Ο Jazz Janewattananond της Ταϊλάνδης ελπίζει να κάνει πάταγο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο ανδρικό γκολφ

Ακολουθεί δελτίο τύπου. Οι απόψεις και οι δηλώσεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

Ο Jazz Janewattananond της Ταϊλάνδης μεγάλωσε με όνειρα να φορέσει τα γυαλιά του και να διαγωνιστεί για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο σε μια πισίνα. Μια ανατροπή της μοίρας θα τον δει να πυροβολεί για το χρυσό στον αγώνα γκολφ ανδρών, αντ' αυτού αργότερα αυτόν τον μήνα.

 Το Jazz, το Νο. 1 του Asian Tour το 2019, θα παραταχθεί δίπλα στην ελίτ του κόσμου στο Kasumigaseki Country Club στα περίχωρα του Τόκιο από τις 29 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, όπου ο ίδιος και ο συμπατριώτης του Gunn Charoenkul θα κάνουν το ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 «Μεγαλώνοντας, δεν ήξεραν πολλοί άνθρωποι ότι κολυμπούσα πολύ», είπε η Jazz. «Ο μπαμπάς μου ήθελε να γίνω κολυμβητής. Όταν ήμουν τεσσάρων έως οκτώ ετών, κολυμπούσα μερικά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Ήταν τρελό. Τώρα δεν θα μπω ούτε στο νερό», πρόσθεσε γελώντας.

 Ο 25χρονος θυμάται πώς ο ίδιος και ο πατέρας του θα παρακολουθούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τηλεόραση, ιδιαίτερα τους αγώνες στίβου και τους αγώνες κολύμβησης. Ο Αμερικανός θρύλος της κολύμβησης Μάικλ Φελπς, ο πιο πολυβραβευμένος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών με συνολικά 28 μετάλλια, ήταν ανάμεσα στα αστέρια που τράβηξαν το νεαρό βλέμμα του εκείνη την εποχή.

 «Θα ακολουθούσα τον στίβο και την κολύμβηση και δεν υπήρχε γκολφ τότε», είπε ο Jazz, ο οποίος είναι τώρα έξι φορές νικητής στην Ασία. «Παλιά έβλεπα τον Φελπς να κυριαρχεί στην πισίνα, οπότε ήταν ένα πράγμα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη σκηνή για τον αθλητισμό και είναι τεράστια προτεραιότητα για μένα.

 «Δεν μου αρέσει να ονειροπολώ και δεν λέω πράγματα όπως ότι θέλω να κερδίσω το Masters μια μέρα ή το Open. Δεν θα ονειροπολώ παρά μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφορετικοί και συχνά θα σκεφτόμουν τι θα συμβεί αν καταφέρω να κερδίσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι τόσο περίεργο. Νομίζω ότι είναι το απόλυτο για τον αθλητισμό».

 Αφού άλλοι στην ηλικία του ξεπέρασαν και τον ξεπέρασαν στην πισίνα, ο Jazz δοκίμασε το ποδόσφαιρο (ποδόσφαιρο) αλλά το εγκατέλειψε και αυτό αφού τον κλώτσησαν και τον ξεπέρασαν. Το γκολφ ήρθε μετά όταν ο πατέρας του, ένας Ταϊλανδός κριτής, τον ενθάρρυνε να χτυπήσει μπάλες όταν ήταν οκτώ. Δαγκωμένος από το ζωύφιο, ο Jazz έγινε θαύμα του γκολφ και αναδείχθηκε ως ο νεότερος παίκτης σε ηλικία 14 ετών που έκανε τη μέση σε μια εκδήλωση Asian Tour το 2010. Μια μέρα πριν κλείσει τα 15, εντάχθηκε στις επαγγελματικές τάξεις. 

 Ωστόσο, δεν ήταν μια γρήγορη άνοδος, καθώς η Jazz χρειάστηκε μερικά χρόνια για να προσαρμοστεί στη ζωή στις επαγγελματικές τάξεις. Το 2016, αποφάσισε να περάσει μερικούς μήνες σε ένα βουδιστικό μοναστήρι όπου έμαθε να γίνεται μοναχός – μια τελετουργία κοινή μεταξύ των νεαρών Ταϊλανδών ως ένδειξη σεβασμού προς τους γονείς τους. Τον Φεβρουάριο του 2017, κέρδισε το Bangladesh Open, πιστώνοντας την πρώτη του νίκη στην Ασιατική περιοδεία στον χρόνο του στο μοναστήρι για επιτυχία.

 «Προσευχόμουν και έψαλλα κάθε μέρα στον ναό. Ένιωσα πραγματικά γαλήνια. Το γκολφ ήταν τα πάντα, αλλά τώρα, είμαι απλά χαρούμενος που παίζω σε τουρνουά», είπε ο Jazz, το σήμα κατατεθέν της Κυριακής είναι να φοράει ένα πορτοκαλί πουκάμισο που έχει το χρώμα του σαφράν ενός μοναχού.

 Μέχρι το τέλος του 2019, εντάχθηκε σε μια περίφημη λίστα με διάσημους Ταϊλανδούς παίκτες γκολφ, συμπεριλαμβανομένων των Thongchai Jaidee και Kiradech Aphibarnrat για να κερδίσει το Τάγμα Αξίας στην Ασιατική περιοδεία μετά από τέσσερις νίκες προτού σταματήσει η ορμή του από τον COVID-19.

 Αφού έδειξε την καλύτερη φόρμα του με την τρίτη θέση στην Κένυα και ισοφάρισε 11th στο Βρετανικό Masters νωρίτερα φέτος, η Jazz ξέρει ότι υπάρχουν τόσα πολλά για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που προκρίθηκα. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι. Είχαμε στόχο να παίξουμε πέρυσι αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαι απλά χαρούμενος που τελικά τα κατάφερα», είπε.

 «Είμαι ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ τη χώρα μου και είναι τιμή. Θυμάμαι τους Thongchai και Kiradech να μοιράζονται την εμπειρία τους μετά την επιστροφή τους από το Ρίο ντε Τζανέιρο και ο Kiradech έπαιξε καλά εκείνη την εβδομάδα (για να τερματίσει πέμπτος).

 «Έχουμε δύο από τους άνδρες και τις γυναίκες (Ariya Jutanugarn και Patty Tavatanakit), οπότε υπάρχουν τέσσερις ευκαιρίες για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο για την Ταϊλάνδη. Ένας από εμάς πρέπει να έχει μια καλή εβδομάδα για να κερδίσει ένα μετάλλιο για τη χώρα μας. Το γκολφ δεν μοιάζει με κανένα άλλο άθλημα και δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος. Απλά πρέπει να έχετε την κατάλληλη εβδομάδα. Θα ήταν τρελό να πάρω ένα μετάλλιο, θα είναι τρελό αν το κάνω».

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/