RECAP: Τρεις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά σε διάφορες περιοχές γύρω από την Μπανγκόκ χθες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansetthakij

Μπανγκόκ -

Τρεις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας είχαν πραγματοποιηθεί όλη την ημέρα στην Μπανγκόκ χθες, 5 Μαρτίου, κυρίως για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των ηγετών τους διαμαρτυρίας, στους οποίους αρνήθηκαν πολλές φορές την καταβολή εγγύησης για τις κατηγορίες για τις μικρότερες κατηγορίες.

Από τις 9:00 π.μ., η πρώτη ομάδα διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa, έφτασε στην περιοχή Rangsit της Μπανγκόκ αφού περπάτησε περίπου 250 χιλιόμετρα από τη Nakhon Ratchasima στο πλαίσιο της εκστρατείας "Walk Through the Sky". : Επιστρέψτε την εξουσία στο λαό».

Η ειρηνική πορεία ζητούσε την απελευθέρωση εννέα κρατουμένων και ηγετών διαμαρτυρίας «Ratsadon», συμπεριλαμβανομένων των Parit «Penguin» Chiwarak, Anon Nampa, Somyot Pruksakasemsuk και Patiwat «Morlum Bank» Saraiyeam, οι οποίοι κρατήθηκαν με κατηγορίες για άδικα majeste.

ΦΩΤΟ: INN News

Η ομάδα πεζοπορίας συνέχισε την πορεία προς τη διασταύρωση Kasetsart όλο το απόγευμα, ανεξάρτητα από κάποιες μικρές προσπάθειες αποτροπής από την αστυνομία ελέγχου του πλήθους. Έφτασαν με ασφάλεια και κατασκήνωσαν στον προορισμό τους γύρω στις 4:00 μ.μ. Ο δημόσιος λόγος και οι συμβολικές δραστηριότητες υπέρ της δημοκρατίας διήρκεσαν ειρηνικά μέχρι τις 11:30. Η πορεία θα συνεχιστεί για τελευταία μέρα σήμερα καθώς σχεδιάζουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στο Μνημείο της Δημοκρατίας γύρω στις 4:30.

Εν τω μεταξύ, μπλόκα της αστυνομίας εγκαταστάθηκαν σε πολλά κυβερνητικά κτίρια όπως το Ποινικό Δικαστήριο, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και το κτίριο του Κυβερνητικού Συγκροτήματος, αφού η ομάδα «REDEM» και το κίνημα «Progressive Red» ανακοίνωσαν την πορεία τους υπέρ της δημοκρατίας σε ορισμένα σημεία το βράδυ. .

Η ομάδα «REDEM» άρχισε να συγκεντρώνεται στη διασταύρωση Ladprao γύρω στις 5:00 μ.μ. ενώ το κίνημα «Progressive Red», που άλλαξε γρήγορα τον χώρο συγκέντρωσης από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στο κτίριο του Κυβερνητικού Συγκροτήματος, είχε οργανώσει την πορεία του στο Sapanmai. περιοχή στις 4:00 μ.μ. Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν από την αστυνομία προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η τάξη μεταξύ των διαδηλωτών.

Παρά την ανακοίνωση της αστυνομίας για ματαίωση των διαδηλώσεων, καθώς οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις είχαν επίσημα απαγορευτεί με κυβερνητική εντολή το προηγούμενο βράδυ, φέρεται να προστατεύσουν από τον Covid-19, και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν προς τους προορισμούς τους. Οι διαδηλωτές της «REDEM» έφτασαν στο Κακουργιοδικείο γύρω στις 6:45.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansetthakij

Από τις 6:30 μ.μ., ο αρχηγός της φρουράς διαμαρτυρίας του WeVo, Piyarat "Toto" Chongthep, φέρεται να συνελήφθη από την αστυνομία SWAT στο Major Cineplex Ratchayothin. Περισσότεροι από 30 φρουροί διαμαρτυρίας φέρεται να συνελήφθησαν την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς Δικηγόρους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR). Μια σύντομη συμπλοκή έλαβε χώρα όταν αρκετοί άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν το μονοπάτι ενός οχήματος μεταφοράς κρατουμένων που μετέφερε την ομάδα των φρουρών, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς ότι πέταξαν μπογιές στο όχημα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δράση.

Ο Τοτό, μαζί με 18 φρουρούς διαμαρτυρίας, φέρεται να οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Συνοριακού Ελέγχου Περιφέρειας 1, ενώ οι άλλοι 27 φρουροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Phahonyothin για καθημερινές αναφορές προτού αφεθούν ελεύθεροι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν χωρίς εντάλματα σύλληψης. Οι ακριβείς κατηγορίες και οι λόγοι της κράτησής τους δεν έγιναν σαφείς από τις αρχές, αν και οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια «προορατική» κίνηση για να προσπαθήσουν να υποτάξουν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία του Ποινικού Δικαστηρίου.

Εκατοντάδες δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στο Ποινικό Δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την κατάσταση των δραστηριοτήτων της REDEM, που στο παρελθόν είχε βίαιη αντιπαράθεση στο Α' Σύνταγμα Πεζικού με την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.

Η ομάδα πραγματοποίησε πολλές συμβολικές δραστηριότητες για να εκφράσει την οργή της εναντίον του δικαστικού συστήματος της Ταϊλάνδης και της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha. Αργότερα έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια που πέταξαν μπροστά στην Αυλή, που βρίσκεται μπροστά από ένα βασιλικό πορτρέτο, πριν σβήσουν τη φωτιά.

Το κλίμα για όλες τις διαδηλώσεις παρέμεινε ειρηνικό καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Όλες οι διαδηλώσεις ανακοινώθηκαν ότι λήγουν στις 9:00 μ.μ. Ωστόσο, ορισμένοι διαδηλωτές της REDEM συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Phahonyothin για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση φρουρών διαμαρτυρίας. Η ομάδα διαλύθηκε ειρηνικά αφού η αστυνομία τους απελευθέρωσε όλους.

Η επόμενη προγραμματισμένη διαμαρτυρία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αν και μια ομάδα υπέρ του κατεστημένου δήλωσε ότι θα πραγματοποιεί τις δικές της διαδηλώσεις κάθε Κυριακή στην Μπανγκόκ για να υποστηρίξει την τρέχουσα κυβέρνηση και τους θεσμούς. Οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις, ανεξάρτητα από τον λόγο, παραμένουν απαγορευμένες στην Μπανγκόκ και τις γύρω επαρχίες - για προστασία από τον Covid-19, ισχυρίζονται αξιωματούχοι, δηλώνοντας ότι δεν είναι πολιτικό. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, διαφωνούν, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση θεσπίστηκε απλώς για να δώσει στις αρχές περισσότερα νόμιμα πυρομαχικά για τη σύλληψη ειρηνικών διαδηλωτών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.