Δελτίο Τύπου: Ο Gunn Charoenkul της Ταϊλάνδης απολαμβάνει την Ολυμπιακή ευκαιρία

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ- The Hong Kong Open στο Fanling Golf Club, Fanling, Χονγκ Κονγκ, η εκδήλωση έναρξης σεζόν 1 εκατομμυρίου USD $ στην Asian Tour, 9-12 Ιανουαρίου 2020. Εικόνα Paul Lakatos / Asian Tour.

Ακολουθεί δελτίο τύπου. Οι δηλώσεις και οι απόψεις τους είναι δικές τους.

24 Ιουνίου 2021 – Ο αναδυόμενος σταρ του γκολφ της Ταϊλάνδης Gunn Charoenkul λέει ότι η εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού θα σηματοδοτήσει, εκπληκτικά, την πρώτη φορά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του και ότι σχεδιάζει να «στοχεύσει ψηλά» και να τερματίσει στο βάθρο με ένα μετάλλιο.

«Στην αρχή της καριέρας μου, όταν ήμουν 16 ή 17 ετών, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μπω στην εθνική ομάδα. Λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη φορά», είπε αυτή την εβδομάδα, αφού τερμάτισε στην 52η θέση της Τελικής Ολυμπιακής Κατάταξης ‒ που βλέπει τους 60 πρώτους να προκρίνονται για το Τόκιο 2020.

Ο 29χρονος, ο οποίος παίζει τόσο στην Asian Tour όσο και στην Japan Golf Tour Organisation, παραδέχτηκε ότι μετά βίας μπορούσε να κοιτάξει την κατάταξη σε τουρνουά κάθε εβδομάδα, καθώς προσπαθούσε να διατηρήσει την εστίασή του και να διατηρήσει τη θέση του στην πρώτη 60άδα.

«Ένιωσα την πίεση και νομίζω ότι αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που δεν είχα καλή εμφάνιση στα τελευταία οκτώ γεγονότα. Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι πολύ, προσπάθησα να μην σκέφτομαι την Παγκόσμια Κατάταξη Γκολφ που καθορίζει την Ολυμπιακή θέση σου», πρόσθεσε.

«Ο στόχος μου είναι ένα από τα μετάλλια, είναι το μόνο έπαθλο. Πρέπει να στοχεύεις ψηλά, παρόλο που οι κορυφαίοι παίκτες θα είναι εκεί».

Ο Gunn θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα XXXII από τον συμπατριώτη του Jazz Janewattananond και θα είναι ένας από τους επτά παίκτες του Asian Tour που θα διαγωνιστούν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 ‒ όταν το γκολφ επέστρεψε στο αγώνισμα της τετραετίας μετά από απουσία 112 ετών, ο Thongchai Jaidee και ο Kiradech Aphibarnrat εκπροσώπησαν την Ταϊλάνδη, με τον τελευταίο να τερματίζει εντυπωσιακά από κοινού πέμπτος.

Κατάλληλα, ο Gunn βρίσκεται στην Ιαπωνία από τον Μάρτιο και αγωνίζεται στο JGTO: αυτή τη στιγμή είναι 37ος στη Λίστα Χρημάτων και έχει χάσει μόνο μία περικοπή σε 11 εκκινήσεις τη σεζόν 2020/2021, με καλύτερο τερματισμό όγδοο στο Dunlop Phoenix. Παρατάσσεται στο Dunlop SRIXON Fukushima Open αυτής της εβδομάδας.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα νοσταλγήσω, αλλά είμαι», είπε ο Gunn, ο οποίος σχεδιάζει να παίξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους στο JGTO μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες - πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει την προοπτική να μην επιστρέψει στην Ταϊλάνδη μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Δεν έχω δει την οικογένειά μου για τέσσερις μήνες. Μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν ήρθε ο Prom [Meesawat]. Είπε ότι δεν ήθελε να μείνει τόσο πολύ μακριά από την οικογένειά του. Αλλά αυτές είναι εξαιρετικές στιγμές και η ευκαιρία να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε περισσότερα γεγονότα στην Ιαπωνία βοηθάει να ξεπεράσεις τα αρνητικά».

Παρά τις καλές εμφανίσεις του αυτή τη σεζόν, ο Gunn - του οποίου η κούνια γκολφ στο σχολικό βιβλίο συμπληρώνεται τέλεια από μια ήρεμη συμπεριφορά - έχει απογοητευτεί με τη φόρμα του, κάτι που όπως λέει οφείλεται εν μέρει στο ότι φέρει έναν τραυματισμό στον αριστερό του αντίχειρα - η ατυχής συνέπεια προσπαθώντας να χτυπήσει την μπάλα όπως ο Αμερικανός Bryson DeChambeau.

«Προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα Bryson τον περασμένο Οκτώβριο. Απλώς προσπαθούσα να ταλαντεύομαι πιο δυνατά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κούνια μου είναι πραγματικά απότομη και όσο πιο δυνατά ταλαντεύομαι τόσο περισσότερο τραβάω το κεφάλι της ράβδου, έτσι γίνεται ακόμα πιο απότομο και επιβαρύνει πολύ τον αντίχειρά μου. Είχα μάλιστα μια δόση κορτιζόνης πριν από την πτήση μου εδώ τον Μάρτιο», είπε.

«Απλώς πηγαίνω στα πράγματα κατά 70% αυτή τη στιγμή. Οτιδήποτε μεγαλύτερο από ένα εξάρι, δεν μπορώ να το κουνήσω τόσο δυνατά. Δεν ξέρω κανέναν θεραπευτή εδώ. Ξέρω έναν αλλά είναι περισσότερο σαν γιατρός βελονισμού. Πήγα να τον δω τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έκανα μερικές θεραπείες, αλλά βασικά, μου είπε ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκουραστείς».

Έχει δύο ακόμη αγώνες JGTO προτού προετοιμαστεί για το Τόκιο 2020. Ένας σύλλογος γκολφ του πρόσφερε τις εγκαταστάσεις του για να εξασκηθεί και να παίξει για μερικές εβδομάδες, μετά τις οποίες κατευθύνεται στην Ολυμπιακή φούσκα.

Said Gunn: «Ανυπομονώ πραγματικά να γίνω μέρος του Ολυμπιακού χωριού, να απολαύσω την ατμόσφαιρα και να δω άλλους αθλητές, αν και μπορεί να είναι δύσκολο με τους περιορισμούς - Μόλις άκουσα την είδηση ​​ότι δεν μπορείτε να πάτε να παρακολουθήσετε άλλα αθλήματα. Και θέλω να δω την εργασιακή ηθική και τη ρουτίνα άλλων αθλητών».

Λέει ότι δεν έχει παίξει το Kasumigaseki Country Club, το οποίο φιλοξενεί το Ολυμπιακό αγώνισμα του γκολφ στο παρελθόν, καθώς δεν έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις, αλλά έχει κάνει κάποιες εργασίες για το μάθημα διαβάζοντας τον ιστότοπό τους.

Ο Gunn πρόσθεσε: «Νιώθω καλά τώρα με τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι όταν φτάσω στο χωριό θα με χτυπήσει. Θα είναι τέλεια."

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/