Γνώμη: Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να χάνουν το «σημείο» του Phuket Sandbox

Χθες, 1η Ιουλίου 2021, το Phuket Sandbox κυκλοφόρησε τελικά με μεγάλη θαυμασμό από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης, αλλά κυρίως με αρνητικά ή χλιαρά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο στα ταϊλανδικά όσο και στα αγγλικά.

Ακόμη και τα δικά μας σχόλια σε άρθρα σχετικά με το Sandbox ήταν σχεδόν αρνητικά, με τους περισσότερους να χλευάζουν αυτό που θεωρούν αυστηρές απαιτήσεις και γραφειοκρατία, πάρα πολλά τεστ Covid-19, έλλειψη χώρων ψυχαγωγίας που είναι ανοιχτά, μια δύσκολη και μπερδεμένη διαδικασία υποβολής αίτησης για πιστοποιητικό εισόδου (COE, ανάγκη διαμονής σε ξενοδοχείο SHA και άλλα παράπονα σχετικά με κανόνες και κανονισμούς.

Προτού προχωρήσω περαιτέρω, επιτρέψτε μου να συνδέσω μερικά από τα προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με το Sandbox για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα ή τι συνεπάγεται, καθώς δεν θα αναφερθώ σε αυτό σε βάθος για αυτό το άρθρο. Εδώ είναι μερικά από τα πρόσφατα άρθρα μας για να ενημερωθείτε για το Sandbox.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επισκέπτεται το Πουκέτ για να παρακολουθήσει την πρώτη ημέρα του έργου επαναλειτουργίας του νησιού «Phuket Sandbox»

Η Βασιλική Εφημερίδα της Ταϊλάνδης δημοσιεύει επίσημα το "Phuket Sandbox", που περιλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες απαραίτητες για τις αφίξεις

Το Επίσημο Κέντρο Πληροφοριών Covid-19 του Πουκέτ αποκαλύπτει περισσότερες αρχικές πληροφορίες και οδηγίες από το έργο «Phuket Sandbox»

Εντάξει, με αυτό να μην υπάρχει, ας επιστρέψουμε στην άποψή μου, αυτό που φαίνεται να «λείπει» στους περισσότερους από το Sandbox όταν εξετάζουν το έργο. Παρεμπιπτόντως, το φταίξιμο για τους ανθρώπους που το χάνουν αυτό είναι κυρίως στην καμπάνια των μέσων ενημέρωσης πίσω από το Sandbox, που κατά καιρούς φαινόταν να ουρλιάζει ξανά «Η Ταϊλάνδη είναι ορθάνοιχτη» και να αντιμετωπίζει αυτό το τεστ (και είναι δοκιμασία) ως «οι πύλες είναι ανοιχτές και ο τουρισμός επέστρεψε».

Είχε κληθεί το Phuket Sandbox νησιωτική καραντίνα από την αρχή και κατέστησε σαφές ότι αυτό ήταν ένα πρώτο προσεκτικό βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μακροπρόθεσμα, είναι πιθανό ότι το ποσό της αρνητικότητας θα ήταν σημαντικά μικρότερο, ειδικά από εκείνους τους ανθρώπους που δεν είναι η αγορά-στόχος για τη δοκιμή. Αντίθετα, πολλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φάνηκε ότι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επικεντρώνονται στην επιστροφή του τουρισμού, ενώ στην πραγματικότητα, ας είμαστε ειλικρινείς, η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται δεν είναι τουρίστες.

Η συντριπτική πλειονότητα όσων επισκέπτονται το Phuket Sandbox θα είναι εκείνοι που επιστρέφουν στη χώρα από επισκέψεις στο εξωτερικό, πρώην pat, Ταϊλανδοί που επιστρέφουν, snowbirds (αυτοί που έρχονται για τρεις έως έξι μήνες, κυρίως για να ξεφύγουν από το χειμώνα στις χώρες τους), και τα λοιπά. Ο αριθμός των τουριστών μιας έως δύο εβδομάδων που θα επισκέπτονται λόγω του αριθμού των βημάτων και της γραφειοκρατίας και των τεστ Covid-19 που απαιτούνται για να περάσουν θα είναι πιθανότατα πολύ χαμηλός και αυτό δεν λαμβάνεται καν υπόψη του γεγονότος ότι η διασκέδαση και τα μπαρ αποτελούν σημαντικό στοιχείο για πολλούς τουρίστες ειδικά στην Πατόνγκ, εξακολουθούν να είναι κλειστά με κυβερνητική εντολή. (Παρά το γεγονός ότι το 70% περίπου του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στο Πουκέτ, οι αυστηρές απαιτήσεις εισόδου και όλοι οι τουρίστες έχουν εμβολιαστεί.) Ωστόσο, το κλείσιμο της ψυχαγωγίας είναι σίγουρα μια σκόπιμη απόφαση και μέρος της δοκιμής για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα μπορούν να είναι πιο ελεγχόμενα.

Έτσι, έχουμε διαπιστώσει ότι το Phuket Sandbox είναι μια δοκιμή, ακόμα κι αν η διαφημιστική καμπάνια δεν θέλει να το παραδεχτεί, η πλειοψηφία των ανθρώπων που επιστρέφουν δεν είναι «τουρίστες» και ότι το πρόγραμμα είναι μια νησιωτική καραντίνα. Ωστόσο, αυτό ΔΕΝ είναι κακό. Το Phuket Sandbox είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα προς τα εμπρός για την Ταϊλάνδη με θετικό τρόπο, ακόμα κι αν ΔΕΝ είναι η μεγάλη επιστροφή στον τουρισμό για τη χώρα που θέλουν πολλοί ή οτιδήποτε κοντά στο ταξίδι πριν από την Covid19, όταν θα μπορούσατε να πηδήξετε σε ένα αεροπλάνο και απλά να πετάξετε με το διαβατήριό σας.

Το σημείο που φαίνεται να λείπει από τους περισσότερους, εκτός από τα παραπάνω, είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και ενάμιση χρόνο η Ταϊλάνδη επιτρέπει αυτό που αποκαλούν «καμία καραντίνα». Ναι, στην πραγματικότητα, είναι μια νησιωτική καραντίνα, αλλά εξακολουθεί να είναι τεράστια υπόθεση. Αυτή είναι μια GIGANTIC βήμα για μια χώρα που έχει κάνει πολύ επιφυλακτικό σφάλμα για ολόκληρη την πανδημία όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει επικριθεί από πολλούς για αυτό. Η άλλη επιλογή ήταν μια δεκατεσσάρων ημερών καραντίνα (πραγματικά 15/16 ημέρες ανάλογα με το πότε θα φτάσετε) κλειδωμένη σε ένα μονόκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου. Εάν το Sandbox πετύχει, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να απαλλαγούμε από τη δρακόντεια και πολύ κακοποιημένη διαδικασία καραντίνας των δεκατεσσάρων ημερών. (Τουλάχιστον για τα εμβολιασμένα άτομα.)

Σίγουρα, η Ταϊλάνδη δοκίμασε κάποια πράγματα όπως το "Golf Quarantine" και το "Yacht Quarantine", αλλά αυτά ήταν επίσης για πολύ περιορισμένο κοινό και κυρίως δοκιμές συλλογής δεδομένων για το μεγαλύτερο έργο sandbox. Η Ταϊλάνδη είχε επίσης επιτρέψει κάποια ελευθερία κινήσεων στα ξενοδοχεία μετά από έναν ορισμένο αριθμό δοκιμών Covid-19, όπως το να κάθεσαι δίπλα στην πισίνα, αλλά αυτό αφαιρέθηκε μετά το πρόσφατο εγχώριο ξέσπασμα του Covid-19 στην Απρίλιος που έφτασε σήμερα σε ρεκόρ.

Ορισμένοι αμφισβητούν το άνοιγμα του Πουκέτ καθώς αυξάνονται τα εγχώρια κρούσματα και καθώς η χώρα προσπαθεί να επιταχύνει τη δική της προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η δοκιμή μάλλον είχε καθυστερήσει πολύ και η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά αν χάσει το άνοιγμα σε ευρύτερη κλίμακα στο Quarter 4 και δεύτερη συνεχόμενη υψηλή σεζόν. Το Πουκέτ, το Σαμούι, η Πατάγια, το Τσιάνγκ Μάι και πολλά άλλα νησιά έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την έλλειψη τουρισμού και τις υποδομές τους, όπως φαίνεται από την κατάσταση της Πατόνγκ που φαίνεται στις φωτογραφίες και τον αριθμό των κλειστών επιχειρήσεων, που έχει ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Άλλες χώρες, όπως το Μεξικό, τμήματα της Νότιας Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες έχουν ανοίξει εδώ και καιρό τον τουρισμό, ακόμη και ενώ η πανδημία συνεχίζεται, αναγνωρίζοντας τη σημασία για την οικονομία και ότι ο Covid-19 δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και περιμένουν να τελειώσει. όπως ήταν το αρχικό σχέδιο πέρυσι, δεν θα πραγματοποιηθεί πια για την Ταϊλάνδη.

Σίγουρα καταλαβαίνω την απογοήτευση και τον θυμό από πολλούς που βλέπουν τα άψογα παραγόμενα βίντεο και φυλλάδια και ευκαιρίες φωτογραφιών κ.λπ. για το Phuket Sandbox και τη συνεχιζόμενη έκρηξη των μέσων ενημέρωσης ότι είναι η επιστροφή του τουρισμού. Δεν είναι οι μεγάλες πύλες που ανοίγουν, όπως είπα πριν, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, τεράστιο για την Ταϊλάνδη. Είναι κρίσιμο αυτό το τεστ να πάει καλά και καθώς το τεστ επεκτείνεται στο Samui και σε μέρη του Surat Thani τις επόμενες εβδομάδες (αν και με ορισμένες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου περισσότερου χρόνου στο ξενοδοχείο), αυτά τα τεστ να πάνε καλά επίσης.

Αυτή η δοκιμή δεν είχε σκοπό να φέρει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες όπως πριν, σχεδιάστηκε για την Ταϊλάνδη να βουτήξει πολύ προσεκτικά τα δάχτυλά της στο νερό του τουρισμού, να δει πόσα κρούσματα Covid-19 προέρχονται από ξένους επισκέπτες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, να συλλέξει δεδομένα και πληροφορίες και να επεκτείνει το πρόγραμμα αργότερα φέτος. Για όσους είναι αναστατωμένοι και αρνητικοί σχετικά με το πρόγραμμα τώρα, θυμηθείτε πέρυσι είχαμε την ειδική τουριστική βίζα με παρόμοιο αριθμό αυστηρών απαιτήσεων που τελικά όλα ήταν χαλαρά και χαλαρά.

Για όσους στεναχωριούνται για το πόσους κανόνες και κανονισμούς και βήματα περιέχει το Sandbox, έχω ένα απλό μήνυμα για εσάς - οι κανόνες θα χαλαρώσουν, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος. (και περαιτέρω εμβολιασμός από την πλευρά της Ταϊλάνδης.) Μια πραγματική «φιλική προς τους τουρίστες» εμπειρία και κανόνες θα είναι πιθανότατα στο δρόμο, αν και οποιαδήποτε εικασία για το πότε είναι μάταιη. Το Phuket Sandbox, ωστόσο, και εκείνες οι κάπως γενναίες ψυχές που προσφέρονται εθελοντικά για να συμμετάσχουν στη δοκιμή, είναι ένα ΠΟΛΥ σημαντικό ΜΕΓΑΛΟ βήμα για την τελική επιστροφή της Ταϊλάνδης στον τουρισμό συνολικά. Αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Σίγουρα δεν είναι το φλιτζάνι τσάι όλων, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και τον χρόνο σας, περιμένω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας παρακάτω ή στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Άνταμ Τζαντ

Συνιδιοκτήτης, The Pattaya News

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.31 (16 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/