Δελτίο Τύπου: Η TAT ενισχύει τη δέσμευση για την αειφορία του τουρισμού μέσω πρωτοβουλιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Μπανγκόκ-

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με τον Οργανισμό Διαχείρισης Αερίων Θερμοκηπίου της Ταϊλάνδης (TGO) και την Ταϊλανδική Ένωση Οικοτουρισμού και Ταξιδιών Περιπέτειας (TEATA) για την προώθηση του τουρισμού χαμηλών εκπομπών άνθρακα και την εφαρμογή της κλιματικής δράσης για βιωσιμότητα.

Ο Κυβερνήτης της TAT, κ. Yuthasak Supasorn, δήλωσε: «Αυτό το ΜΣ αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ΤΑΤ να οδηγήσει την Ταϊλανδική τουριστική βιομηχανία προς ασφαλή και βιώσιμα ταξίδια σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο της Ταϊλάνδης Bio-Circular-Green ή BCG και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ή ΣΒΑ. Αυτό έχει ως στόχο να γίνει ο τουρισμός μέρος της δέσμευσης της Ταϊλάνδης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμα διοξειδίου του άνθρακα».

Το TAT προωθεί την ευαισθητοποίηση για τον πράσινο τουρισμό με το μακροχρόνιο έργο 7 Greens.

Στο πλαίσιο του ΜΣ, η TAT θα συμμετάσχει σε τεχνικά εργαστήρια με την TGO και την TEATA για την ενίσχυση της κατανόησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της ανάπτυξης ικανοτήτων των μελών της τουριστικής βιομηχανίας σε πρωτοβουλίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

«Η TAT θα ενθαρρύνει επίσης τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του πράσινου τουρισμού και να ενισχύσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες με μικρό ή ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα προς τους στόχους της επίτευξης βιώσιμων καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου», είπε ο κ. Yuthasak.

Η TGO, ως ο βασικός οργανισμός για την προώθηση του μετριασμού των αερίων του θερμοκηπίου στην Ταϊλάνδη προς μια βιώσιμη οικονομία και κοινωνία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή του να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συνεργασίες για την προώθηση της υλοποίησης δραστηριοτήτων μείωσης των αερίων θερμοκηπίου σύμφωνα με το Οικονομικό Μοντέλο BCG .

Ο Διευθυντής του TGO κ. Kiatchai Maitriwong είπε, «Ο τουρισμός είναι υπεύθυνος για περίπου το 8 τοις εκατό των εκπομπών άνθρακα στον κόσμο και αυτό το ΜΣ θα οδηγήσει την Ταϊλανδική τουριστική βιομηχανία προς την καλύτερη κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και την εφαρμογή δράσεων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον τουρισμό. ”

Η TGO έχει ήδη συνεργαστεί με την TEATA σε μια σειρά από έργα και πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εκπαίδευσης «Τουρισμός χαμηλών εκπομπών άνθρακα» σχετικά με τη λογιστική για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. όπως ταξίδια, πόροι και κατανάλωση ενέργειας, κάμπινγκ και σπατάλη.

Εν τω μεταξύ, η TEATA συνεργάζεται με την TAT και την TGO μαζί με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τον τουρισμό σε ένα έργο ισοζυγίου άνθρακα για τη δημιουργία ενός προγράμματος περιήγησης ουδέτερου άνθρακα, ενός χωριού CBT ουδέτερου άνθρακα, μιας εταιρείας ξεναγήσεων με ουδέτερο άνθρακα και ουδέτερο σουβενίρ, καθώς και προγράμματα αντιστάθμισης άνθρακα.

Με βάση το έργο 7 Greens της TAT και τις κατευθυντήριες γραμμές μετριασμού των αερίων θερμοκηπίου της TGO, η TEATA έχει δημιουργήσει 5 διαδρομές ουδέτερες από άνθρακα, οι οποίες είναι: Prachin Buri – Nakhon Nayok; Τσιάνγκ Μάι; Πουκέτ – Phang Nga; Kanchanaburi και Udon Thani – Nong Khai και Bueng Kan.

Κάθε διαδρομή αντιστοιχεί στη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης του TAT στο πλαίσιο του Οικονομικού Μοντέλου BCG, το οποίο εστιάζει σε πέντε κατηγορίες: τουρισμός ευεξίας, αθλητικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, οικοτουρισμός και πνευματικός τουρισμός.

Η Πρόεδρος της TEATA, κα Vasumon Netkijcharoen, δήλωσε: «Η TEATA προωθεί τον ουδέτερο τουρισμό άνθρακα για την τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και των εργαστηρίων μας για τα προγράμματα αντιστάθμισης άνθρακα και την πράσινη οικονομία. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε την εμπορία πιστώσεων άνθρακα του TGO ως τρόπο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή δραστηριοτήτων ΕΚΕ για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στους πελάτες σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό χαμηλών εκπομπών άνθρακα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.tourismthailand.org/7greens, ή Facebook: 7πράσινα Ταϊλάνδη και  TGO, ή καλέστε το Κέντρο Επικοινωνίας TAT 1672.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/