Το Soi Dog Foundation μεταφέρει αριθμό ρεκόρ σκύλων διάσωσης στις ΗΠΑ πριν από την απαγόρευση εισαγωγής

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από το Soi Dog Foundation. Οι δηλώσεις και οι απόψεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

Το Soi Dog Foundation μετέφερε σχεδόν εκατό σκύλους διάσωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον μήνα πριν από την πρόσφατα ανακοινωθείσα απαγόρευση εισαγωγής που τέθηκε σε ισχύ στις 14 Ιουλίου.

Η μονοετή απαγόρευση εισαγωγής σκύλων στις ΗΠΑ από περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, ανακοινώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 14 Ιουνίου, παρέχοντας στη Soi Dog ένα στενό παράθυρο για να μεταφέρει τόσους σκύλους όσο το δυνατόν περισσότερο στη χώρα για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.


Μετά από μια συντριπτική ανταπόκριση από τους υποστηρικτές του Soi Dog σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν κεφάλαια για να πετάξουν συνολικά 86 σκυλιά σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων προς τις συνεργαζόμενες οργανώσεις διάσωσης του Soi Dog σε όλη τη χώρα, από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια. Τα σκυλιά βρίσκονται στη διαδικασία υιοθεσίας σε αγαπημένες οικογένειες, με μερικά ήδη σπίτια και εγκατεστημένα.  

Το Soi Dog βρήκε σπίτι στις ΗΠΑ για περισσότερα από 700 υγιή, πλήρως εμβολιασμένα σκυλιά μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθιστώντας τον τον πιο δημοφιλή προορισμό τους όσον αφορά την υιοθεσία στο εξωτερικό. Για πολλούς σκύλους διάσωσης, η υιοθεσία στο εξωτερικό είναι η μόνη τους ελπίδα να βρουν σπίτι. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του υπερπληθυσμού στο καταφύγιό τους στο Πουκέτ και τη δημιουργία χώρου για τον επόμενο σκύλο που έχει ανάγκη. Το καταφύγιο φιλοξενεί σήμερα πάνω από 1,500 ζώα. 

Η απαγόρευση των εισαγωγών, λοιπόν, επέφερε τεράστιο πλήγμα στο Soi Dog. Εφαρμόζεται από το CDC, η απαγόρευση ακολουθεί τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μετάδοση της λύσσας από μη εμβολιασμένους σκύλους που εισέρχονται στη χώρα με ελλιπή, ανεπαρκή ή ψευδή τεκμηρίωση. Η Soi Dog συνεχίζει να ζητά την αναθεώρηση της απαγόρευσης, υποστηρίζοντας ότι τιμωρεί άδικα την εισαγωγή σκύλων από νόμιμες οργανώσεις διάσωσης σαν τους ίδιους, των οποίων τα σκυλιά είναι πλήρως εμβολιασμένα, σωστά τεκμηριωμένα και δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων ή άλλων ζώων. 

«Όλοι οι σκύλοι που εισάγονται από το Soi Dog Foundation στις ΗΠΑ προέρχονται από τη νότια νησιωτική επαρχία του Πουκέτ και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων στις ΗΠΑ. Το Πουκέτ είναι η πρώτη επαρχία της Ταϊλάνδης που αναγνωρίστηκε ως απαλλαγμένη από τη λύσσα και θα μπορούσε να συγκριθεί με τη Σιγκαπούρη σε σχέση με το μέγεθος και τον έλεγχο της νόσου», εξηγεί ο Πρόεδρος της Soi Dog John Dalley MBE σε μια επιστολή αναφοράς προς το CDC που έχει επί του παρόντος πάνω από 24,000 υπογραφές.

Για να προσθέσετε το όνομά σας στην αναφορά, επισκεφθείτε https://www.soidog.org/cdc-usa-ban-2021/sign

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/