστικής θα φτάσουν στο σημείο για να διερευνήσουν διεξοδικά τα αίτια αργότερα σήμερα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.