Ο Ratchanok πηγαίνει στο Τόκιο για μια τελευταία βολή στο Ολυμπιακό χρυσό

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από τους φίλους μας στο Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων

23 Ιουλίου 2021: Η Ratchanok Inthanon έχει σχεδόν τα πάντα στη ζωή της: σπίτι, αυτοκίνητο, εκατομμύρια στον λογαριασμό της και ένα σωρό τίτλους κύρους, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού μεταλλίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που της διαφεύγει ακόμα – ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο πρώην παγκόσμιος αρ θα ρίξει ξανά τα ζάρια στο Τόκιο, που σηματοδοτεί την τρίτη της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο τελευταίες καμπάνιες της έπεσαν στα buffer με ένα 21-17 18-21 14-21 ήττα από τον Γουάνγκ Σιν της Κίνας στο Λονδίνο 2012 προημιτελικοί και α 19-21 16-21 ήττα από τον Ιάπωνα Ακανέ Γιαμαγκούτσι στο τελευταίο 16 πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο.

Ο αποφασισμένος κόσμος Αρ 6 έχει ορκιστεί να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο αυτή τη φορά καθώς το μπάντμιντον αναδεικνύεται ως ένας από τους τρεις κλάδους – με ταεκβοντό και γκολφ – που αναμένεται να χαρίσουν δόξα για την Ταϊλάνδη στο Τόκιο.

"Θέλω να κερδίσω ένα μετάλλιο», είπε ο 2013 Παγκόσμιος πρωταθλητής. «Έχω τα πάντα στη ζωή μου εκτός από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ένα χρυσό μετάλλιο θα είναι ακόμα καλύτερο».

Ο Ratchanok έχει κληρωθεί στον όμιλο N μαζί με τη Soniia Cheah Su Ya από τη Μαλαισία και τη Laura Sarosi από την Ουγγαρία.

Τώρα γερασμένος 26 και με μόνο δύο νίκες τίτλου (India Open και Indonesian Masters) στο παρελθόν 24 μήνες, η Ταϊλανδή σταρ είναι ακόμα πεπεισμένη ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ακόμα κοντά της.

"Δεν είναι μια αδύνατη αποστολή. Εξαρτάται από το πόσο καλά παίζετε εσείς και ο αντίπαλός σας τη συγκεκριμένη ημέρα. Έχω μάθει από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ότι πίεζα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Αν μπορώ να παραμείνω ψυχικά σταθερός καθ' όλη τη διάρκεια, έχω μια ευκαιρία», δήλωσε ο Ratchanok, ο οποίος έχει αγωνιστεί μόνο σε τέσσερα τουρνουά φέτος εν μέσω του COVID-19 έξαρση. Τα καλύτερα αποτελέσματά της μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν είναι δύο θέσεις στα ημιτελικά στο Open Thailand τον Ιανουάριο και στο All England Championships τον Μάρτιο.

Ο Ταϊλανδός είναι εκτός αγωνιστικής δράσης από τότε που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) ανέστειλε τα τουρνουά για να αποτρέψει την εξάπλωση του Covid-19. Ωστόσο, η απόλυση της έδωσε χρόνο να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της και να επικεντρωθεί πλήρως στην Ολυμπιάδα.

"Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, δούλεψα τη φυσική μου κατάσταση για να βεβαιωθώ ότι θα είμαι σε καλή φυσική κατάσταση για τρία δύσκολα παιχνίδια. Παίρνω επίσης τις προπονήσεις τόσο σοβαρά όσο και τους πραγματικούς αγώνες. Είμαι αποφασισμένη να δώσω έναν σκληρό αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε.

Παρά την απουσία της υπερασπιστής της πρωταθλήτριας Καρολίνας Μάριν της Ισπανίας, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τραυματισμού στο γόνατο, η Ταϊλανδή εξακολουθεί να προβλέπει έναν υψηλά ανταγωνιστικό γυναικείο αγώνα και λέει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε.

"Υπάρχουν πολλοί σκληροί παίκτες που συμμετέχουν. Άλλοι θα δώσουν μεγάλη μάχη καθώς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν διαγράφω τις πιθανότητες κανενός», είπε η Ratchanok, η οποία δεν είναι σίγουρη αν αυτοί θα είναι οι αποχαιρετιστήριοι Αγώνες της.

"θα γίνω 29 in 2024. Θα μπορούσαν να έρθουν κάποια νέα και καλύτερα κορίτσια μέχρι τότε. Αλλά αν είμαι ακόμα δυνατός και αρκετά καλός για να εκπροσωπήσω την Ταϊλάνδη, δεν θα διστάσω», είπε η Ratchanok που ξεκινά την εκστρατεία της στο Τόκιο τον Ιούλιο. 25.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/