Δελτίο Τύπου: Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων παραπέμπει στο χρυσό κορίτσι των πολεμικών τεχνών της Ταϊλάνδης

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την ομάδα μέσων ενημέρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ταϊλάνδης.

21 Ιουλίου 2021: Η Νο 1 του κόσμου Panipak Wongpattanakit θα πρέπει να αποφύγει την αυξανόμενη πίεση εάν θέλει να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ευνοείται πολύ για να πάρει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Ταϊλάνδης στο ταεκβοντό. Η 23χρονη από το Surat Thani θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή της στην τετραετή αθλητική υπερβολή.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και του 2019 στην κατηγορία των 49 κιλών γυναικών αρκέστηκε στο χάλκινο στο ντεμπούτο της στους Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αλλά αυτή τη φορά, ως κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του Grand Slam το 2018-19, η Ταϊλανδή πολεμίστρια του ταεκβοντό θα μπει στο Συνεδριακό Κέντρο Makuhari Messe ως η γυναίκα που θα νικήσει.

Ωστόσο, η έξι φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του Παγκόσμιου Γκραν Πρι δεν δείχνει σημάδια λυγισμού κάτω από το τεράστιο βάρος της προσδοκίας που επωμίζεται.

«Διαχειρίζομαι άνετα όλη την πίεση και τις σκέψεις μου», είπε ο Panipak, ένας από τους δύο Ταϊλανδούς στον Ολυμπιακό διαγωνισμό taekwondo μαζί με τον Ramnarong Sawekwiharee στα 58 κιλά των ανδρών.

«Για μένα, τα πάντα – ο ανταγωνισμός, οι αντίπαλοι και ο προπονητής μου – είναι τα ίδια όπως συνήθως. Ακόμα κι αν είμαι το Νο 1, ξεκινάω κάθε αγώνα με μηδέν σκορ όπως και οι αντίπαλοί μου. Δεν υπάρχει τίποτα νέο για μένα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Panipak παραλίγο να ρίξει λευκή πετσέτα όταν επέστρεψε στο σπίτι της με το χάλκινο μετάλλιο των Αγώνων του 2016. Έχασε από τη Νοτιοκορεάτισσα Kim So-hui, την μετέπειτα πρωταθλήτρια, στον δεύτερο γύρο πριν επιστρέψει για να πάρει την τρίτη θέση στο Repechage. Ήταν τόσο απογοητευμένη που έχασε το χρυσό που γύρισε την πλάτη της στο άθλημα για δύο μήνες.

“Είχα μια πολύ καλή ευκαιρία στο Ρίο, αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου, την έσκασα. Ήμουν τόσο απογοητευμένος και είπα στον προπονητή μου ότι δεν ήθελα να συνεχίσω. Αλλά μετά από δύο μήνες, έχασα πραγματικά ταεκβοντό και συνέχισα τις προπονήσεις», είπε ο Panipak.

Το Ολυμπιακό ντουέτο ταεκβοντό της Ταϊλάνδης υποβλήθηκε σε εντατική προπόνηση στο Khao Yai, Nakhon Ratchasima πριν πετάξει για την Ιαπωνία το περασμένο Σάββατο. Στο πλαίσιο της προπόνησής τους, μελέτησαν αποσπάσματα των αντιπάλων τους και έχουν επικεντρωθεί στη φυσική τους κατάσταση καθώς προετοιμάζονται για τη δράση στον διαγωνισμό των Αγώνων το Σάββατο 24.

Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, ένα είναι σίγουρο ότι η Panipak δεν σκοπεύει να το ονομάσει τερματισμό μετά από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Υπάρχουν ακόμη περισσότερες προκλήσεις, όπως η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου για τρίτη φορά. Οπότε, σίγουρα δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ», είπε.

Ο αγώνας στο Τόκιο θα διεξαχθεί χωρίς κοινό, κάτι που ο εθνικός προπονητής ταεκβοντό της Ταϊλάνδης Choi Young-Seok βλέπει ως πλεονέκτημα για τους αθλητές του.

«Χωρίς θαυμαστές, οι αθλητές θα ενθουσιαστούν λιγότερο και θα μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα», είπε.

Ο Νοτιοκορεάτης προπονητής ορκίστηκε κάποτε ότι μια μέρα θα βγάλει έναν Ταϊλανδό χρυσό Ολυμπιονίκη. Όλη η Ταϊλάνδη θα ελπίζει ότι αυτή η μέρα θα έρθει κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/