Δελτίο Τύπου: Το Phuket Sandbox ανοίγει ξανά το πιο διάσημο νησί της Ταϊλάνδης τώρα σε ισχύ

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις μέσα είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 01 Ιουλίου 2021 Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Πουκέτ στον τουρισμό είναι πλέον επίσημα σε ισχύ, με την έναρξη σήμερα του προγράμματος Phuket Sandbox που καλωσορίζει πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες στον προορισμό με δεν χρειάζεται καραντίνα.

Από την πρώτη έως την τέταρτη ημέρα, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Etihad, η Emirates, η Singapore Airlines και η Thai Airways International (THAI) πετούν απευθείας στο Πουκέτ από πόλεις όπως το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και η Σιγκαπούρη.

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Phuket Sandbox. όπως απαιτήσεις εισόδου, διαδικασίες κατά την άφιξη, μέτρα υγιεινής και συχνές ερωτήσεις μπορούν να βρεθούν εδώ.

Ο κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, δήλωσε ότι «Η επαναλειτουργία του Πουκέτ σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης με το νησί να λειτουργεί ως πιλοτικός προορισμός. Είναι πράγματι υπέροχο να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες για άλλη μια φορά και μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ασφάλεια και η ευημερία τους είναι υψίστης σημασίας για την Ταϊλάνδη.â€

Πολλά έχουν γίνει από άποψη ασφάλειας ενόψει της κυκλοφορίας του Phuket Sandbox. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το πρόγραμμα πιστοποίησης Amazing Thailand Safety and Health Administration ή SHA που εισήχθη τον Μάιο του 2020 και το οποίο είναι το ίδιο πιστοποιημένο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 1300 ξενοδοχεία, εστιατόρια, δραστηριότητες, αξιοθέατα, καταστήματα και άλλοι χώροι και επιχειρήσεις σε όλο το Πουκέτ που διαθέτουν πιστοποίηση SHA, που σημαίνει ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για τον έλεγχο του COVID-19.

Όλο και περισσότερα από αυτά αποκτούν επίσης πιστοποίηση SHA Plus, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης της TAT, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά μπορούμε τώρα να καλωσορίσουμε τον κόσμο πίσω στο Πουκέτ. Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες μπορούν και πάλι να απολαύσουν τις διάσημες παραλίες, τη ζεστή φιλοξενία και πολλά άλλα αξιοθέατα που έχουν κάνει το Πουκέτ έναν από τους αγαπημένους προορισμούς στον κόσμο.â€

Αυτή η μακροχρόνια δημοτικότητα μεταξύ των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο είναι που κάνει το Πουκέτ τον ιδανικό προορισμό για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης. Σύντομα σχεδιάζεται να ανοίξουν και άλλα μέρη όπως το Samui, το Krabi, το Phang Nga και το Chiang Mai.

Μεταξύ των δεσμεύσεων του Πουκέτ να ανοίξει ξανά με ασφάλεια σε πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού για το 70% του πληθυσμού του νησιού. Μέχρι σήμερα, το 80% των ανθρώπων έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από το 60% είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο κ. Narong Woonchiew, Κυβερνήτης της επαρχίας Πουκέτ, δήλωσε: «Εκ μέρους του λαού και της τουριστικής βιομηχανίας του Πουκέτ, θα ήθελα να πω πόσο μεγάλη τιμή είναι για εμάς να είμαστε ο πιλοτικός προορισμός στην πολυαναμενόμενη αναζωογόνηση του Ταϊλανδικού τουρισμού. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε και πάλι να καλωσορίσουμε ταξιδιώτες στις διάσημες παραλίες, τα θρυλικά καταλύματα, τα θεαματικά αξιοθέατα και τη ζεστή φιλοξενία που κάνουν το Πουκέτ μια από τις αγαπημένες αποδράσεις σε τροπικά νησιά στον κόσμο.

Το Πουκέτ περιμένει σε όλο του το εξωτικό μεγαλείο. Ελάτε να δείτε μόνοι σας!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.