Το Μητροπολιτικό Γραφείο Αστυνομίας θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον έξι ομάδων διαδηλωτών για τη διαδήλωση του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Μπανγκόκ -

Το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να ασκήσει κατηγορίες εναντίον έξι ομάδων διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας REDEM μετά τις αντικυβερνητικές κινήσεις τους στο Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ το περασμένο Σάββατο, 6 Μαρτίου.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Piya Tawichai, αναπληρωτής επίτροπος του Μητροπολιτικού Γραφείου Αστυνομίας, είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, 9 Μαρτίου, ότι έξι ομάδες διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας αναζητούνται από την αστυνομία της Μπανγκόκ για πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του νόμου περί έκτακτης ανάγκης και ελέγχου νόσων. διαφυγής της σύλληψης και απόπειρας φόνου.

Η πρώτη ομάδα ήταν 18 φρουροί διαμαρτυρίας του Wevo, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της φρουράς Piyarat "Toto" Chongthep, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Major Cineplex Ratchayothin και κρατείται επί του παρόντος χωρίς εγγύηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζαν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και του Νόμου Ελέγχου Ασθενειών για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Η δεύτερη ομάδα ήταν μια ομάδα κατηγορούμενων διαδηλωτών που είχαν καταφέρει να διαφύγουν την επίσημη σύλληψη. Αντιμετώπιζαν παρόμοιες κατηγορίες με την πρώτη ομάδα και μία ακόμη για φυγή από την επίσημη σύλληψη.

Η τρίτη ομάδα ήταν μια ομάδα ανθρώπων, πιθανότατα φρουροί και διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι κατέστρεψαν αστυνομικά λεωφορεία που μετέφεραν άτομα που κρατούνταν και βοήθησαν τον κρατούμενο να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας. Θα κατηγορηθούν για βοήθεια στους συλληφθέντες να δραπετεύσουν, παρεμπόδισαν το αστυνομικό καθήκον και ζημία κρατικής περιουσίας.

Η τέταρτη ομάδα ήταν μια ομάδα διαδηλωτών που φέρεται να κατέστρεψαν, έκαψαν και ανέβηκαν στον φράχτη του Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς και έβαλαν σήματα υπέρ της δημοκρατίας και πανό μπροστά από την κρατική περιουσία (το πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά). Η πράξη θεωρήθηκε ως αδίκημα η νυχτερινή εισβολή στο κυβερνητικό κτίριο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο. Η ομάδα θα εξεταζόταν επίσης περαιτέρω εάν μια τέτοια ενέργεια θεωρήθηκε αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 112 ή όχι.

Η πέμπτη ομάδα ήταν μια ομάδα διαδηλωτών που είχε πείσει άλλους να παραβιάσουν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο Ελέγχου Νοσημάτων.

Η τελευταία ομάδα ήταν ένας αριθμός φερόμενων πυροβολητών που φέρεται να πυροβόλησαν οχήματα αστυνομικών, μεταξύ των οποίων ένα φορτηγό, 2 6τροχα και 3 λεωφορεία. Αντιμετώπιζαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

Σχετικά με τη σημερινή διαμαρτυρία στο Ποινικό Δικαστήριο, ο υποστράτηγος της αστυνομίας Piya υπενθύμισε στο κοινό ότι οποιεσδήποτε μεγάλες συγκεντρώσεις παραμένουν παράνομες κατά την εφαρμογή του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, η αστυνομική δύναμη θα αναπτυχθεί σε όλους τους χώρους διαμαρτυρίας για να διατηρήσει την ειρήνη και την τάξη και να αποτρέψει οποιαδήποτε πράξη βίας στο κοινό, σύμφωνα με τον ίδιο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.