Το British Council εγκαινιάζει περισσότερες από 40 υποτροφίες για την υποστήριξη των Ταϊλανδών φοιτητών να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολουθεί δελτίο τύπου από το Βρετανικό Συμβούλιο. Οι σκέψεις και οι απόψεις τους είναι δικές τους.

Μπανγκόκ – 8 Μαρτίου 2021 – Το Βρετανικό Συμβούλιο εγκαινιάζει περισσότερες από 40 υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022 για να υποστηρίξει φοιτητές της Ταϊλάνδης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα επιλεγμένα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

ΜΕΓΑΛΕΣ Υποτροφίες προσφέρει 28 υποτροφίες (συνολικής αξίας 11.5 εκατομμυρίων μπατ) για φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν το μεταπτυχιακό τους σε συμμετέχοντα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων Cranfield, Goldsmiths University, University of Bath και University College London. Οι υποτροφίες καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων από το δίκαιο, τις επιχειρήσεις, την τέχνη και το σχέδιο έως τη βιολογική επιστήμη, την πληροφορική και πολλά άλλα. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, Γυναίκες σε υποτροφίες STEM προσφέρει 15 πλήρεις υποτροφίες για υποεκπροσωπούμενες γυναίκες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που είναι παθιασμένες με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM) για να συνεχίσουν το μεταπτυχιακό τους πτυχίο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οικονομική στήριξη που παρέχεται από το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δίδακτρα, επίδομα, διαμονή, ειδική στήριξη για μητέρες καθώς και υποστήριξη αγγλικής γλώσσας.  

Helga Stellmacher, Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ταϊλάνδη είπε «Ως διεθνής οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για πολιτιστικές σχέσεις και εκπαιδευτικές ευκαιρίες, το έργο μας στην Εκπαίδευση στοχεύει στη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην προώθηση της εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021–2022, η GREAT Scholarships προσφέρει 28 υποτροφίες από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου σε φοιτητές από την Ταϊλάνδη σε διάφορα θέματα. Κάθε υποτροφία αξίζει τουλάχιστον £10,000–26,000 για τα δίδακτρα για ένα έτος μεταπτυχιακών σπουδών.»

Τα ιδρύματα που συμμετέχουν φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν το Bangor University, University of Birmingham, Bishop Grosseteste University, Bournemouth University, Cranfield University, Goldsmiths University, Royal College London, Kiel University, Nottingham Trent University, Royal Agricultural University, Sheffield Hallam University, Teesside University, University of Bath, University College London, University of Derby, Dundee University, Exeter University, Hull University, University of Kent, Manchester University και Stirling University.

κα Stellmacher πρόσθεσε, «Εκτός από τις GREAT Scholarships, για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη, το British Council εγκαινιάζει τις δικές του υποτροφίες British Council Women in STEM. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει ευκαιρίες σε ταλαντούχες αλλά υποεκπροσωπούμενες γυναίκες σε θέματα STEM να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές οι υποτροφίες έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν γυναίκες που κανονικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό για να προχωρήσουν την καριέρα τους στο STEM, έναν τομέα που έχει μεγάλη ζήτηση στη σημερινή αγορά εργασίας και την παγκόσμια οικονομία όπου η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και περισσότερο ζωτικό ρόλο στην κάθε πεδίο. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο με επιρροή αποφοίτων με ομοϊδεάτες για να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά γυναικών στο STEM.»

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Οργανισμό Επιστημονικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του ΟΗΕ (UNESCO), λιγότερο από το 30 τοις εκατό των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες και μόνο το 30 τοις εκατό των φοιτητών επιλέγουν τομείς που σχετίζονται με το STEM στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου - το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, το Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ και το Πανεπιστήμιο Stirling, παρέχουν υποτροφίες 15 υποτροφίες για γυναίκες σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, η Μιανμάρ, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ. Οι υποτροφίες καλύπτουν δίδακτρα, υποτροφία, διαμονή, ειδική υποστήριξη για μητέρες και υποστήριξη αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε το πρόγραμμα αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα υποτροφιών, επισκεφθείτε www.britishcouncil.org/study-work-abroad/in-uk 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/