Δελτίο Τύπου: Ο πρώτος μήνας του "Phuket Sandbox" έχει 14,000+ αφίξεις, έσοδα 829 εκατομμυρίων μπατ

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Ταϊλανδική Αρχή Τουρισμού. Οι δηλώσεις τους είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 05 Αύγουστος 2021 «Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να αναφέρει ότι τον πρώτο μήνα του προγράμματος «Phuket Sandbox» από την έναρξή του την 1η Ιουλίου 2021, περισσότεροι από 14,000 ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Πουκέτ και τα έσοδα που παρήγαγαν για την τοπική οικονομία ανήλθε σε 829 εκατομμύρια μπατ.

Για την περίοδο 1-31 Ιουλίου 2021, οι συνολικές διεθνείς αφίξεις ανήλθαν σε 14,055, με τη μεγαλύτερη αγορά προέλευσης να είναι οι ΗΠΑ με 1,802 αφίξεις. Ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,558 αφίξεις, το Ισραήλ με 1,455 αφίξεις, η Γερμανία με 847 αφίξεις και η Γαλλία με 839 αφίξεις.

Η TAT αναμένει ότι 100,000 ξένοι τουρίστες θα επισκεφθούν το Πουκέτ το τρίτο τρίμηνο του 2021 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) και θα εισφέρουν έσοδα περίπου 8.9 δισεκατομμυρίων μπατ στην τοπική οικονομία.

Από άποψη διαμονής, οι αφίξεις για τον Ιούλιο έγιναν 190,843 διανυκτερεύσεις δωματίων σε ξενοδοχεία με πιστοποίηση SHA Plus. Ο Αύγουστος έχει επιπλέον 109,694 διανυκτερεύσεις δωματίων εκ των προτέρων και τον Σεπτέμβριο άλλες 9,182 διανυκτερεύσεις δωματίων, συνολικά 309,719 διανυκτερεύσεις δωματίων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Ο πραγματικός αριθμός διανυκτερεύσεων του Ιουλίου ξεπέρασε κατά πολύ τις προκαταβολικές κρατήσεις των 106,883 διανυκτερεύσεων στις αρχές Ιουλίου. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, επίσης, είναι πλέον σημαντικά μπροστά στις προκαταβολικές κρατήσεις σε σχέση με αυτήν τη στιγμή, με αποτέλεσμα το τρέχον σύνολο των προκαταβολικών κρατήσεων για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο σχεδόν να τριπλασιάζεται από το προηγούμενο.

Οι τουρίστες πρέπει να διαμένουν σε ξενοδοχεία με πιστοποίηση SHA Plus στο Πουκέτ για την πρόσθετη ασφάλειά τους. Η πιστοποίηση SHA Plus υποδεικνύει ότι ένα ξενοδοχείο πληροί τα μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο του COVID-19 και επίσης ότι το 70% του εργατικού δυναμικού του έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Τα έσοδα των 829 εκατομμυρίων μπατ για τον Ιούλιο περιελάμβαναν 282 εκατομμύρια μπατ που δαπανήθηκαν για διαμονή, 194 εκατομμύρια μπατ για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, 175 εκατομμύρια μπατ για τρόφιμα και ποτά και 124 εκατομμύρια μπατ για την υγεία και τις ιατρικές υπηρεσίες. Μεταξύ των 14,055 αφίξεων τουριστών, το μέσο κόστος των διακοπών τους στο Πουκέτ ήταν 58,982 μπατ.

Κρίσιμα, ένα από τα βασικά οφέλη του προγράμματος Phuket Sandbox ήταν η δημιουργία 210 εκατομμυρίων μπατ σε μισθούς για τους ντόπιους υπαλλήλους στα καταλύματα, τα εστιατόρια και άλλους τομείς.

Εν τω μεταξύ, η δέσμευση των τοπικών επαρχιακών αρχών και της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να ανοίξει ξανά με ασφάλεια το Πουκέτ συνεχίστηκε. Μαζί με τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας που εφαρμόζονται και τα κατάλληλα πρωτόκολλα που επηρεάζονται, αυτό περιλαμβάνει και το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον πληθυσμό του νησιού. Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021, το 89% των ατόμων είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το 69% είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Πρόκειται για το Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai και Railay Beach) και Phang Nga (Khao Lak και Ko Yao), όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τις επιλεγμένες περιοχές σε κάθε προορισμό με ένα μοντέλο 7+7. Αυτό το μοντέλο θα μειώσει την υποχρεωτική διαμονή στο Πουκέτ στο πλαίσιο του προγράμματος Phuket Sandbox από 14 σε 7 ημέρες, μετά τις οποίες μπορούν να περάσουν 7 διανυκτερεύσεις στο Krabi και στο Phang Nga.

Η ιδέα πίσω από το μοντέλο 7+7 είναι να παρέχει στους ξένους τουρίστες περισσότερες επιλογές για να επισκεφθούν πολλούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ταϊλάνδη. Το Krabi και το Phang Nga είναι ιδανικά για αυτό, δεδομένης της εγγύτητάς τους και της ευκολίας πρόσβασης από το Πουκέτ.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/