Η Pattaya και η Banglamung διαθέτουν δεύτερες δόσεις εμβολίων Covid-19 σε επιλεγμένες ομάδες

Μπανγκλαμούνγκ -

Οι άνθρωποι στην Πατάγια και το Μπανγκλαμούνγκ έλαβαν μια δεύτερη ένεση με εμβόλια Covid -19 Sinovac σήμερα (3 Ιουνίουrd) σε συνολικά 20,000 δόσεις που κατανεμήθηκαν σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης Pattaya και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Chonburi.

Η εκστρατεία δεύτερου ενέσιμου εμβολιασμού Covid-19 ξεκίνησε σήμερα (3 Ιουνίουrd) στο Στάδιο Ανατολικού Κλειστού Στίβου για άτομα που είχαν ήδη εγγραφεί και είχαν ήδη κάνει την πρώτη ένεση. Δεν επρόκειτο για εγγραφή και, ως επί το πλείστον, ήταν υπήκοοι της Ταϊλάνδης μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Τσονμπούρι.

Ο κύριος χώρος για τη δεύτερη ένεση ήταν το Eastern Indoor Athletics Stadium όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αν και τέσσερις μικρότερες θέσεις ένεσης χρησιμοποιήθηκαν επίσης σύμφωνα με αξιωματούχους όπως ο δήμος του Πονγκ και ορισμένες δόσεις φέρονται να μεταφέρονταν ειδικά σε προεγγεγραμμένες ομάδες που μπορούσαν να μην πηγαίνετε σε καθορισμένα κέντρα εμβολιασμού, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες ή ευάλωτα άτομα.

Η κυρία Paradee Waksopa, η διοικητική διευθύντρια του Banglamung είπε στο The Pattaya News: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο σήμερα το πρωί είναι δάσκαλοι, πρώτοι ανταποκριτές και αστυνομικοί που είχαν εγγραφεί προηγουμένως λόγω του ότι ήταν σε ομάδες «υψηλού κινδύνου» για επαφή με πολύς κόσμος και κοινό».

«Περίπου 600 -700 άτομα έκαναν ένεση την ώρα στο Ανατολικό Στάδιο. Θα υπάρχουν συνολικά 3,876 άτομα που θα κάνουν τη δεύτερη ένεση σήμερα στο γήπεδο, χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες τοποθεσίες όπου γίνονται οι εμβολιασμοί».

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Pattaya Manot Nongyai είπε στο The Pattaya News, «Σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 4:00 μ.μ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, δεν υπήρχαν τεκμηριωμένα περιστατικά παρενεργειών μετά τους εμβολιασμούς σήμερα, με όλους τους εμβολιασμένους να πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τριάντα λεπτά μετά τον εμβολιασμό για να παρακολουθούνται για τυχόν προβλήματα.

TΤα μέσα ενημέρωσης του PN είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ότι ξένοι μπορούν να εγγραφούν/λάβουν ένα εμβόλιο Covid-19 ως μέρος του κυβερνητικού προγράμματος. Αν και το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι οι αλλοδαποί μπορούν να ξεκινήσουν την εγγραφή τους από τις 7 Ιουνίου σε κρατικά νοσοκομεία που έχουν τα αρχεία υγείας τους, έχουμε πολλά μηνύματα και e-mail από αναγνώστες που δηλώνουν ότι τα τοπικά τους νοσοκομεία έχουν δηλώσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ή δεν λαμβάνουν εγγραφές.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής, Φαίνεται ότι η ημερομηνία της 7ης Ιουνίου είναι περισσότερο μια «ημερομηνία έναρξης» και όχι μια εγγυημένη ημερομηνία ότι κάθε αλλοδαπός σε κάθε επαρχία και περιοχή της χώρας θα μπορεί να εγγραφεί, πόσο μάλλον να γνωρίζει πότε μπορεί να κάνει εμβόλιο για τον Covid-19. Ενώ είναι αλήθεια ότι υπήρξαν αναφορές για εμβολιασμούς ορισμένων αλλοδαπών που έχουν άδειες εργασίας σε τομείς «υψηλού κινδύνου», και ορισμένες επαρχίες όπως το Πουκέτ και η Χούα Χιν έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν ορισμένους αλλοδαπούς (και πάλι, κυρίως με άδειες εργασίας) στο σύνολό τους. Πολλοί αλλοδαποί, ιδιαίτερα η ευάλωτη ομάδα των συνταξιούχων, παραμένουν σε αναμονή για έγκυρες πληροφορίες.

Το Chonburi εξακολουθεί να καθορίζει τη συνολική κατανομή των επερχόμενων εμβολίων για αυτόν τον μήνα από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, κάτι που είναι ένας άλλος λόγος που οι δήμοι και τα νοσοκομεία έχουν πιθανώς μέχρι στιγμής αρνήθηκε να εγγράψει αλλοδαπούς ή να ξεκινήσει λίστες μέχρι να βεβαιωθούν ότι έχουν την προμήθεια. Η Pattaya προσφέρθηκε να αγοράσει εμβόλια από τον δικό της προϋπολογισμό, αλλά χρειάζεται την άδεια της κυβέρνησης για να το κάνει.

Ορισμένα νοσοκομεία στην Ταϊλάνδη φέρεται να έχουν προσθέσει άτομα σε λίστες για ιδιωτικά αμειβόμενα εμβόλια, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει ιδέα πότε θα είναι σε απόθεμα ή πόσο καιρό θα γίνει η αναμονή.

Η ουσία είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση του εμβολίου είναι, με ευγένεια, αλλάζει γρήγορα και ρευστή με τακτικές προσαρμογές στην «πολιτική». Η Ταϊλάνδη έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι αλλοδαποί κάτοικοι ΘΑ μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολίων, αλλά το πότε ακριβώς ένας κάτοικος αλλοδαπής μπορεί να κάνει εμβόλιο παραμένει ασαφές. Οι αλλοδαποί θα πρέπει να περιμένουν και να γνωρίζουν αυτό το γεγονός όταν εξετάζουν την πιθανή εξασφάλιση εγγραφής εμβολίου και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διατηρήσουν την υπομονή τους σε μια δύσκολη κατάσταση. Θα παρέχουμε στέρεες ενημερώσεις καθώς τις λαμβάνουμε, αλλά επί του παρόντος, οι πληροφορίες διαφέρουν έντονα από επαρχία σε πόλη, μέχρι δήμο και το καθεστώς βίζας και δεν υπάρχει «συνολική» ενημέρωση για όλους τους κατοίκους εξωτερικού.

Θα έχουμε περισσότερα για αυτήν την κατάσταση το Σαββατοκύριακο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestParlerFlipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayaNews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.33 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.