Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λέει ότι 9 στους 10 θανάτους από Covid-19 προέρχονται από χώρες με υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Παγκόσμια Ειδήσεις-

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF), η οποία υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε μια έκθεση την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, δηλώνοντας ότι 9 στους 10 θανάτους από Covid-19 παγκοσμίως προέρχονται από χώρες όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού είναι υπέρβαροι και ότι οι χώρες όπου η πλειονότητα των ενηλίκων είναι υπέρβαροι έχουν ποσοστά θνησιμότητας δέκα φορές χειρότερα από εκείνες που δεν έχουν.

Η έκθεση χαρακτηρίστηκε από τον Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, ως «ανησυχητική κλήση αφύπνισης παγκοσμίως για τη συνολική υγεία». Δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι μια σαφής και τρομερή προειδοποίηση ότι τα έθνη πρέπει να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία και εξηγεί γιατί ορισμένα έθνη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αμερική, είχαν αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά άλλα, ειδικά στην Ασία, όχι.

Το WOF δήλωσε ότι αν και η προχωρημένη ηλικία εξακολουθεί να είναι, με μικρή διαφορά, ο κύριος παράγοντας για όσους αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με την αντιμετώπιση του Covid-19, η νέα έκθεση δείχνει για πρώτη φορά ότι όσοι παλεύουν με την παχυσαρκία είναι πολύ δεύτεροι.

Το WOF καλεί τα έθνη να δώσουν προτεραιότητα στους παχύσαρκους να εμβολιάζονται σε όλο τον κόσμο πίσω από τους ηλικιωμένους, δηλώνοντας ότι αυτός ο παράγοντας και μόνο θα βοηθούσε στην προστασία από τους θανάτους.

Σύμφωνα με το WOF, αυτή η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από περισσότερους από πενήντα περιφερειακούς και εθνικούς οργανισμούς παχυσαρκίας από χώρες σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται να δείχνει γιατί σε πολλές ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη ή η Ιαπωνία η πλειοψηφία των ανθρώπων που κολλούν Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί. ή έχουν ήπια έως μικρά συμπτώματα, αλλά γιατί το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σοβαρό σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή οι ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, πάνω από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι σύμφωνα με το WOF και έχουν τον υψηλότερο αριθμό συνολικών θανάτων στον κόσμο.

Ο Τιμ Λόμπσταϊν, ο οποίος περιγράφεται ως ο ανώτερος σύμβουλος πολιτικής του WOF και κύριος συντάκτης της έκθεσης, είπε σε μια δήλωση ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι δέκα φορές υψηλότερα σε χώρες όπου πάνω από το πενήντα τοις εκατό του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι και δείχνει ότι το 2.2 εκατομμύρια από τα 2.5 εκατομμύρια παγκοσμίως θανάτους που σχετίζονται με τον Covid-19 ήταν σε χώρες όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού ήταν υπέρβαροι.

Η αντίδραση στην έκθεση ήταν ταχεία από πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης, που ισχυρίστηκαν ότι το είχαν δηλώσει τον περασμένο χρόνο, ενώ πολλές κυβερνήσεις έκλεισαν γυμναστήρια και κέντρα γυμναστικής και έκαναν την άσκηση περιοριστική ή δύσκολη.

  Εδώ είναι ένας σύνδεσμος για την πλήρη έκθεση.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/