Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε στην πέμπτη καλύτερη θέση στον κόσμο για την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομιάς το 2021 από το περιοδικό CEOWORLD

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις και οι απόψεις τους είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 19 Φεβρουαρίου 2021 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Ταϊλάνδη ανακηρύχθηκε η πέμπτη καλύτερη χώρα για την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομιάς το 2021 σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του περιοδικού CEOWORLD με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το CEOWORLD, «Όταν μιλάμε για χώρες πλούσιες σε κληρονομιά, το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η Ταϊλάνδη. Αν και το έθνος φιλοξενεί εκπληκτικές παραλίες, μια συναρπαστική κουλτούρα και τρελή νυχτερινή ζωή, η κληρονομιά της ξηράς αποτελεί επίσης εξαίρεση όσον αφορά την ομορφιά. Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη τη χώρα που διαθέτουν την πλούσια γήινη ζωή του χωριού, τις επιρροές των τοπικών παραδόσεων και τα απομεινάρια ενός υπέροχου πολιτισμού. Από το Sukhothai, το Ayutthaya μέχρι το Ban Chiang, οι επισκέπτες συρρέουν σε αυτά τα μέρη για να εκτιμήσουν την αρχαία ιστορία του ταϊλανδέζικου πολιτισμού.»

Προκειμένου να καθοριστεί η κατάταξη, οι ερευνητές στο περιοδικό CEOWORLD ανέλυσαν και συνέκριναν 165 χώρες σε εννέα βασικά χαρακτηριστικά: αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική κληρονομιά, μόδα, φαγητό, μουσική, λογοτεχνία, ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και πολιτιστικά προσβάσιμα. Πιστεύει ότι αντί της οικονομικής, πολιτικής ή στρατιωτικής ισχύος, είναι η πολιτιστική κληρονομιά αυτών των χωρών που επηρεάζει περισσότερο τον ευρύτερο κόσμο.

Τα ανεπεξέργαστα δεδομένα για τις χώρες κανονικοποιήθηκαν σε μια κλίμακα 1-100 σύμφωνα με τα ακόλουθα: Σε κάθε μεμονωμένο δείκτη δόθηκε ίση στάθμιση σε καθεμία από τις εννέα κατηγορίες με ορισμένους δείκτες να αποτελούνται από 2-3 επιμέρους δείκτες που επίσης σταθμίστηκαν εξίσου. Κάθε κατηγορία σταθμίστηκε εξίσου για να προκύψει ο συνολικός δείκτης.

Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση με βαθμολογία 93.67.

Το περιοδικό CEOWORLD συγκέντρωσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει σημεία δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από πηγές όπως ο δείκτης EIU, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Global Insight, ο δείκτης Global Gender Gap, Gini, and Gender Gap, The Legatum Prosperity Index, Transparency International, Environmental Δείκτης Απόδοσης, Δείκτης Καλύτερης Ζωής, Παγκόσμια Βιβλίο Πληροφοριών της CIA, Παγκόσμια Τράπεζα, Ετήσια Έκθεση του UNDP, καθώς και έρευνα του περιοδικού CEOWORLD. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να συγκρίνουν τις καλύτερες χώρες του κόσμου για την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με βάση τη συναίνεση αυτών των πηγών, η τελική επιλογή των πόλεων κρίθηκε εκδοτικά, όπως και η θέση τους στη λίστα. Όλα τα δεδομένα ήταν για την πιο πρόσφατη διαθέσιμη περίοδο.

Το περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος για τους 196,300 ερωτηθέντες είναι συν ή πλην 1.2 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με το CEPWORLD, εκτός από το σφάλμα δειγματοληψίας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όπως σε όλες τις έρευνες έρευνας, υπάρχουν πιθανές πηγές σφαλμάτων – όπως κάλυψη, μη απάντηση και σφάλμα μέτρησης – που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/