Το Koh Samui σχεδιάζει να εφαρμόσει ασφαλές και σφραγισμένο πρωτόκολλο «Samui Wonder Island» για να υποδεχτεί ξένους τουρίστες έως τον Ιούλιο

Surat Thani -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) της Ταϊλάνδης ενέκρινε, κατ' αρχήν, την πρόταση του Κο Σαμούι που ονομάζεται «Νησί των θαυμάτων του Σαμούι» που θα εφαρμοστεί μέχρι τον Ιούλιο.

Ο Teerapong Chuaychoo, δήμαρχος του Koh Samui και διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων του Koh Samui, συμμετείχε σε συνάντηση με τα σχετικά μέλη του τουριστικού συμβουλίου χθες, 21 Μαρτίου, για να ενημερώσει τα σχετικά τμήματα να προετοιμάσουν προσεκτικά το πρωτόκολλο ασφαλείας, με τίτλο «Samui Wonder Island», μετά την Η κατ' αρχήν έγκριση της CCSA να έχει το Κο Σαμούι ως πόλη πρότυπο για να ανοίξει σε ξένους ταξιδιώτες.

Παρόμοια με την ασφαλή και σφραγισμένη ατζέντα (η οποία ήταν μια προηγούμενη πρόταση πέρυσι που απορρίφθηκε, σημειώνει το The Pattaya News), το σχέδιο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποτελείται από πέντε βασικά βήματα ως εξής:

  1. Το σχέδιο «Samui Sealed Route Model» θα εφαρμοστεί μόλις οι ξένοι τουρίστες προσγειωθούν στην Ταϊλάνδη. Θα φιλοξενηθούν με ιδιωτικό αυτοκίνητο ξενοδοχείου από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο. Αυτό θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα υγείας για τον Covid-19 και τα προστατευτικά εμπόδια μεταξύ του οδηγού και των τουριστών. Θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, όπως αίτηση μέσω της τοπικής πρεσβείας ή προξενείου της Ταϊλάνδης και τεστ Covid-19 πριν από την πτήση, για να εισέλθουν στη χώρα.
  2. Κατά τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα της παραμονής τους, οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα συλλέξουν τεστ μύτης και σάλιου Covid-19, στο οποίο τα αποτελέσματά του θα παραδοθούν εντός 3 ωρών. Συνιστάται στους τουρίστες που δοκιμάστηκαν να παραμείνουν στο δικό τους δωμάτιο όσο εξετάζονται τα αποτελέσματα. Ο τουρίστας δεν θα επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιό του έως ότου αυτό το τεστ βγει αρνητικό.
  3. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ αποδειχθεί αρνητικό, τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε ορισμένες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις γύρω από το Koh Samui, εξουσιοδοτημένες από το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων του Koh Samui. Αυτό πιθανότατα θα είναι σε στυλ «ξεναγού/ομάδας», αλλά θα προσφέρει σημαντικά περισσότερη ελευθερία από το τρέχον πρόγραμμα καραντίνας, ενώ θα μπορείτε να δείτε τοπικά τουριστικά αξιοθέατα και τοποθεσίες.
  4. Εάν το αποτέλεσμα παραμείνει αρνητικό την έβδομη ημέρα της διαμονής τους, όταν θα υποβληθούν ξανά σε εξετάσεις, ορισμένοι ξένοι τουρίστες επιτρέπεται να αλλάξουν τη διαμονή τους και να απολαύσουν μόνοι τους οποιονδήποτε προορισμό στο Koh Samui, στο Koh Pha Ngan και στο Koh Tao μέχρι τη δέκατη τέταρτη ημέρα της παραμονής τους. Ο λόγος για τη λέξη βέβαιος είναι ότι ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην υποβάλουν αίτηση για αυτό με βάση το εάν θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, κάτι που μπορεί να βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης παραλλαγών του Covid-19.
  5. Την 14η ημέρα, εάν το τελικό αποτέλεσμα του Covid-19 εξακολουθήσει να αποδειχθεί αρνητικό, οι ξένοι ταξιδιώτες επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε επαρχίες για να ταξιδέψουν κανονικά στην Ταϊλάνδη.

Η Teerapong τόνισε ότι τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τουρίστες πρέπει να είναι πιστοποιημένα από το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων πριν από την επίσημη επαναλειτουργία του νησιού. Όλοι οι τουρίστες που εισέρχονται στο Koh Samui απαιτείται επίσης να σαρώσουν το QR Code Samui 'Health Pass' προκειμένου να καταγράψουν και να παρακολουθήσουν το ιστορικό ταξιδιού τους. Θα παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή όσο βρίσκονται στο νησί.

Ο Ratchakorn Poonsawad, διευθυντής του Συλλόγου Τουρισμού του Koh Samui, δήλωσε επίσης ότι ήταν τιμή που το «Samui Wonder Island» θα εφαρμοστεί αρχικά για να υποδεχτεί ξένους τουρίστες στην Ταϊλάνδη για πρώτη φορά αφού τα σύνορα της χώρας είχαν κλείσει για περισσότερο από ένα έτος.

«Μόλις γίνει επίσημη έγκριση από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, η Τουριστική Αρχή του Koh Samui θα συνεργαστεί με την Bangkok Airways και την Global Thai Tourism Authority για την προώθηση αυτής της εκστρατείας. Αναμένεται να υποδεχθεί την πρώτη ομάδα ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη το νωρίτερο την 1η Ιουλίου», κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Η Pattaya News σημειώνει ότι αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε χώρες χαμηλού κινδύνου και αν και είναι FAR Η λιγότερη ταλαιπωρία και η γραφειοκρατία από τα τρέχοντα προγράμματα είναι πολύ μακριά από τον στόχο "fly-in and go χωρίς καραντίνα" που πολλοί άνθρωποι περιμένουν… ωστόσο, για όσους επιθυμούν να απολαύσουν δύο εβδομάδες στο Koh Samui με πολύ περισσότερη ελευθερία από τρέχον πρόγραμμα καραντίνας, είναι μια πιθανή επιλογή. Το σχέδιο εγκρίνεται επίσης «κατ' αρχήν», πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται πολλά τελικά επίπεδα ελέγχων και ισορροπιών πριν τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.33 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.