Διακεκριμένοι ηγέτες διαδηλώσεων της Ταϊλάνδης και μουσικός υπέρ της δημοκρατίας αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης για τις κατηγορίες lese majeste

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης εναντίον τεσσάρων διακεκριμένων ηγετών των διαδηλώσεων και ενός Ταϊλανδού τραγουδιστή υπέρ της δημοκρατίας σήμερα, 4 Μαρτίου, για κατηγορίες για lese majeste μετά από αίτημα εγγύησης για τέταρτη φορά για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας.

Η Sureerat Chiwarak, η μητέρα του Parit "Penguin" Chiwarak, έφτασε στο Δικαστήριο για να ζητήσει εγγύηση για τον γιο της και άλλους ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, δηλαδή τους Anon Nampa, Somyot Pruksakasemsuk και Patiwat Saraiyae, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για εξέγερση και lése majesté κατηγορίες. πολλές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας πέρυσι.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της, είχε ετοιμάσει 1,000,000 μπατ για αίτηση προσωρινής εγγύησης σε 2 περιπτώσεις, 500,000 μπατ ανά υπόθεση.

ΦΩΤΟ: Thai Post

Ωστόσο, το Ποινικό Δικαστήριο δήλωσε ότι ο αναφέρων έχει υποβάλει στο παρελθόν αίτημα για προσωρινή αποφυλάκιση περίπου τέσσερις φορές, αλλά το δικαστήριο είχε εκδώσει εντολή να μην χορηγηθεί προσωρινή αποφυλάκιση σε βάρος των κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα (του Lese Majeste) ακόμα κι αν δεν θεωρούνταν κίνδυνος πτήσης.

Εν τω μεταξύ, ο Ταϊλανδός μουσικός και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας Chai-amorn Kaewviboon, ή Ammy the Bottom Blues, απορρίφθηκε επίσης το αίτημά του για εγγύηση σήμερα το απόγευμα για παρόμοιες κατηγορίες για lese mejeste, καθώς και για εμπρησμό και παραβίαση του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών, μετά από φέρεται να έβαλε φωτιά στο πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά μπροστά από τη φυλακή Khlong Prem το πρωί της Κυριακής. Ο Ammy φαινομενικά παραδέχτηκε το έγκλημα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε ότι δεν ήταν για κάποια ομάδα ή αιτία, αλλά από απογοήτευση που οι άλλοι ηγέτες διαδηλώσεων εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη φυλακή για περίπου τρεις εβδομάδες τώρα. Ισχυρίζεται ότι έδρασε μόνος, αν και η αστυνομία της Μπανγκόκ δηλώνει ότι δύο άλλα άτομα, τα οποία εργάζονται για την ταυτοποίηση, φάνηκαν να εμφανίζονται επίσης σε πλάνα CCTV που φαίνεται να δείχνουν την Ammy στον τόπο του εγκλήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Η μητέρα του τραγουδιστή είχε προσφέρει εγγύηση 90,000 μπατ. Ωστόσο, το Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε επίσης το αίτημα εγγύησης, αναφέροντας παρόμοιους λόγους ότι ο Ammy μπορεί να επαναλάβει την ίδια αιτία δράσης και ότι μπορεί να είναι κίνδυνος φυγής.

Ο Chai-amorn παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας στην περιοχή Pathumwan της πρωτεύουσας από τη σύλληψη. Ωστόσο, φέρεται να οδηγήθηκε στη φυλακή από σήμερα το απόγευμα, αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.