Το Samui, το Ko Pha-ngan και το Ko Tao άνοιξαν ξανά, υπό προϋποθέσεις, στους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χθες με την έναρξη του προγράμματος «Samui Plus»

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη σήμερα του προγράμματος Samui Plus, στο πλαίσιο του οποίου το Ko Samui, το Ko Pha-ngan και το Ko Tao μπορούν να επισκέπτονται πλήρως εμβολιασμένοι διεθνείς τουρίστες χωρίς απαιτήσεις καραντίνας.

Το πρόγραμμα Samui Plus είναι για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021, σε αυτά τα τρία νησιά που βρίσκονται στην επαρχία Surat Thani. Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Samui Plus. όπως απαιτήσεις εισόδου, διαδικασίες κατά την άφιξη, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και συχνές ερωτήσεις μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ο κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού,Είπε ότι «Η επαναλειτουργία του Samui, του Ko Pha-ngan και του Ko Tao στον τουρισμό είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της πολιτικής που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό για το άνοιγμα ολόκληρης της χώρας εντός 120 ημερών ή έως τα τέλη Οκτωβρίου. . Το Πουκέτ είναι ήδη ανοιχτό ως πιλοτικός προορισμός και άλλοι προορισμοί θα ακολουθήσουν με την προγραμματισμένη σειρά με προσεκτικά σχεδιασμένα μέτρα ελέγχου των ασθενειών και δημόσιας υγείας, ταξιδιωτικές διαδικασίες και το σωστό τουριστικό μάρκετινγκ.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται στο πλαίσιο του προγράμματος Samui Plus μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στα ξενοδοχεία «Samui Extra Plus» και «SHA ​​Plus» για τις πρώτες 7 διανυκτερεύσεις και τις υπόλοιπες 7 διανυκτερεύσεις, αντίστοιχα. Και οι δύο ετικέτες είναι επίσημα εγκεκριμένες όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια. Τα ξενοδοχεία Samui Extra Plus ήταν παλαιότερα ξενοδοχεία ALQ (τώρα αναφέρονται ως ξενοδοχεία AQ) και έχουν εκχωρηθεί ειδικά για το πρόγραμμα Samui Plus. Τα ξενοδοχεία με πιστοποίηση SHA Plus σημαίνουν ότι πληρούν τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο του COVID-19 και επίσης ότι το 70% του εργατικού δυναμικού τους έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ο κ. Vijvut Tjinto, Κυβερνήτης της επαρχίας Surat Thani, είπε ότι ο τουριστικός τομέας του Surat Thani μαζί με τις επαρχιακές αρχές έχουν δεσμευτεί να δουν οι επισκέπτες του Samui Plus να απολαμβάνουν αξέχαστες διακοπές. Αυτό φαίνεται στις αφοσιωμένες προσπάθειες που κατέβαλαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μέχρι την επαναλειτουργία του προορισμού. όπως η οργάνωση προληπτικών μέτρων κατά του COVID-19 και το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους ντόπιους Σαμούι.â€

Δρ Manu Sukolsakul, Επαρχιακός Ιατρός Δημόσιας Υγείας του Surat Thani,«Όσον αφορά τα μέτρα δημόσιας υγείας, τα πάντα, από το σύστημα καραντίνας και τον έλεγχο και την απομόνωση τυχόν θετικών κρουσμάτων μέχρι την προσβασιμότητα των νοσοκομείων και του ιατρικού προσωπικού είναι σε κατάσταση ετοιμότητας».

Οι τουρίστες του Samui Plus που επισκέπτονται το Samui, το Ko Pha-ngan και το Ko Tao μπορούν να είναι σίγουροι ότι η υγεία και η ευημερία τους θεωρούνται υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης ΤΑΤ, είπε “Με τα προγράμματα Phuket Sandbox και Samui Plus που ισχύουν τώρα, μπορείτε να απολαύσετε και πάλι τη θρυλική τουριστική έλξη που έχει κάνει την Ταϊλάνδη έναν τόσο αγαπημένο προορισμό για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Τα πανέμορφα νησιά Samui, Ko Pha-ngan και Ko Tao είναι από τα καλύτερα παραλιακά θέρετρα στην Ασία και είναι φανταστικό να βλέπεις ξανά αυτούς τους φιλόξενους τουρίστες.â€

Για τη σημερινή έναρξη του προγράμματος Samui Plus, υπήρξαν εννέα διεθνείς αφίξεις από το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα είναι μέλη των μέσων ενημέρωσης μετά από πρόσκληση του TAT, ως μέρος του σχεδίου για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης για το πρόγραμμα Samui Plus μέσω της εμπειρίας από πρώτο χέρι από μέλη των μέσων ενημέρωσης, διασημότητες και παράγοντες επιρροής από όλο τον κόσμο.

Η TAT αναμένει ότι περίπου 1,000 ξένοι τουρίστες θα φτάσουν στο πλαίσιο του προγράμματος Samui Plus κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου.

Ο κ. Ratchaporn Poolsawadee, Πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού του Κο Σαμούι, Είπε «Εκ μέρους των ανθρώπων στο Κο Σαμούι, στο Κο Φανγκάν και στο Κο Τάο, είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τόσο τους Ταϊλανδούς όσο και τους διεθνείς τουρίστες πίσω σε αυτά τα τρία όμορφα νησιά και πάλι. Ελάτε να απολαύσετε τον ποιοτικό χρόνο σας ανάμεσα σε όλο αυτό το υπέροχο τοπίο, να ζήσετε συναρπαστικές δραστηριότητες, να απολαύσετε πολλά νόστιμα πιάτα, καθώς και τη ζεστή φιλοξενία μας. Ελπίζουμε ότι το μοντέλο Samui Plus θα φέρει ζωντάνια και ζωντανή ατμόσφαιρα στο Ko Samui, το Ko Pha-ngan και το Ko Tao ξανά.â€

Το Πουκέτ και το Σαμούι του Σουράτ Τανί, το Κο Φανγκάν και το Κο Τάο είναι οι πρώτοι προορισμοί της Ταϊλάνδης που ανοίγουν ξανά τον τουρισμό.

Οι επόμενοι προορισμοί που θα ανοίξουν ξανά - την 1η Σεπτεμβρίου 2021 - θα είναι το Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai και Railay Beach), το Phang Nga (Khao Lak και το Ko Yao), το Chiang Mai (περιοχή Mueang και Mae Rim). , Mae Taeng και Doi Tao Districts), Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung και Sattahip) και Buri Ram (Mueang District και Chang Arena).

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για την επαναλειτουργία της Μπανγκόκ, του Phetchaburi (Cha-am) και του Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) είναι η 1η Οκτωβρίου 2021, ενώ η υπόλοιπη Ταϊλάνδη θα ανοίξει ξανά όλο τον μήνα Οκτώβριο.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/