Το Soi Dog Foundation εγκαινιάζει κινητή κλινική στο Surat Thani

Το Soi Dog Foundation εγκαινίασε μια νέα κινητή κλινική στη νότια επαρχία Surat Thani. Η κλινική είναι η ένατη του είδους της στην Ταϊλάνδη και έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει στη διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων και των γατών του δρόμου της επαρχίας και να εμποδίσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών μέσω στείρωσης και εμβολιασμού.

Η στείρωση και ο εμβολιασμός είναι – και ήταν πάντα – στην πρώτη γραμμή της δουλειάς της Soi Dog και έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο ηθικός και αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου των πληθυσμών σκύλων και γατών του δρόμου. Από το 2003, το ίδρυμα έχει στειρώσει και εμβολιάσει πάνω από 580,000 σκύλους και γάτες σε όλη την Ταϊλάνδη – περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό στον κόσμο.

Η έναρξη λειτουργίας της κινητής κλινικής ακολουθεί την ολοκλήρωση ενός πεντάμηνου έργου της Soi Dog στο νησί Koh Samui στο Surat Thani, στο οποίο στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν πάνω από 3,000 σκύλοι και 500 γάτες. Το ίδρυμα αποφάσισε να μετακομίσει στην ηπειρωτική χώρα Surat Thani με την ίδια αποστολή αφού έλαβε πολυάριθμα αιτήματα για βοήθεια.

«Το Surat Thani είναι η μεγαλύτερη από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης (jangwat) και λαμβάνουμε έναν αυξανόμενο αριθμό αναφορών για άρρωστα και τραυματισμένα ζώα και αιτήματα για κλινικές στείρωσης εκεί», εξήγησε ο υπεύθυνος κοινοτικών σχέσεων της Soi Dog, Sakdapol Thongjan. «Αλλά η στείρωση από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα, επομένως θα θέλαμε επίσης να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους εδώ σχετικά με την ευθύνη του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας (DLD) σε αυτό.” 

Η νέα κινητή ομάδα έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Surat Thani του DLD όσο και από τον Δήμαρχο που επισκέφθηκαν την κλινική την πρώτη ημέρα λειτουργίας της για να δείξουν την υποστήριξή τους. 

«Είμαι ευγνώμων στο Υπουργείο Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας για τη συνεργασία με το Soi Dog Foundation», δήλωσε ο επικεφαλής του Surat Thani DLD κ. Daecha Jitpirom. «Το Surat Thani είναι μια μεγάλη πόλη με μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων και μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο για την επίτευξη μακροπρόθεσμης αλλαγής στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων και την εξάλειψη της λύσσας με ανθρώπινο τρόπο». 

Η Soi Dog λειτουργεί επί του παρόντος τρεις κινητές κλινικές στη νότια Ταϊλάνδη: στο Nakhon Si Thammarat, στο Phang Nga και στο Surat Thani. Κάθε κινητή ομάδα αποτελείται από εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους, νοσοκόμους και αξιωματικούς διάσωσης ζώων που συνεργάζονται για να πιάσουν, να στειρώσουν, να εμβολιάσουν και στη συνέχεια να επιστρέψουν κατά μέσο όρο 40-50 ζώα του δρόμου την ημέρα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και οι τροφοδότες ζώων του δρόμου καλούνται να φέρουν και τα σκυλιά και τις γάτες τους στην κλινική. Ωστόσο, παρακαλούνται να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων μέσω email clinic@soidog.org

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/