Ο υπουργός Πολιτισμού της Ταϊλάνδης λέει ότι το Songkran μπορεί να γιορταστεί τον επόμενο μήνα, με προληπτικά μέτρα για τον Covid-19

Ταϊλάνδη-

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ταϊλάνδης, Itthipol Khunplume, δήλωσε σήμερα το απόγευμα στην Μπανγκόκ ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει παραδοσιακές και πολιτιστικές δραστηριότητες για το Songkran φέτος, πέφτοντας τον επόμενο μήνα τον Απρίλιο.

Το Songkran είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου για τους Ταϊλανδούς, που γιορτάζεται επίσης ως Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης και φεστιβάλ του νερού.

Η Itthipol πρόσθεσε ότι μεμονωμένες εκδηλώσεις, όπως ο εορτασμός του Khaosan Road ή ο ετήσιος εορτασμός της Πατάγια, θα πρέπει να αποφασιστούν με βάση τους διοργανωτές και ότι πρέπει να λάβουν χώρα στρατηγικές ελέγχου του πλήθους και προφυλάξεις για τον Covid-19.

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan O'Cha είπε ότι η απόφαση για το Songkran ήταν «πολύ δύσκολη» και ότι η CCSA και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα συζητήσουν περαιτέρω οδηγίες για τους διοργανωτές εκδηλώσεων την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνολική κατάσταση της Ταϊλάνδης Covid-19 βελτιώνεται καθημερινά από τότε που ξέσπασε δεύτερος γύρος λοιμώξεων τον Δεκέμβριο, ξεκινώντας από το Samut Sakhon.

Το Songkran ακυρώθηκε πέρυσι, κοστίζοντας δισεκατομμύρια στην οικονομία με βάση την έρευνα της Τράπεζας της Ταϊλάνδης. Επιτρέποντας τη φετινή διοργάνωση, έστω και με προφυλάξεις, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τον εγχώριο τουρισμό και την οικονομία.

Το υδάτινο πάρκο Ramayana στην Πατάγια έχει ανακοινώσει προηγουμένως εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Songkran την περασμένη εβδομάδα, ως ο πρώτος χώρος που ανακοίνωσε τις επερχόμενες προσφορές.

Η εκδήλωση διαρκεί από τις 13 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου σε εθνικό επίπεδο, αν και ορισμένες περιοχές, όπως η Πατάγια, μπορεί να γιορτάσουν το γεγονός σε διαφορετικές ημέρες για να προωθήσουν τον εγχώριο τουρισμό. Λεπτομέρειες για τους περιορισμούς και τους κανόνες είναι πιθανό να έρθουν στο εγγύς μέλλον, μαζί με τυχόν ανακοινώσεις για την εκδήλωση στην Πατάγια.

Εγγραφειτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/