Η Ταϊλάνδη εγκαινιάζει την ολυμπιακή εκστρατεία με νίκες σε Taekwondo, μπάντμιντον, πυγμαχία και πινγκ πονγκ

Ακολουθεί δελτίο τύπου από το κέντρο Τύπου ΜΜΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως σημαντική σημείωση, ο Panipak “Tennis” Wongpattanakit, το αστέρι του Taekwondo της Ταϊλάνδης, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για την Ταϊλάνδη απόψε μετά την κυκλοφορία αυτής της πρώτης κυκλοφορίας, θα έχουμε ένα ξεχωριστό άρθρο για αυτό αργότερα!

24 Ιουλίου 2021: Το Νο 13 του κόσμου του μπάντμιντον Busanan Ongbamrungphan και το μικτό διπλό Νο 2 Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai ξεκίνησαν τις εκστρατείες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΙΟ 2020 με στυλ με άνετες νίκες στο Musashino Forest Sports Plaza του Σαββάτου.

Στο ντεμπούτο της στους Αγώνες, η νικήτρια του Orleans Masters World Tour Super 100, Busanan, έπρεπε να ξεπεράσει τα νεύρα της προτού ξεπεράσει την απίστευτη Daniela Macias από το Περού με 21-4 21-9 σε 31 λεπτά στο μονό γκρουπ D γυναικών.

Στον όμιλο Β του μικτού διπλού, οι Dechapol Puavaranukroh και Sapsiree Taerattanachai νίκησαν τους Joshua Hurlburt-Yu και Josephine Wu από τον Καναδό με 21-13 21-6 σε μόλις 30 λεπτά.

Ωστόσο, η ομάδα του διπλού γυναικών της Rawinda Prajongjai και της Jongkolphan Kititharakul στάθηκε λιγότερο τυχερή, καθώς έχασε από τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2017 Chen Qing Chen και Jia Yi Fan από την Κίνα με 6-21 10-21 σε μόλις 34 λεπτά στον όμιλο B.

Η Busanan, 25 ετών από την Μπανγκόκ, παραδέχτηκε ότι έπρεπε να πιέσει τις πεταλούδες στο στομάχι της για να ξεπεράσει το πρώτο της εμπόδιο.

«Αυτός ήταν ο πρώτος Ολυμπιακός αγώνας στη ζωή μου. Δεν μπορούσα να μην αισθάνομαι τόσο ενθουσιασμένος», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2015 SEA Games. «Αλλά χρησιμοποίησα αυτόν τον αγώνα για να δοκιμάσω την ταχύτητα του λεωφορείου και τον αερισμό στο γήπεδο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να χειριστώ και τις δύο πτυχές», πρόσθεσε ο Μπουσανάν, ο οποίος θα παλέψει με την Κριστίν Κουούμπα από την Εσθονία στον τελευταίο αγώνα γυρισμού την Τρίτη.

«Δεν θα τη θεωρήσω δεδομένη. Πήρε την Pornpavee Chochuwong (Νο 10 του κόσμου) σε τρία παιχνίδια στο Ελβετικό Όπεν. Δεν μπορείτε να το παραβλέψετε αυτό», είπε ο πρώην νικητής του Masters της Ταϊλάνδης, ο οποίος κοιτάζει την πρώτη θέση στον όμιλο για να κερδίσει μια θέση στους 16 τελικούς.

Η πρώην νούμερο 1 του κόσμου Ratchanok Intanon ξεκινά την εκστρατεία της την Κυριακή σε έναν αγώνα γύρο του γκρουπ Ν εναντίον της Laura Sarosi της Ουγγαρίας. Ο Dechapol και ο Sapsiree υποδύονται τους Marcus Ellis και Lauren Smith της Μεγάλης Βρετανίας, επίσης την Κυριακή.

Στο Kokugikan Arena, υπήρχαν υπέροχα νέα για τους λάτρεις της πυγμαχίας της Ταϊλάνδης όταν ο πρωταθλητής Νέων της Ασίας του 2019 Baison Manikon και η τοπική ελπίδα Chatchai-Decha Butdee πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Η Baison, η οποία πριν από δύο χρόνια μεταπήδησε από το Muay Thai στην πυγμαχία, βασίστηκε στην ταχεία κίνησή της και στις δυνατές γροθιές της για να αναστατώσει την ασημένια Ολυμπιονίκη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 Saadat Dalgatova της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής με 4-1.

«Ξεκίνησα ένα υπέροχο ξεκίνημα που πραγματικά βοήθησε. Είχα κάποια αναπνευστικά προβλήματα στον τρίτο γύρο, αλλά έμεινα εκεί», είπε η Baison, η οποία κάλεσε τους γονείς της για υποστήριξη και ευλογίες το βράδυ πριν από τον αγώνα.

Ένα μεγάλο εμπόδιο περιμένει την Ταϊλανδή στον δεύτερο γύρο την Τρίτη, όταν θα αντιμετωπίσει την ασημένια μετάλλιο των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων 2016 και 2018, Gu Hong από την Κίνα.

Στον αγώνα φτερού ανδρών, ο Chatchai-Decha Butdee δεν είχε κανένα πρόβλημα να διώξει τον Peter McGrail της Μεγάλης Βρετανίας με 5-0. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ασιατικού Πρωταθλήματος 2015 θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Mirco Jehiel Cuello από την Αργεντινή στη φάση των 16.

Στο Sea Forest Waterway στον κόλπο του Τόκιο, οι Siwakorn Wongpin και Nawamin Deenoi τερμάτισαν στην 1η θέση στο Heat 7 του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών μετά από χρονομέτρηση 07.05:45.34 λεπτά. Έμειναν 6 δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές της θερμότητας Jonathan Rommelmann και Jason Osborne της Γερμανίας που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού σε 21.71:XNUMX. Ενώ το ζευγάρι των Γερμανών προχωρά στους ημιτελικούς, το δίδυμο της Ταϊλάνδης θα προσπαθήσει να επανορθώσει στο Ρεπεσάζ την Κυριακή.

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση, η Orawan Paranang κέρδισε την Diaz Melanie από το Πουέρτο Ρίκο με 4-0 (13-11 11-6 11-8 11-7) στον πρώτο γύρο του απλού γυναικών στο Metropolitan Gymnasium του Τόκιο.

 

*****************************

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/