Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης δίνει συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει τις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ και τους συλληφθέντες

Μπανγκόκ -

Συνολικά 22 άτομα επιβεβαιώθηκαν ότι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπέρ της δημοκρατίας στο Πρώτο Σύνταγμα Πεζικού χθες, 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Phukphong Phongpetra, ο επικεφαλής του Μητροπολιτικού Γραφείου Αστυνομίας, ανέφερε τη συνολική κατάσταση σχετικά με τη διαμαρτυρία χθες, δηλώνοντας ότι η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τις 3:00 μ.μ. έως τις 2:00 π.μ. σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία είχε ειδοποιήσει περιοδικά τους διαδηλωτές καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης να υποχωρήσουν και να διαλυθούν, αλλά ορισμένοι διαδηλωτές εθεάθησαν να διαλύουν συρματοπλέγματα, να αφαιρούν οδοφράγματα και να πετάνε πράγματα στην αστυνομική δύναμη, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανησυχούσαν ότι η κατάσταση θα γινόταν έντονη. Ο αρχηγός επιβεβαίωσε επίσης τη χρήση ελαστικών σφαιρών για πρώτη φορά χθες, προσθέτοντας ότι όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στη διαμαρτυρία είχε άδεια για σκοπούς ελέγχου του πλήθους και δεν ήταν απειλητικός για τη ζωή. Δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι διαδηλωτές φέρονται να αρνούνται να ακούσουν εντολές και να προσπαθούν να καταπατήσουν στρατιωτική περιουσία.

Παρά την ανακοίνωση για το τέλος της διαδήλωσης γύρω στις 9:00 μ.μ., ορισμένοι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Sutthisan και Din Daeng, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, δήλωσε ο Phukphong.

«Η έρευνα για τις ζημιές βρίσκεται σε εξέλιξη. Τώρα είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε την ομάδα υπόπτων και θα διερευνήσουμε και θα οδηγήσουμε όλα τα θύματα σε δίωξη, που αρχικά κατηγορήθηκαν για εμπρησμό και πρόκληση απώλειας περιουσίας», συνέχισε.

Σχετικά με viral φωτογραφίες και πλάνα από αστυνομικούς να βλάπτουν σωματικά διαδηλωτές που κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επίτροπος προέτρεψε το κοινό να δει την κατάσταση στο σύνολό της και να καταλάβει ότι η αστυνομία προσπαθούσε απλώς να βάλει τέλος στη βία και να συλλάβει τους εισαγγελείς το συντομότερο δυνατό.

Επέμεινε ότι κάθε αξιωματικός είχε κάνει σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες ελέγχου του πλήθους με προτεραιότητα να τερματιστεί η σκληρή βία μεταξύ των αμάχων προτού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Ο αναπληρωτής επίτροπος Piya Tawichai συνέχισε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει 22 φερόμενους παραβάτες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και τους κατηγόρησε αρχικά για παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και του ελέγχου ασθενειών για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19. Ορισμένοι κατηγορήθηκαν επίσης για χρήση ηλεκτρικών ενισχυτών ήχου χωρίς άδεια, παρεμπόδιση αξιωματούχων από την εκτέλεση των καθηκόντων τους και χρήση βίας για εκφοβισμό αξιωματούχων.

Συνολικά 90 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, 27 νοσηλεύτηκαν στο αστυνομικό νοσοκομείο και ένας πέθανε από καρδιακή προσβολή. Θα καταβληθεί αποζημίωση 2,740,000 μπατ για την οικογένεια του θανόντος, κατέληξε ο Piya.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.