Ένα εκτενές FAQ για ξένους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το Koh Samui, το Koh Tao ή το Koh Phangan, το πρόγραμμα Samui Plus, που ξεκινά από τα τέλη του μήνα

Surat Thani, Ταϊλάνδη-

  Το παρακάτω είναι ένα εκτενές FAQ που παρέχεται από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης σχετικά με το πρόγραμμα «Samui Plus» για επίσκεψη στα μεγάλα νησιά Koh Samui, Koh Tao ή Koh Phangan στην Ταϊλάνδη από τα μέσα αυτού του μήνα. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις τους είναι δικές τους.

Προετοιμασία για ταξίδι

Q: Τι πρέπει να γνωρίζουν/κάνουν οι ξένοι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Samui Plus πριν ταξιδέψουν;
A: Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν καλύψει όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις και έχουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών.
  • Βρίσκεστε σε εγκεκριμένη χώρα του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων COVID-19 (CCSA) για 21 ημέρες ή περισσότερες·
  • Έχετε εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλιο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (ΥΠΥ) της Ταϊλάνδης ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
  • Έχετε κάνει κράτηση και αγοράσει αεροπορικά ταξίδια μετ' επιστροφής.
  • Έχετε κάνει κράτηση και πληρώσει για διαμονή και απαιτείται/ες δοκιμές RT-PCR σε ξενοδοχείο ALQ ή SHA Plus.
  • Έχετε αγοράσει ιατρική ασφάλιση με κάλυψη θεραπείας για τον COVID-19 τουλάχιστον 100,000 $ ΗΠΑ.
  • Έχετε βγει αρνητικό για COVID-19 όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Q: Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να είναι στα αγγλικά;
A: Ναι, όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι μόνο στα αγγλικά. Εάν τα έγγραφα δεν είναι πλήρη, ο επισκέπτης θα τοποθετηθεί στο ALQ για 14 ημέρες ή μέχρι να μπορέσει να φύγει από την Ταϊλάνδη, τα έξοδα των οποίων πρέπει να καλύψει ο επισκέπτης.

Q: Από ποιες χώρες/εδάφη επιτρέπεται να ταξιδέψω στην Ταϊλάνδη;
A: Η λίστα μπορεί να προβληθεί εδώ.

Q: Εάν είμαι Ταϊλάνδης υπήκοος ή αλλοδαπός κάτοικος Ταϊλάνδης που επιστρέφει από το εξωτερικό, πρέπει να είμαι σε χώρα εγκεκριμένη από την CCSA για 21 ημέρες ή περισσότερες;
A: Όχι, δεν είναι απαραίτητο.

Q: Τι πτήσεις μπορώ να πάρω στο Σαμούι;
A: Μπορείτε να πετάξετε στο Σαμούι μόνο με απευθείας διεθνή πτήση ή να μεταβείτε μέσω Μπανγκόκ μόνο με εγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Δεν επιτρέπεται η σύνδεση πτήσεων σε μη εγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες.
Παρακαλώ ελέγξτε www.bangkokair.com για τα δρομολόγια πτήσεων.

Q: Εάν ταξιδεύω με παιδί κάτω των 18 ετών, χρειάζεται να εμβολιαστεί πλήρως;
A: Τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν απαιτείται να εμβολιαστούν εάν ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς ή κηδεμόνες, αλλά πρέπει να έχουν βγει αρνητικό για COVID-19 όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Υποβολή αίτησης για το πρόγραμμα Samui Plus

Q: Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για το πρόγραμμα;
A: Εφόσον πληροίτε όλα τα παραπάνω σημεία, μπορείτε να μεταβείτε στο https://coethailand.mfa.go.th/ να υποβάλουν αίτηση για Πιστοποιητικό Εισόδου (COE).

Q: Πόσο χρόνο διαρκεί η αίτηση COE;
A: Εφόσον πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις, χρειάζονται 3 εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία της αίτησης από την Βασιλική Πρεσβεία/Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης.

Q: Θα ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της αίτησης;
A: Όχι. Θα πρέπει να ελέγξετε το αποτέλεσμα στο https://coethailand.mfa.go.th/.

Q: Χρειάζεται να κάνω αίτηση για βίζα;
A: Ναι, εάν απαιτείται.

Ημέρα ταξιδιού

Q: Χρειάζεται να φέρω μαζί μου όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για το COE;
A: Ναί.

Q: Εάν το αποτέλεσμα του τεστ που χρησιμοποίησα για την εφαρμογή COE είναι παλαιότερο από 72 ώρες, θα χρειαστεί να κάνω άλλο τεστ;
A: Ναί.

Q: Θα πρέπει να υποβληθώ σε έλεγχο εξόδου στο σημείο αναχώρησής μου;
A: Ναί. Λάβετε υπόψη ότι εάν η θερμοκρασία σας υπερβεί το ασφαλές όριο, θα σας αρνηθούν την επιβίβαση.

Άφιξη στο Σαμούι

Q: Ποια είναι η διαδικασία μετά την αποβίβαση από την πτήση μου;
A: Πρέπει να περάσετε από τις διαδικασίες υγείας και ελέγχου και μετανάστευσης και στη συνέχεια να ταξιδέψετε απευθείας στο ξενοδοχείο σας.

Q: Αφού εκκαθαρίσω τον υγειονομικό έλεγχο και τη Μετανάστευση, πρέπει να προχωρήσω απευθείας στο ξενοδοχείο μου;
A: Ναί. Θα χρειαστεί να πάτε κατευθείαν στο ξενοδοχείο σας όπου πρέπει να περιμένετε το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Q: Μπορώ να σταματήσω καθ' οδόν προς το ξενοδοχείο για οποιονδήποτε λόγο;
A: Όχι, αυτό δεν επιτρέπεται.

Q: Μπορώ να πάρω τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μεταφορά από αεροδρόμιο-ξενοδοχείο;
A: Όχι. Η μεταφορά είναι προκαθορισμένη.

Q: Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω για το αποτέλεσμα της εξέτασης μου;
A: Το αποτέλεσμα θα είναι διαθέσιμο την πρώτη ημέρα της άφιξής σας.

Q: Πώς μετράω τις μέρες;
A: Εάν φτάσετε 00.01:18.00-1:XNUMX, η ​​ημέρα είναι XNUMXη ημέρα.
Εάν φτάσετε από τις 18.01:00.00 έως τις 1:XNUMX, η ​​επόμενη ημέρα είναι η XNUMXη ημέρα.

Q: Πού μπορώ να πάω στο Samui;
A: Αφού περιμένετε το αποτέλεσμα της δοκιμής στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας κατά την πρώτη άφιξη (Ημέρα 0) και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, μπορείτε να ταξιδέψετε ως εξής:

• Ημέρα 1-3: Μπορείτε να φύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μόνο για καθορισμένους χώρους του ξενοδοχείου.
• Ημέρα 4-7: Μπορεί να ταξιδέψει εντός καθορισμένων διαδρομών και σε προγράμματα περιηγήσεων μόνο στο Κο Σαμούι.
• Ημέρα 8-14: Μπορείτε να ταξιδέψετε στο Ko Samui, Ko Phangan και Ko Tao.
• Ημέρα 15: Εάν το τελευταίο τεστ την Ημέρα 12-13 είναι αρνητικό, μπορεί να πάει οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη.

Ανά πάσα στιγμή, οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθούν αυστηρά το DMHTTA προφυλάξεις: - Απόσταση, - Φορά μάσκα, - Πλύσιμο χεριών, - Έλεγχος θερμοκρασίας, -Δοκιμές για COVID-19 και – εφαρμογή ειδοποίησης.

Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή σε δημόσιους χώρους και σε οποιοδήποτε όχημα με δύο ή περισσότερα άτομα.

Οι επισκέπτες πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τα μέτρα που έλαβε η επαρχία Surat Thani κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Q: Αν βγω θετικός, τι θα συμβεί;
A: Θα σταλθείτε σε ένα νοσοκομείο για την κατάλληλη θεραπεία και θα χρειαστεί να πληρώσετε τα έξοδα που θα πρέπει να καλύπτονται στην ασφάλισή σας.

Q: Τι μεταφορικά μέσα, περιηγήσεις και εκδρομές και εστιατόρια πρέπει να χρησιμοποιώ όταν βρίσκομαι στο Samui plus Ko Phangan και Ko Tao;
A: Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι επισκέπτες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο πιστοποιημένες εταιρείες μεταφοράς και περιηγήσεων SHA Plus. Δεν επιτρέπεται η ενοικίαση ιδιωτικών οχημάτων.

Για ταξίδια σε νησιά μεταξύ Ko Samui, Ko Phangan και Ko Tao, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εγκεκριμένα σκάφη σε εγκεκριμένα λιμάνια. δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δημόσια σκάφη.

Για όσους επισκέπτες διαμένουν περισσότερο από 14 ημέρες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 15th μέρα μετά.

Για φαγητό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε εστιατόρια SHA Plus, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Μπορείτε να δείτε μια επιλογή από παρόχους μεταφορών SHA Plus, τουριστικά γραφεία και εστιατόρια εδώ.

Q: Πρέπει να μείνω σε ξενοδοχείο ALQ (Εναλλακτική Τοπική Καραντίνα) για τις πρώτες 7 νύχτες;
A: Ναί. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό που διαμένουν 14 διανυκτερεύσεις πρέπει να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο ALQ στο Κο Σαμούι μόνο για τις πρώτες 7 νύχτες, μετά τις οποίες μπορούν να μετακομίσουν σε ένα ξενοδοχείο SHA Plus στο Κο Σαμούι, στο Κο Φανγκάν ή στο Κο Τάο για τις υπόλοιπες 7 νύχτες.

Q: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω καταλύματα ALQ και SHA Plus;
A: Είναι για την πρόσθετη ασφάλειά σας, καθώς πρόκειται για ξενοδοχεία που είναι εγκεκριμένα από την κυβέρνηση όσον αφορά τα απαιτούμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Η πιστοποίηση SHA Plus υποδεικνύει ότι ένα ξενοδοχείο πληροί τα μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο του COVID-19 και επίσης ότι το 70% του εργατικού δυναμικού του έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Οι ιδιότητες ALQ μπορούν να προβληθούν http://www.hsscovid.com/.

Μπορείτε να δείτε τις ιδιότητες του SHA Plus εδώ.

Q: Μπορεί ο φίλος/μέλος της οικογένειάς μου που βρίσκεται ήδη στο Samui, στο Ko Phangan ή στο Ko Tao να έρθει μαζί μου στο ξενοδοχείο μου;
A: Αυτό θα εξαρτηθεί από τα μέτρα υγείας και ασφάλειας του Surat Thani που ορίζονται για τους Ταϊλανδούς και τους πρώην κατοίκους στην Ταϊλάνδη.

Q: Μπορώ να μείνω σε ένα ξενοδοχείο ALQ στο Samui για τις πρώτες 7 νύχτες και μετά να μετακομίσω σε άλλο ξενοδοχείο σε άλλη επαρχία; όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι ή το Τσον Μπούρι για τις επόμενες 7 νύχτες;
A: Όχι, αυτό δεν επιτρέπεται. Πρέπει να μείνετε στο Samui (συν το Ko Phangan ή το Ko Tao) για 14 νύχτες πρώτα πριν μπορέσετε να ταξιδέψετε σε άλλον προορισμό στην Ταϊλάνδη.

Q: Μπορώ να μείνω σε ένα ξενοδοχείο ALQ στο Samui για τις πρώτες 7 νύχτες και μετά να μετακομίσω σε άλλο ξενοδοχείο σε άλλο κοντινό νησί, όπως το Ko Phangan ή το Ko Tao για τις επόμενες 7 νύχτες;
A: Ναι, με την προϋπόθεση ότι θα μετακομίσετε σε ξενοδοχείο SHA Plus.

Q: Μπορώ να μείνω σε ένα ξενοδοχείο ALQ στο Samui για λιγότερο από 7 διανυκτερεύσεις; για παράδειγμα, μόνο 5 διανυκτερεύσεις και μετά φύγετε από το Samui για άλλη χώρα;
A: Ναι, μπορείτε, αλλά δεν πρέπει να ταξιδεύετε από το Samui, το Ko Phangan ή το Ko Tao με μια ομάδα ανθρώπων, εκτός εάν πρόκειται για την ίδια ομάδα με την οποία ήρθατε στην Ταϊλάνδη.

Q: Αυτό σημαίνει ότι, επίσης, μετά από 5 διανυκτερεύσεις στο Samui, μπορώ να ταξιδέψω σε άλλους προορισμούς της Ταϊλάνδης;
A: Οχι δεν μπορείς. Πρέπει να φύγετε αμέσως από την Ταϊλάνδη.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε άλλους προορισμούς της Ταϊλάνδης, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε μια διαμονή 14 διανυκτερεύσεων στο Samui. Αυτό μπορεί να είναι 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ALQ στο Κο Σαμούι συν 7 ακόμη διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο/τα SHA Plus στο Κο Σαμούι, στο Κο Φανγκάν ή στο Κο Τάο.

Q: Πόσες ακόμη εξετάσεις πρέπει να κάνω κατά τη διάρκεια της παραμονής μου;
A: Εάν η διαμονή σας είναι μικρότερη από 7 ημέρες, πρέπει να κάνετε ένα ακόμη τεστ τις ημέρες 6-7.
Εάν η διαμονή σας είναι μεταξύ 10 και 14 ημερών, πρέπει να κάνετε περισσότερες εξετάσεις την Ημέρα 6-7 και την Ημέρα 12-13.
Εάν η διαμονή σας είναι μικρότερη από 5 ημέρες, δεν απαιτείται να κάνετε επιπλέον τεστ, αλλά πρέπει να φύγετε αμέσως από την Ταϊλάνδη.

Q: Πού μπορώ να κάνω μια δοκιμή RT-PCR στο Samui;
A: Κάθε νοσοκομείο μπορεί να παρέχει μια εξέταση RT-PCR. Το κόστος κυμαίνεται από 2,500-4,000 μπατ ανά άτομο και είναι με δικά σας έξοδα. Ωστόσο, το κόστος για τις απαιτούμενες δοκιμές RT-PCR πρέπει να προπληρωθεί κατά την κράτηση διαμονής σε ξενοδοχείο ALQ ή SHA Plus.

Q: Πρέπει να προπληρωθεί ένα τεστ;
A: Όλες οι απαιτούμενες δοκιμές πρέπει να γίνουν κράτηση και να προπληρωθούν μέσω του ξενοδοχείου σας. ο αριθμός των εξετάσεων εξαρτάται από τη διάρκεια της διαμονής σας.

Q: Τι πρέπει να κάνω εάν αισθάνομαι αδιαθεσία ή υποψιάζομαι πιθανή λοίμωξη από COVID-19;
A: Κάθε άτομο που εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 πρέπει να κάνει αμέσως μια εξέταση. Εάν το άτομο ταξιδεύει σε ομάδα, κάθε άτομο στην ομάδα πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμή.

Q: Τι συμβαίνει εάν κάνω θετικό τεστ;
A: Σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης βρεθεί θετικός στον COVID-19 στην Ταϊλάνδη, θα είναι υπεύθυνος για τα ιατρικά έξοδα, τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται από την απαιτούμενη ασφάλιση.

Φεύγοντας από το Σαμούι

Q: Σκοπεύω να επισκεφτώ έναν ή περισσότερους άλλους προορισμούς στην Ταϊλάνδη μετά την επίσκεψή μου στο Samui. Θα αντιμετωπίσω απαιτήσεις εισόδου σε αυτά τα άλλα μέρη;
A: Ναι φυσικά. Κάθε προορισμός στην Ταϊλάνδη έχει απαιτήσεις εισόδου και θα πρέπει να τις ελέγξετε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι τις πληροίτε.

Q: Τι γίνεται με τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας/επικράτειας στην οποία θα πετάξω μετά την παραμονή μου στην Ταϊλάνδη;
A: Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διεθνούς προορισμού σας. Η Ταϊλάνδη δεν είναι υπεύθυνη ή σε θέση να βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Καθώς το Samui ενώνει το Πουκέτ για να ανοίξει ξανά σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ευχόμαστε σε όλους απολαυστικές, ασφαλείς και ικανοποιητικές διακοπές. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμμετάσχετε στην ελπίδα ότι η συνεχιζόμενη ασφαλής αναζωογόνηση του εθνικού τουριστικού τομέα της Ταϊλάνδης θα επιτευχθεί όπως είχε οραματιστεί.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/