Το Πουκέτ θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς για τον COVID-19 από την 2021η Ιουνίου XNUMX

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γραφείο δημοσίων σχέσεων του Πουκέτ

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Ταϊλανδική Αρχή Τουρισμού. Οι δηλώσεις τους είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 30 Μαΐου 2021 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να παράσχει τις ακόλουθες ενημερώσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Πουκέτ για χαλάρωση των περιορισμών και των μέτρων εισόδου για τον COVID-19 από την 1η Ιουνίου 2021.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ κ. Narong Woonciew υπέγραψε δύο εντολές την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, συμπεριλαμβανομένου του Αριθμού Παραγγελίας 2920/2564 για τα μέτρα για τον έλεγχο εισόδου και του COVID-19, και του Αριθμού Παραγγελίας 2921/2564 για τη χαλάρωση του κλεισίματος επιχειρήσεων και ένα νέο σύνολο Οδηγίες πρόληψης COVID-19.

Και οι δύο Παραγγελίες τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2021, μέχρι νεωτέρας.

Είσοδος και Μέτρο Διαλογής COVID-19 (Αριθμός Παραγγελίας 2920/2564)

Όλες οι αφίξεις σε όλα τα σημεία εισόδου πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένες (συμπληρώστε τη σειρά εμβολιασμών) ή πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου AstraZeneca COVID-19 ή πρέπει να έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 για όχι περισσότερο από 90 ημέρες ή πρέπει να έχουν βρέθηκε αρνητικός για COVID-19 χρησιμοποιώντας RT-PCR ή μέθοδο ταχείας αντιγόνου εντός επτά ημερών από την άφιξη (από προηγουμένως εντός 72 ωρών από την άφιξη).

Το μέτρο εξαιρεί τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Αυτό είπε ότι τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών που ταξιδεύουν με τους γονείς τους πρέπει επίσης να έχουν βγει αρνητικά για COVID-19.

Ωστόσο, η ανακοίνωση ανέφερε μόνο ότι για αφίξεις οδικώς στο Tha Chat Chai και υδάτινα σε όλα τα λιμάνια και τις προβλήτες που δεν μπορούν να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να τηρήσουν καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι ή σε ξενοδοχείο.

Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι αφίξεις αεροπορικώς στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ πρέπει να κατεβάσουν την Εφαρμογή Mor Chana («Οι Γιατροί κερδίζουν») και να δηλώσουν την είσοδό τους ηλεκτρονικά μέσω www.gophuget.com. Απαιτείται να ενεργοποιούν την εφαρμογή Mor Chana όλη την ώρα ενώ βρίσκονται στο Πουκέτ, καθώς και να παρακολουθούν μόνοι τους τα συμπτώματά τους και να αποφεύγουν να επισκέπτονται μέρη με πολύ κόσμο.

Τα ξενοδοχεία και άλλα ιδρύματα που παρέχουν διαμονή σε οποιεσδήποτε αφίξεις στο Πουκέτ πρέπει να ακολουθούν τις επαρχιακές οδηγίες δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ταξιδιωτικών μετακινήσεων. Οι χειριστές που παραβιάζουν ή παραλείπουν να συμμορφωθούν με την εντολή υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα (1) μήνα ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10,000) μπατ ή και τα δύο.

Το Relaxation for Business θα ανοίξει ξανά από την 1η Ιουνίου 2021 (Αριθμός παραγγελίας 2921/2564)

Οι παρακάτω χώροι και επιχειρήσεις επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου 2021:

  1. Κτίρια και χώρους σχολείων, φροντιστηρίων και παντός τύπου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
  2. Ιδρύματα που σχετίζονται με την υγεία (καταστήματα σπα, καταστήματα μασάζ υγείας, καταστήματα μασάζ ομορφιάς) και εγκαταστάσεις για παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ και μασάζ ποδιών.
  3. Χώροι για τατουάζ ή τρύπημα του δέρματος ή οποιωνδήποτε μερών του σώματος ή χώροι για συγκεντρώσεις, τελετές και τελετουργίες βασισμένες στην πίστη.
  4. Αγορές και κέντρα εμπορίας φυλαχτών και αγαλμάτων του Βούδα.
  5. Εγκαταστάσεις που προσφέρουν υπηρεσίες για ψάρεμα ψαριών ή γαρίδων.
  6. Επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, υπηρεσίες κολύμβησης με αναπνευστήρα και επιχειρήσεις καταδύσεων.
  7. Περιπατητικές αγορές, υπαίθριες αγορές, καταστήματα λιανικής και χώροι χονδρεμπόρων.
  8. Παιδικοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής ανάπτυξης και κέντρα ανάπτυξης παιδιών προσχολικής ηλικίας.
  9. Τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα ή ποτά επιτρέπεται να ανοίγουν εντός των κανονικών επιτρεπόμενων ωρών. Ωστόσο, η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών κατά τη διάρκεια του δείπνου εξακολουθεί να απαγορεύεται.
  10. Οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι επιτρέπεται να ανοίγουν χωρίς συγκεντρώσεις ή ομαδικές ασκήσεις.
  11. Εσωτερικοί χώροι άθλησης, συμπεριλαμβανομένων γυμναστηρίων, κέντρων γυμναστικής και γηπέδων μπάντμιντον.
  12. Τα γήπεδα γκολφ και τα γήπεδα οδήγησης επιτρέπεται να ανοίγουν χωρίς τουρνουά.
  13. Στάδια πυγμαχίας και γυμναστήρια πυγμαχίας και σχολές πολεμικών τεχνών (γυμναστήρια).
  14. Δημόσιες και ιδιωτικές πισίνες και άλλες πισίνες με ψυχαγωγικές υδάτινες δραστηριότητες.
  15. Αισθητικές κλινικές, ιατρικές κλινικές για υπηρεσίες ομορφιάς, κλινικές αισθητικής, κέντρα αδυνατίσματος και καταστήματα μανικιούρ και πεντικιούρ.
  16. Κομμωτήρια και κομμωτήρια και κουρεία.
  17. Εγκαταστάσεις φροντίδας κατοικίδιων ζώων.

Όλοι οι προαναφερθέντες χώροι και επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθούν αυστηρά ένα νέο σύνολο οδηγιών πρόληψης του COVID-19 που υποδεικνύονται στον Αριθμό Παραγγελίας 2921/2564.

Συγκεκριμένα για τους χώρους και τις επιχειρήσεις αρ. 2, 3, 8, 11, 13 και 15, το προσωπικό ή οι πάροχοι υπηρεσιών τους πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι (συμπληρώστε τη σειρά εμβολιασμού) ή πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου AstraZeneca COVID-19.

Οι παρακάτω χώροι και επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστοί ή θα λειτουργούν υπό ολοκληρωμένα μέτρα ελέγχου:

  1. Απαγόρευση οποιωνδήποτε συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με περισσότερους από 30 συμμετέχοντες, εκτός από αυτές που λαμβάνουν άδεια από τις αντίστοιχες αρχές.
  2. Απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης και πάρτι για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, των δημόσιων πάρκων, των παιδικών χαρών, των δρόμων δίπλα στα κανάλια και των δημόσιων δεξαμενών·
  3. Χώροι ψυχαγωγίας, κάθε εγκατάσταση που παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες με εκείνες των χώρων ψυχαγωγίας, των χώρων διασκέδασης, των παμπ, των μπαρ, των καταστημάτων καραόκε ή άλλων παρόμοιων χώρων.
  4. Δακτύλιοι κοκορομαχίας, κρίκοι εκπαίδευσης κοκορομαχίας, κρίκοι κοκορομαχίας, πυγμαχία ή άλλες παρόμοιες αρένες για τυχερά παιχνίδια.
  5. Αίθουσες σνούκερ και μπιλιάρδου.
  6. Κέντρα τυχερών παιχνιδιών και Ίντερνετ καφέ.
  7. Απαγόρευση πώλησης και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών ενώ γευματίζετε σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα ή ποτά.
  8.  Τα εμπορικά κέντρα, τα εμπορικά κέντρα, τα κοινοτικά εμπορικά κέντρα ή παρόμοια καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την κανονική τους ώρα έως τις 21.00:XNUMX.
  9. Τα ψιλικατζίδικα και τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίξουν για λειτουργία την κανονική τους ώρα αλλά το αργότερο στις 23.00:24. Τα καταστήματα ή οι χώροι που καθορίζονται παραπάνω, τα οποία είναι τακτικά ανοιχτά για 04.00ωρες υπηρεσίες, μπορούν να λειτουργήσουν από τις XNUMX:XNUMX.
  10. Κινηματογράφοι, θέατρα, παιδότοποι, υδάτινα πάρκα και πάρκα αναψυχής.
  11. Μπορεί να οργανωθεί παραγωγή κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά ο αριθμός των συνεργείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 άτομα και πρέπει να είναι χωρίς κοινό.

Επιπλέον, το Διάταγμα απαγορεύει όλες τις ψυχαγωγικές κοινωνικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων πάρτι, δεξιώσεων, πάρτι γενεθλίων, πάρτι καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού και παρόμοιων τύπων πάρτι. Γίνονται εξαιρέσεις για πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν μπορούν να αναβληθούν. όπως κηδείες, χειροτονίες και γάμοι.

Οποιαδήποτε άτομα παραβιάζουν ή παραλείπουν να συμμορφωθούν με τον αριθμό διαταγής 2920/2564 και τον αριθμό διαταγής 2921/2564 θα είναι ένοχοι αδικήματος σύμφωνα με το Άρθρο 51, το οποίο υπόκειται σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες (20,000) μπατ ή το άρθρο 52 του ο νόμος για τις μεταδοτικές ασθένειες BE 2558 (2015), ο οποίος υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα εκατό χιλιάδες (100,000) μπατ ή και στα δύο και θα είναι ένοχος για αδίκημα σύμφωνα με Άρθρο 18 του Επείγοντος Διατάγματος για τη Δημόσια Διοίκηση σε Επείγουσα Κατάσταση BE 2548 (2005), το οποίο υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα σαράντα χιλιάδες (40,000) μπατ ή και τα δύο.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/