Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας λειτουργία στην οποία ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ανάπτυξης και πράγματα που πρέπει να ακολουθήσουμε την περασμένη εβδομάδα.

Καθώς δημοσιεύουμε δεκάδες ιστορίες την εβδομάδα, αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες μας να έχουν μια γρήγορη ματιά στις πιο σημαντικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα και να παρακολουθούν και να παρακολουθούν για την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει επιλέξει η συντακτική μας ομάδα.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σημασίας.

  1. Τι ακολουθεί για τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας μετά από μια χαοτική διαμαρτυρία το βράδυ του Σαββάτου;

Μια προγραμματισμένη διαμαρτυρία κοντά στο Μεγάλο Παλάτι στην Μπανγκόκ από τη φιλοδημοκρατική ομάδα ReDem το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 μετατράπηκε σε μια νύχτα διαρκών συγκρούσεων και οδομαχιών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές φαινόταν να αυξάνουν τις εντάσεις και η αστυνομία χρησιμοποίησε ανοιχτά δακρυγόνα, κανόνια νερού, σφαίρες από καουτσούκ και ρόπαλα στους διαδηλωτές σε αυτό που μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη καταστολή μέχρι τώρα. Η αστυνομία δήλωσε σε δήλωση αργά το βράδυ ότι οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιηθεί «δεκάδες» φορές σχετικά με το ότι οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις ήταν παράνομες και να μην πλησιάσουν το Μεγάλο Παλάτι πριν ξεκινήσουν οι συγκρούσεις, που προκλήθηκαν από διαδηλωτές που αφαιρούσαν κοντέινερ που έκλεισαν τον δρόμο προς το Παλάτι και προσπάθησαν για να το φτάσετε, το οποίο στη συνέχεια συνέχισε γύρω από την περιοχή όλη τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου Khao San. Το ερώτημα τώρα μετά από μια νύχτα χαοτικών και βίαιων διαδηλώσεων είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια…και πόσο σύντομα οι διαδηλωτές θα καλέσουν άλλη διαμαρτυρία.

  2. Θα έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την καραντίνα;

Μετά από πολλαπλές αποφάσεις που ελήφθησαν την Παρασκευή από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 σχετικά με τη μείωση των μέτρων καραντίνας από δεκατέσσερις ημέρες (πραγματικά δεκαπέντε) σε δέκα και τελικά σε επτά, πολλά ερωτήματα παραμένουν. Ένα από τα κύρια ερωτήματα είναι ποιες χώρες θα είναι επιλέξιμες για τη μειωμένη καραντίνα και πότε ακριβώς θα ξεκινήσει. Αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να διευκρινιστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αποτέλεσαν σημαντικό σημείο συζήτησης σε διαδικτυακά φόρουμ και ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε περισσότερα για τις αρχικές αποφάσεις παρακάτω.

RECAP: Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης οριστικοποιεί αρκετά σημαντικά ζητήματα, όπως το φεστιβάλ Songkran, την επέκταση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης, τα μέτρα υγείας για χαλάρωση στο σπίτι, τις πολιτικές εμβολίων για τον Covid-19 και τα κρατικά μέτρα καραντίνας

3. Το φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ της Pattaya θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο

Απολαύστε θαλάσσια σπορ στην παραλία Jomtien; Καλά νέα λοιπόν, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο φέρνει το πρώτο από τα δύο Σαββατοκύριακα συναρπαστικών θαλάσσιων σπορ στην παραλία Jomtien. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Η Pattaya θα πραγματοποιήσει πολλούς αγώνες θαλάσσιων σπορ τους επόμενους δύο μήνες στην παραλία Jomtien

4. Πώς θα εξελιχθεί ο Covid-19 την επόμενη εβδομάδα με πρόσφατες ομάδες που βρέθηκαν σε περισσότερες αγορές στην Μπανγκόκ και ένα Κέντρο Κράτησης Μεταναστών;

Τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν ελαφρώς στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα, λόγω των συστάδων που βρέθηκαν σε μια αγορά και ένα Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές πήραν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα ότι το Songkran φέτος θα είναι χωρίς νερό και πάρτι και θα επικεντρωθεί στις αυστηρά παραδοσιακές και θρησκευτικές πτυχές του φεστιβάλ - μια απόφαση που δεν είναι καλή για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, αλλά βασίζεται σε σχόλια για Τα Pattaya News έτυχαν καλής υποδοχής από πολλούς ντόπιους πρώην που δεν απολαμβάνουν το υγρό και άγριο φεστιβάλ, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα φεύγουν από τη χώρα για να το αποφύγουν πριν από τον Covid-19. Μέχρι στιγμής, τόσο το σύμπλεγμα αγοράς όσο και το κέντρο κράτησης φαίνονται ελεγχόμενα και καλά εντοπισμένα, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται και αξίζει να παρακολουθούμε.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης και η Υπηρεσία Μετανάστευσης ερευνούν το ξέσπασμα του Covid-19 σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ που διαβάσατε το TPN Media και το The Pattaya News.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/