Ο Πανίπακ κατακτά το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό τάεκβοντο της Ταϊλάνδης

Ακολουθεί δελτίο τύπου από το Media Press Center για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

24 Ιουλίου 2021: Η Νο 1 του κόσμου Panipak Wongpattanakit καρφίτσωσε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας της Ταϊλάνδης αφού έγινε η πρώτη εκθέτης του Taekwondo του Βασιλείου που κατέκτησε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το Σάββατο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κράτησε τη σημαία της Ταϊλάνδης να κυματίζει ψηλά στο Συνεδριακό Κέντρο Makuhari Messe στην Τσίμπα, επικρατώντας της νικήτριας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Adriana Cerezo Iglesias από την Ισπανία με 11-10 στον εξαντλητικό τελικό των 49 κιλών γυναικών.

Η 23χρονη Ταϊλανδή υστερούσε με 9-10 με 11 δευτερόλεπτα πριν την ώρα πριν ανατρέψει την κατάσταση με ένα χτύπημα στο πορτμπαγκάζ για να ανέβει 11-10. Και παρά κάποιες καθυστερημένες προσπάθειες από τον 17χρονο εχθρό, ήταν πολύ αργά για να αλλάξει το πεπρωμένο.

Ο Πανίπακ είναι πλέον ο πρώτος από την Ταϊλάνδη που σηκώνει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες ταεκβοντό.

«Θα ήθελα να δώσω αυτή τη νίκη σε όλους τους οπαδούς της Ταϊλάνδης», είπε ο Panipak. «Όλη η σκληρή δουλειά τελικά απέδωσε. Έχω περάσει πολλές δυσκολίες. Η μακρόχρονη επιθυμία μου επιτέλους ανταποκρίθηκε».

Παλαιότερα η Ταϊλάνδη δεν κέρδισε ποτέ χρυσό από άλλα αθλήματα εκτός από την πυγμαχία και την άρση βαρών. Η χώρα πανηγύρισε για πρώτη φορά το ιστορικό χρυσό (πρώτο χρυσό από έναν Ταϊλανδό) από τον Somluck Kamsing στην πυγμαχία πτερύγιο στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και το πρώτο χρυσό από την άρση βαρών από τον Udomporn Polsak στα 53 κιλά γυναικών στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Πανίπακ έφερε επίσης το 10ο χρυσό μετάλλιο της Ταϊλάνδης στην Ολυμπιάδα, αφού και τα προηγούμενα εννέα προέρχονταν είτε από την πυγμαχία είτε από την άρση βαρών (πέντε χρυσά από την άρση βαρών και τέσσερα από την πυγμαχία).

Εκτός από το διάσημο χρυσό μετάλλιο, η Panipak θα επιστρέψει στο σπίτι μια νέα εκατομμυριούχος καθώς θα της απονεμηθεί 12 εκατομμύρια BT για τη νίκη σύμφωνα με την πολιτική του Εθνικού Ταμείου Αθλητικής Ανάπτυξης.

Το Panipak από το Surat Thani έχει πλέον κερδίσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει σαρώσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 και του 2019, κέρδισε χρυσά Grand Slam μεταξύ 2018-19 και κέρδισε έξι κορώνες Παγκόσμιου Γκραν Πρι (τρεις το 2017 μ. δύο το 2018 και ένα το 2019).

Αυτό είναι το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για την Πανίπακ, αφού πριν από πέντε χρόνια συμβιβάστηκε με το χάλκινο στη Βραζιλία. Είναι επίσης η τρίτη Ταϊλανδή στην ιστορία που κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια αφού ο μποξέρ Manus Boonjamnung κέρδισε το χρυσό στους Αγώνες του 2004 και ένα ασημένιο τέσσερα χρόνια αργότερα και η γυναίκα αρσιβαρίστας Pimsiri Sirikaew κέρδισε δύο ασημένια το 2012 και το 2016.

Θα επιστρέψει στην Ταϊλάνδη τη Δευτέρα και θα περάσει σε καραντίνα στο Πουκέτ.

Ωστόσο, ο άλλος εκθέτης του Ταϊλανδού ταεκβοντό Ramnarong Sawekwiharee, μετά τη νίκη με 23-7 επί του Safwan Khalil της Αυστραλίας στον εναρκτήριο γύρο, σταμάτησε στον δεύτερο γύρο από τον Vito Della'Aquilla της Ιταλίας με 17-37 στα 58 κιλά ανδρών.

Οι διαδρομές της Panipak στον τελικό:

Κέρδισε τον Abishag Semberg του Ισραήλ με 29-5 στον πρώτο γύρο.

Κέρδισε τον Thi Kim Tuyen Trong από το Βιετνάμ με 20-11 στα προημιτελικά.

Κέρδισε την Μιγιού Γιαμάντα της Ιαπωνίας με 34-12 στα ημιτελικά.

Κέρδισε την Adriana Cerezo Iglesias, από την Ισπανία με 11-10

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/