Ο ζωολογικός κήπος Si Racha γιορτάζει τα 1α γενέθλια ενός νεαρού ταπίρου

Si Racha, Chonburi -

Ο ανοιχτός ζωολογικός κήπος Khao Keow γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια του δημοφιλούς μωρού τους ταπίρ με μια ιδιαίτερη μεγάλη τούρτα γενεθλίων με φρούτα και λαχανικά χθες (1 Ιουνίουst).

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι εδώ:

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, κ. Taewin Ranatawongsawat, είπε στους δημοσιογράφους του The Pattaya News, «Το όνομα του αξιολάτρευτου ταπίρ είναι «Bai Song» (2 μ.μ. στην ταϊλανδέζικη γλώσσα). Ναι, πήραν το όνομα επειδή γεννήθηκαν στις 2:00 ένα χρόνο πριν και έχουν μεγαλώσει σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του Covid-19 και για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο. Ωστόσο, ο Bai Song φαίνεται να είναι αρκετά χαρούμενος συνολικά».

«Χθες ήταν τα πρώτα γενέθλια του Bai Song. Γιορτάσαμε τα γενέθλια με μια μεγάλη τούρτα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι το αγαπημένο τους φαγητό.» Ο Taewin συνέχισε.

«Ο Bai Song γιόρτασε τα γενέθλια με την εννιάχρονη μητέρα και τον δέκαχρονο πατέρα τους. Οι επισκέπτες μας χαίρονται πολύ που τα βλέπουν επίσης». δήλωσε ο Taewin.

«Το Tapir είναι ένα από τα προστατευόμενα ζώα της Ταϊλάνδης και βρίσκεται επί του παρόντος σε κίνδυνο. Είναι ειρηνικά φυτοφάγα ζώα και μπορούν ακόμα να βρεθούν στη φύση στην Ταϊλάνδη σε περιορισμένη βάση, ειδικά στη Δυτική Ταϊλάνδη. Είναι επίσης γνωστό ότι κατοικούν στο Εθνικό Πάρκο Khao Sok. Ζουν μέχρι και τριάντα χρόνια, οπότε ο Bai Song έχει πιθανότατα μια μακρά, γεμάτη ζωή μπροστά τους. Τείνουν να είναι νυχτερινά και ντροπαλά από τη φύση τους, αν και τα τάπιρ στο ζωολογικό κήπο είναι πιο συνηθισμένα στους ανθρώπους και όχι τόσο φυσικά ντροπαλά». κατέληξε ο Taewin.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.