Η αστυνομία της Πατάγια συνεχίζει να καταστρέφει τις «κοινωνικές» συγκεντρώσεις, τη χρήση μάσκας και το ποτό στο κοινό

Πατάγια, Ταϊλάνδη-

Πολλοί ντόπιοι κάτοικοι της Πατάγια έχουν στείλει αναφορές, αντίγραφα εισιτηρίων και ανησυχίες σχετικά με τη φερόμενη κράτηση για παραβιάσεις που σχετίζονται με τον Covid-19, όπως το ποτό σε δημόσιους χώρους, τις συγκεντρώσεις (ακόμη και με δύο άτομα) και παρόμοια περιστατικά.

Η αστυνομία της Πατάγια δεν έχει εκδώσει επίσημη πρόσφατη δήλωση, ωστόσο, τα σημεία ελέγχου που ακυρώθηκαν στο παρελθόν προσωρινά και βάσει εθνικής αστυνομικής εντολής διασφαλίζουν ότι το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης σχετικά με τη διακοπή των κοινωνικών συγκεντρώσεων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Το Pattaya News έχει αποσταλεί και ενημερωθεί για πολλαπλά αντίγραφα εισιτηρίων και προστίμων από ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, όπως:

-6000 μπατ μόνο για να πιείτε μια μπύρα κοντά στην παραλία Jomtien

-4000 μπατ για να καθίσετε με ένα άτομο έξω από το διαμέρισμα του, ένα άτομο είχε ένα αλκοολούχο ποτό

-5000 μπατ για περπάτημα στο Soi Buakhao με μια μπύρα από τις 7-11 μόνο

-20,000 μπατ για μια παρέα που πίνει στην παραλία που μένουν όλοι μαζί

-6000 μπατ για μη χρήση μάσκας ενώ κάνετε ποδήλατο.

Τονίζουμε ότι δεν έχουμε επαληθεύσει ανεξάρτητα κάθε έναν από αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται φαίνεται να είναι σωστοί. Η αστυνομία της Πατάγια τόνισε επίσης ότι οποιεσδήποτε κοινωνικές συναθροίσεις ή ποτό, ειδικά πάρτι και που σχετίζονται με το αλκοόλ, απαγορεύονται επί του παρόντος βάσει του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης.

Η Πατάγια, ως τουριστική πόλη, είναι παραδοσιακά «χαλαρή» σε πράγματα όπως το ποτό ή η μέθη, ωστόσο, λόγω της κατάστασης του Covid-19, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν συμβαίνει στην περιοχή. Η αστυνομία επιδιώκει επίσης να αποφύγει την επανάληψη πολυδιαφημισμένων περιστατικών πέρυσι όπου ορισμένες αγορές της περιοχής στο Jomtien και στο Soi Buakhao γίνονται «στέκια» παρά τους κανονισμούς Covid-19, με άτομα να αγοράζουν αλκοόλ από τις 7-11 και να «κάνουν παρέα» κοντά.

Στην πραγματικότητα, οι νόμοι περί μέθης και οινοπνεύματος ήταν πάντα επίκαιροι στην Πατάγια και παράνομοι, αλλά σπάνια επιβάλλονταν. Όσον αφορά τις κοινωνικές συγκεντρώσεις, φαίνεται ότι οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν μέτρα που σχετίζονται με έκτακτα διατάγματα για να επιβάλουν αυτές τις συμπεριφορές.

Η επίσημη «συμβουλή» από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Τσονμπούρι είναι οι άνθρωποι να μένουν σπίτι, να εργάζονται από το σπίτι αν είναι δυνατόν και να συναναστρέφονται μόνο με μέλη του νοικοκυριού τους στο σπίτι.

Ορισμένοι αναγνώστες έχουν ρωτήσει το The Pattaya News σχετικά με τη νομιμότητα τέτοιων εισιτηρίων ή την επιβολή της νομοθεσίας γύρω από συγκεντρώσεις. Θα συμβουλεύαμε όσους έχουν τέτοιες ερωτήσεις να τις απευθύνουν σε δικηγόρο ή νομικό επαγγελματία.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.25 (8 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/