Ο χάρτης της Συνταγματικής Τροποποίησης του λαού έπεσε στη 10ωρη θερμή κοινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης χθες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Μπανγκόκ -

Το νομοσχέδιο που επιδιώκει Συνταγματική Τροποποίηση του 2017 απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης κοινής συνεδρίασης της Βουλής χθες, 17 Μαρτίου, καθώς η συνολική ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού δεν είχε φτάσει στο μισό από τα 538 μέλη του κοινοβουλίου.

Χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της κοινής βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Συνταγματική Τροποποίηση σε τρίτη ανάγνωση. Το νομοσχέδιο επιδίωκε τη σύσταση μιας λεγόμενης «λαϊκής συνέλευσης σύνταξης συντάγματος» για τη σύνταξη ενός νέου συντάγματος καθώς το σημερινό σύνταγμα νομοθετήθηκε κατά τη διάρκεια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2017, με επικεφαλής τον στρατηγό Prayut Chan-O'Cha, τώρα Πρωθυπουργό.

Για να περάσει το νομοσχέδιο, το Κοινοβούλιο χρειαζόταν την έγκριση τουλάχιστον του ενός τρίτου των γερουσιαστών και τουλάχιστον 369 ψήφους από τους βουλευτές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Στο τέλος της συνεδρίασης τα αποτελέσματα ήταν: συνολικά 208 ψήφοι για τροποποίηση του Συντάγματος από 206 βουλευτές και 2 γερουσιαστές, 4 κατά από 4 γερουσιαστές, 94 αποχές από 10 βουλευτές και 84 γερουσιαστές και 136 ψήφοι κατά 9 βουλευτών και 127 Γερουσιαστές. Πολλές κυβερνήσεις-γεταίροι συμμαχίας από το ΒHumjaithai βουλευτές είχαν επίσης αποχώρησε ως απάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου, με αποτέλεσμα μια άλλη αποτυχία σε μια προσπάθεια τροποποίησης του ισχύοντος συντάγματος.

Η ψηφοφορία ήρθε μετά απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι το κοινοβούλιο έχει την εξουσία και το καθήκον να συντάξει ένα νέο σύνταγμα μόνο εάν πρέπει πρώτα να διεξαχθούν συνολικά δύο εθνικά δημοψηφίσματα για τη δημόσια συναίνεση.

Η αποτυχία σημαίνει επίσης ότι ολόκληρη η διαδικασία της διαδικασίας τροποποίησης πρέπει να ξεκινήσει ξανά, αλλά αυτή τη φορά με ένα εθνικό δημοψήφισμα που θα ρωτούσε τους πολίτες της χώρας συνολικά εάν θέλουν την τροποποίηση ή όχι, πριν από την ψηφοφορία του χάρτη στο κοινοβούλιο. Αυτό θα μπορούσε να δει ότι η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερους μήνες, αν όχι χρόνια.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.