Δελτίο Τύπου: Ο Chatchai-Decha και ο Juthamas ταλαιπωρούνται από τους Ολυμπιακούς, αφήνοντας την Ταϊλάνδη με ένα μετάλλιο στην πυγμαχία

Οι Chatchai-Decha και Juthamas ταλαιπωρούνται από τους Ολυμπιακούς, αφήνοντας την Ταϊλάνδη με μια ελπίδα για μετάλλιο στην πυγμαχία  

1 Αυγούστου 2021: Η συμφορά χτύπησε την ταϊλανδέζικη πυγμαχία την Κυριακή, καθώς οι Jutamas Jitpong και Chatchai-Decha Butdee αγωνίστηκαν εντυπωσιακά, αλλά έχασαν την ευκαιρία τους να πάρουν μετάλλια στην αρένα Kokugikan.

Στους προημιτελικούς των 51 κιλών γυναικών, η χάλκινη Ολυμπιονίκης των SEA Games 2019 Jutamas έπεσε στην ασημένια Ολυμπιονίκη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 BuseNaz Cakiroglu με 0-5 το πρωί. Περισσότερα άσχημα νέα ήρθαν το απόγευμα όταν ο Chatchai-Decha έχασε οριακά από τον δύο φορές χάλκινο Ολυμπιονίκη Lazaro Alvarez από την Κούβα με 2-3 στους τελευταίους οκτώ των 57 κιλών ανδρών.

Ο Juthamas πολέμησε επιθετικά στο μπροστινό πόδι, ενώ ο Τούρκος στεκόταν πίσω, περιμένοντας να κερδίσει πόντους όταν η Ταϊλανδή μαχήτρια έριξε τη φρουρά της. Η πρωταθλήτρια Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2019 αποδείχτηκε η ανώτερη πυγμάχος από την αρχή, με τη Juthamas να αγωνίζεται να προσαρμοστεί στο στυλ του ελεύθερου σκοπευτή της.

«Αν ήμουν ηγέτης από την αρχή, θα είχα πυγμαχήσει πιο ελεύθερα. Προσπάθησα να αλλάξω το πλάνο του παιχνιδιού μου, αλλά τα πήγαινε καλά. Είναι κρίμα που το τρέξιμό μου τελείωσε σε αυτό το σημείο», είπε ο 23χρονος μαχητής από το Nakhon Si Thammarat.

Η Juthama, δακρυσμένη, ορκίστηκε να τα βγάλει πέρα ​​με τον αντίπαλό της στο μέλλον.

«Αν χάσω από σένα, μην αποσυρθείς τόσο γρήγορα, μόλις πάρω την εκδίκησή μου. Θα επιστρέψω και θα προπονηθώ ακόμα πιο σκληρά. Θα ξαναβρεθούμε σίγουρα στο μέλλον», είπε ο Ταϊλανδός, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς που δεν κατάφερε να φτάσει στο βάθρο.

«Δεν είμαι ταλαντούχος πυγμάχος, αλλά είμαι σκληρά εργαζόμενος πυγμάχος. Θέλω να κάνω περήφανους τους ανθρώπους στο σπίτι και θέλω να ξέρουν ότι αυτό το κορίτσι από τη γειτονιά είναι καλό μποξέρ. Λυπάμαι που δεν τα κατάφερα. Αν αγωνιστώ στους Αγώνες του 2024, θα προσπαθήσω να επανορθώσω», πρόσθεσε.

Ο Chatchai-Decha, εν τω μεταξύ, έδωσε τον αγώνα της ζωής του σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει ένα μετάλλιο στους τρίτους και αποχαιρετιστήριους Ολυμπιακούς του. Ωστόσο, ο τρεις φορές νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Alvarez έδειξε ανώτερες ικανότητες στο κρίσιμο στάδιο για να διαψεύσει τις ελπίδες του Ταϊλανδού.

«Έδωσα τα πάντα εκεί έξω. Έχουμε ίση εμπειρία και γνωρίζουμε ο ένας το στυλ του άλλου. Αλλά ως Κουβανός πυγμάχος, είναι γρήγορος και δύσκολος να τον παλέψεις», είπε ο 36χρονος Ταϊλανδός στην τελική του προσπάθεια για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

«Μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για το πώς απέδωσα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να ευχαριστήσω τους οπαδούς και ιδιαίτερα την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου. Μπορεί να μην πέτυχα το όνειρό μου, αλλά προσπάθησα όσο πιο σκληρά μπορούσα», είπε ο Chatchai-Decha, ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι ήταν ο τελευταίος του αγώνας ως εθνικός αθλητής.

Με τους δύο πυγμάχους εκτός τουρνουά, η τελευταία ελπίδα της Ταϊλάνδης στην πυγμαχία είναι η Σουνταπόρν Σιζόντι, η οποία θα αγωνιστεί για ένα χάλκινο μετάλλιο στους προημιτελικούς των 60 κιλών γυναικών ενάντια στην Παγκόσμια Ολυμπιονίκη Νέων και Νέων του 2018, Καρολίν Ντυμπουά, από τη Μεγάλη Βρετανία, την Τρίτη.

 

*******************************

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/