Αποτελέσματα συζήτησης αναγνωστών: Πρέπει οι ξένες πρεσβείες να παρέχουν εμβόλια Covid19 στους πολίτες τους στην Ταϊλάνδη;

Ακολουθεί η αποκλειστική εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία θέτουμε στους αναγνώστες μας μια επίκαιρη ερώτηση ειδήσεων και, στη συνέχεια, σας δίνουμε μια εβδομάδα για να την απαντήσετε στα διάφορα κανάλια μας, συγκεντρώνοντας μια ποικιλία απαντήσεων και απόψεων για να παρουσιάσετε.

Την περασμένη εβδομάδα, σας ζητήσαμε τα εξής:

Reader TalkBack: Πρέπει οι ξένες πρεσβείες να παρέχουν εμβόλια Covid19 στους πολίτες τους στην Ταϊλάνδη;

Εδώ είναι τι είχατε να πείτε εσείς, οι αναγνώστες μας, καθώς οι συντάκτες μας επέλεξαν μερικές από τις πιο διαφορετικές απαντήσεις για να τονίσουν διαφορετικές απόψεις. Είχαμε πολλές απαντήσεις σε αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ λεπτομερών, όπως θα δείτε παρακάτω, εδώ είναι μερικές μόνο από τις απαντήσεις. Θέλετε ακόμα να χτυπήσετε; Να πώς:

Ενημερώστε μας στα σχόλια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια παρακάτω είναι αυτά του αναγνώστη και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν αυτά της The Pattaya News Company Limited.

Kevin S-No. Έζησα εδώ για σχεδόν 40 χρόνια, πληρώστε φόρους εδώ. Δεν έχετε καμία σχέση με τη χώρα καταγωγής εκτός από διαβατήριο. Είναι ανόητο για την Ταϊλάνδη να μην εμβολιάζει αλλοδαπούς στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιούν για τους πολίτες, άνω των 80, άνω των 60 κ.λπ. καθώς οι περισσότεροι ξένοι έχουν καθημερινή επαφή με τους Ταϊλανδούς όπως οι Ταϊλανδοί και επομένως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ακριβώς ο ίδιος .

-=–=-=-=-

Willi H- Είμαι Γερμανός υπήκοος, έχω ζήσει στην Ταϊλάνδη για 20 χρόνια και εξακολουθώ να πληρώνω φόρο στη Γερμανία για τη σύνταξή μου. Θα το εκτιμούσα εάν η Πρεσβεία μου παρείχε το εμβόλιο για εμένα -και άλλους Γερμανούς που μένουν εδώ για καλό- και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για αυτό.

-=-=-==—

Ray Z- Είμαι πολίτης των ΗΠΑ. Εάν η χώρα μου έχει αρκετά εμβόλια για να δώσει σε άλλες χώρες, νομίζω ότι πρέπει να φροντίσουν ΠΡΩΤΑ τους δικούς τους ανθρώπους. Αλλά αυτό θα απαιτούσε από την Πρεσβεία να κάνει κάποια δουλειά. Δεν κρατάω την ανάσα μου.

-=-=-==–=-

Bruce F-Θεέ μου, μη με ξεκινάς. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στις ΗΠΑ και εμβολιάσθηκα εδώ επειδή η γαμημένη χώρα μας αρνήθηκε να μας εμβολιάσει. Τώρα δεν ξέρω πότε μπορώ να επιστρέψω χωρίς καραντίνα 14 ημερών από αυτήν την ηλίθια α** χώρα στην οποία ζω. Καραντίνα 14 ημερών για πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Απλά ηλίθιο. Πολλά ανόητα να κυκλοφορούν και από τις δύο χώρες. Η πρεσβεία των ΗΠΑ μου είπε ότι η υγειονομική περίθαλψή μου είναι «δική μου ευθύνη». Υποθέτω ότι δεν άκουσαν για αυτό το πράγμα που ονομάζεται covid. Είναι μια πανδημία ξέρετε. χαχαχα

-=-===—=-=

TJ E-Δεν είναι αυτός ο ρόλος μιας πρεσβείας. Έχετε ομογενείς διασκορπισμένους σε όλη την Ταϊλάνδη, επομένως η διάθεση τους εκεί όπου βρίσκονται οι πρεσβείες είναι τόσο αναποτελεσματική και θα εμπόδιζε τις πρεσβείες με ανθρώπους να κάνουν τη ζωή αδύνατη για όσους έχουν άλλες δουλειές στην πρεσβεία. Εάν οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε χώρα βρει κάτι που θα ήθελε να κάνει, θα πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. να λάβουν εμβόλια ειδικά για τους πολίτες τους που διανέμονται σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Προσωπικά πήρα την απόφαση να έρθω εδώ. Μπορώ είτε να περιμένω μέχρι να μου έχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, είτε να μπω σε αεροπλάνο αν το θέλω. Δεν είναι το πρόβλημα της χώρας μου που επέλεξα να έρθω εδώ.

-==-=—-=-=-

Η Eden CI γνωρίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι η κυβέρνηση παρέχει σε όλους τους πολίτες και τους αλλοδαπούς δωρεάν εμβόλια επειδή είναι μια ομαδική προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Αν ανησυχούμε μόνο για τους δικούς μας, τότε ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται μέσω μεταναστών εργαζομένων και αλλοδαπών. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρέπει να έχει μια πιο ανοιχτή άποψη και να επιταχύνει τη διαδικασία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα ήταν χωρίς Covid τον Ιούνιο του 2020, θα έπρεπε να είχαν παραγγείλει και να έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς πολύ πιο γρήγορα για να διατηρήσουν τη χώρα ασφαλή και χωρίς Covid. Ναι, πιστεύω ότι οι πρεσβείες των χωρών μας πρέπει να παρέμβουν για να στηρίξουν τους πολίτες τους. Αλλά πιστεύω επίσης ότι ως ξένοι υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία εδώ ζώντας εδώ και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει επίσης να παρέχει δωρεάν εμβολιασμό για όλους τους αλλοδαπούς και γρήγορα να σταματήσει την εξάπλωση.

-=-=-=-=-=-=-

Ο Robert HI είναι απολύτως υπέρ αυτού και ειδικά οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν από τους Ταϊλανδούς. Πέρυσι κανείς Ταϊλανδός δεν ήθελε να γίνει εργαστηριακός αρουραίος και φέτος όλοι φωνάζουν για γρήγορο εμβολιασμό. Ειδικά οι Αμερικανοί το έχουν διακινδυνεύσει και έχουν γίνει εργαστηριακοί αρουραίοι για όλο τον κόσμο και ο κόσμος γέλασε με αυτό και νόμιζε ότι ο Covid ήταν υπό έλεγχο παντού. Σκέψη λάθος. Αυτή η προθυμία ανάληψης κινδύνων πρέπει να ανταμείβεται. Δεν είμαι Αμερικανός αλλά Γερμανός, άργησαν πολύ αλλά πιο γρήγορα από τους Ταϊλανδούς, και αυτό πρέπει να ανταμειφθεί. Στην αρχή οι χώρες Farang ήταν αλαζονικές και κατακλύστηκαν από τον Covid και στη συνέχεια οι Ασιάτες ήταν αλαζονικοί και κατακλύθηκαν επίσης από τον Covid. Ο κόσμος είναι πιο δίκαιος από όσο πιστεύεται.

-=-=-=-=-=–=-

Alastair M-Ο λόγος για τους οποίους οι φόροι των ΗΠΑ πληρώνονται από τους αλλοδαπούς πολίτες τους είναι να μας παρέχουν βοήθεια σε μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη, οπότε ναι. Άλλες χώρες είναι πιο συζητήσιμες, αλλά όπως γνωρίζουμε η Κίνα φροντίζει τους πολίτες της, και το κύριο εμβόλιο εδώ υποτίθεται ότι είναι ένα εμβόλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, οπότε θα σκεφτείτε ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

=-=-=-=–=–

Ρον Σ-

Απολύτως!!! Μερικές πρεσβείες πέρυσι παρείχαν μάσκες… φυσικά,
επιμελητεία. Οι διπλωματικές σχέσεις δεν είναι ίδιες στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, αλλά… είναι το ίδιο
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ηλίθιος…ένα λογικό κόστος γίνεται αποδεκτό για τον δικαιούχο όπως…α
προξενικό τέλος' Ευχαριστώ, ό,τι καλύτερο για εσάς… RON
-=-==–=-=-=-=
Ravi P-
Ως πολίτης των ΗΠΑ που πληρώνει φόρο, είναι σοκαριστικό να βλέπεις την αμερικανική κυβέρνηση να κάνει δωρεές στην Ταϊλάνδη, αλλά να μην εμβολιάζει τους πολίτες της.
Σε αντίθεση με τους Κινέζους (που εμβολιάζουν τους δικούς τους πολίτες στην Ταϊλάνδη.)
-=-==-=-=-=–=-=-=-=
Τέλος, έχουμε μια πολύ ειδική υποβολή από τον κ. Joe B, ο οποίος έστειλε επιστολή στην Αμερικανική Πρεσβεία σχετικά με αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα έστειλε πολλές επιστολές, αλλά παρέχουμε το κείμενο της πιο πρόσφατης επιστολής.
Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,
Παρακολουθώ τις επιστολές μου της 13ης Μαΐου 2021 και της 21ης ​​Μαΐου 2021 σχετικά με την απόφαση που έλαβαν οι ΗΠΑ για τον εμβολιασμό του προσωπικού της Πρεσβείας των ΗΠΑ, αλλά ΟΧΙ των πολιτών των ΗΠΑ που ζουν στην Ταϊλάνδη.
Στις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας, έλαβα γνώση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy
Συνάντηση του Σέρμαν με την ηγεσία της Ταϊλάνδης στις 2 Ιουνίου, η οποία επανέλαβε τη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν να βοηθήσει τα έθνη που χρειάζονται εμβόλια κατά του Covid 19 με ένα αρχικό
δέσμευση 80 εκατομμυρίων δόσεων για εξαγωγή μόνο τον Ιούνιο του 2021.
Αυτές οι δόσεις θα διανεμηθούν σε χώρες όπου η χώρα έχει την ευθύνη να διανείμει αναλόγως, ακόμη και αν πρόκειται για πολιτική «ταϊλανδικής γροθιάς».
Χαίρομαι επίσης που βλέπω ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τον στρατό της Νότιας Κορέας
550,000 εμβόλια, που δείχνουν πραγματική παγκόσμια και περιφερειακή ηγεσία. Και οι δύο αυτές ενέργειες
παράδειγμα μια ισχυρή θέση των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ παραμένουν σιωπηλές για την υποστήριξη των πολιτών των ΗΠΑ που πληρώνουν φόρους στις ΗΠΑ και ζουν
στο εξωτερικο. Αυτή η προσέγγιση έχει αφήσει πολλούς από εμάς τους Αμερικανούς πολίτες πολύ απογοητευμένους με τη δική μας
εγκατάλειψη.
Όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε στην Ταϊλάνδη, έχουν ξεκινήσει μαζικοί εμβολιασμοί για τους πολίτες της Ταϊλάνδης, και ενώ η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει δηλώσει ότι οι αλλοδαποί μπορούν να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό μέσω
όποιο νοσοκομείο έχει τα αρχεία του, στην πραγματικότητα, από αυτήν την ημερομηνία, τα νοσοκομεία Bumrungrad και
Η Μπανγκόκ Πατάγια δεν έχει πληροφορίες και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής για ένα
εμβολιασμένος.
Εν τω μεταξύ, μία από τις λίγες δραστηριότητες που επιτρέπονται αυτή τη στιγμή είναι το γκολφ. Στο γήπεδο του γκολφ
Χθες, ήμουν πολύ χαρούμενος που ήξερα ότι ο στρατιώτης μου, προφανώς ήταν απαραίτητος στην πρώτη γραμμή
εργαζόμενος είχε κάνει και τα δύο εμβόλια. Μακάρι η δική μου κυβέρνηση να ήταν πιο ενεργή
προσέγγιση για την υποστήριξη πολιτών των ΗΠΑ που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι βασικοί φορολογούμενοι.
Παραμένω πολύ απογοητευμένος που οι ΗΠΑ ανέλαβαν αυτή τη θέση μόνο για να προσφέρουν
εμβολιασμοί στο προσωπικό της πρεσβείας και στην οικογένεια, και όχι σε πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν στην Ταϊλάνδη.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας σε αυτήν την επικοινωνία. Θέλω μόνο τι άλλο
Οι Αμερικανοί έχουν υποσχεθεί από την κυβέρνησή μας: πρόσβαση σε εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς.
Joe B, Jomtien.
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.33 (6 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/