Ο δήμαρχος της Πατάγια ζητά από τους ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης υπομονή σχετικά με τις μετέπειτα ώρες κλεισίματος, τονίζει ότι κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση

Πατάγια, Ταϊλάνδη-

Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya, Sonthaya Khunplume, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Pattaya City για υπομονή σχετικά με τις μεταγενέστερες ώρες κλεισίματος, δηλώνοντας ότι γνωρίζει καλά πόσο δύσκολη είναι η τρέχουσα περίοδος για ήδη κατεστραμμένους χώρους νυχτερινής ζωής και διασκέδασης.

Η δήλωση αυτή ακολουθεί α παρόμοια δήλωση από τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Pattaya νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο οποίος τόνισε επιπλέον ότι η αστυνομία δεν δημιούργησε τους ισχύοντες κανόνες, αλλά θα τους εφαρμόζει κάθε βράδυ. Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς για να βοηθήσει στον έλεγχο της πιθανής εξάπλωσης του Covid-19, το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) στην Μπανγκόκ έχει ορίσει νόμιμους χρόνους κλεισίματος σε επαρχίες με βάση ένα χρωματικά κωδικοποιημένο σύστημα «κινδύνου».

  Η ώρα κλεισίματος για τα μπαρ της Pattaya και τη νυχτερινή ζωή είναι, από την ώρα του τύπου, στις 11:00. Παραδοσιακά, η Pattaya είναι μια ειδική διοικητική ζώνη και η ηγεσία της πόλης και ο δήμαρχος έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν το δικό τους ωράριο, το οποίο ήταν συνήθως μέχρι τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες ανάλογα με το τμήμα της πόλης. Η Πατάγια είναι γνωστή για τον τουρισμό, τη νυχτερινή ζωή και την ψυχαγωγία και το καθεστώς της ειδικής ζώνης τους επιτρέπει να παραμένουν ανοιχτά αργότερα από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας για να προσελκύσουν τουρίστες. Η Πατάγια εξαρτάται από τον τουρισμό για περίπου το 80% του ΑΕΠ της.

Ωστόσο, λόγω του έκτακτου διατάγματος που ισχύει για τον έλεγχο του κορωνοϊού Covid-19, η Πατάγια βρίσκεται επί του παρόντος στη δικαιοδοσία των εθνικών νόμων και των κανόνων CCSA. Παραδοσιακά, ακόμη και οι «καθορισμένες ώρες κλεισίματος» από τη 1:00 π.μ. έως τις 3:00 π.μ., στην καλύτερη περίπτωση, επιβάλλονται πολύ χαλαρά και επιτρέπονται να παραμείνουν ανοιχτές αργότερα κατ' αρχήν λόγω της φύσης της πόλης ως οικονομίας με επίκεντρο τη νυχτερινή ζωή. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη την περασμένη εβδομάδα περίπου, καθώς η αστυνομία βρισκόταν κάθε βράδυ στις δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, κλείνοντας σταθερά δημοφιλείς χώρους μερικές φορές ακόμη και πολύ πριν από τις 11:00 Μερικά από αυτά προέρχονται από viral βίντεο που μεταδόθηκαν σε εθνικό επίπεδο Η Ταϊλανδική τηλεόραση δείχνει νυχτερινά κέντρα ανοιχτά μέχρι πολύ αργότερα από τη νόμιμη ώρα, εξοργίζοντας ορισμένους σε άλλα μέρη της χώρας ή σε «κόκκινες ζώνες» όπως η Μπανγκόκ, όπου η νυχτερινή ζωή εξακολουθεί να είναι νόμιμα κλειστή λόγω της χρωματικής κωδικοποίησης.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πατάγια, εν τω μεταξύ, παρακαλούν τους ηγέτες της πόλης να τους επιτρέψουν να παραμείνουν ανοιχτοί τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα, υποστηρίζοντας ότι έχουν υποφέρει αρκετά χωρίς να επιτρέπονται ξένοι τουρίστες χωρίς καραντίνα δύο εβδομάδων για σχεδόν ένα χρόνο λόγω του κλεισίματος των συνόρων και ένας πρόσφατος δεύτερος γύρος μολύνσεων από τον Covid-19 στην Ταϊλάνδη κλείνοντας χώρους διασκέδασης για έναν ακόμη μήνα εκτός από σχεδόν τέσσερις μήνες πέρυσι. Η Ταϊλάνδη δεν παρέχει ευρεία οικονομική υποστήριξη σε εκείνες τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το διαταγμένο κλείσιμο, αν και ο δήμαρχος της Πατάγια δήλωσε ότι η πόλη εξακολουθεί να εξετάζει επιλογές. Υποστηρίζουν επίσης ότι το πρόωρο κλείσιμο αποθαρρύνει τους εγχώριους τουρίστες να έρθουν για επίσκεψη και ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν καν να βγουν έξω για τη νύχτα μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Ο δήμαρχος λέει ότι κατανοεί τις απόψεις της μεγάλης βιομηχανίας διασκέδασης και φιλοξενίας των πόλεων και ζήτησε υπομονή, αλλά αυτή τη στιγμή προέτρεψε τους ιδιοκτήτες να μην παραβιάσουν τους κανόνες, ακόμα κι αν ήταν ευρέως αποδεκτό στο παρελθόν, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάσταση να διαρκέσει περισσότερο με τους χρόνους πρόωρου κλεισίματος. Πολλοί χώροι, σημειώνει το The Pattaya News, επέλεξαν να μην ανοίξουν καθόλου μέχρι να αποκατασταθούν αργότερα οι ώρες κλεισίματος, λέγοντας ότι δεν μπορούν να αποκομίσουν κέρδος στο τρέχον περιβάλλον.

Από τη θετική πλευρά, η CCSA πρόκειται να επανεξετάσει τα χρώματα κατάστασης ζώνης και την κατάσταση γύρω από τους περιορισμούς αύριο σε μια ακρόαση πρότασης, με μια τελική συνεδρίαση να οριστεί για τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι πιθανό (αλλά όχι εγγυημένο) να δούμε την Pattaya να πέφτει σε μια «κίτρινη» ζώνη και να επιτραπεί τουλάχιστον μια επιπλέον ώρα για χώρους νυχτερινής διασκέδασης.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/