Μια εξήγηση για το πώς και γιατί γιορτάζεται η κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ταϊλάνδη

Φέτος, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε επίσημη αργία για την Κινεζική Πρωτοχρονιά για πρώτη φορά στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Η ημέρα γιορτάζεται ετησίως και ευρέως μεταξύ των Κινέζων και των Ταϊλανδών κινεζικής καταγωγής, που είναι μεγάλος αριθμός Ταϊλανδών πληθυσμού, καθώς ήταν καιρός για οικογενειακές συγκεντρώσεις, ανάμνηση των προγόνων, αποχαιρετισμό των παλιών ημερών και έναρξη του νέου έτους.

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά δίνει ένα παρόμοιο πολιτιστικό και πνευματικό νόημα στο φεστιβάλ Songkran με περισσότερα από 4,000 χρόνια ιστορίας. Σηματοδοτεί επίσης το τέλος της χειμερινής περιόδου και την έναρξη της πρώτης περιόδου φύτευσης στο κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο.

Στην Ταϊλάνδη, το φεστιβάλ της κινεζικής Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται συνήθως μέσα σε τρεις συνεχόμενες ημέρες: Παραμονή του Φεστιβάλ της Άνοιξης (Ημέρα Δαπανών), Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ (Ημέρα Λατρείας) και Ημέρα Ανάπαυσης. Ενώ βρισκόταν στην Κίνα, η κυβέρνηση κήρυξε την Κινεζική Πρωτοχρονιά ως επίσημη αργία, καθώς το φεστιβάλ θα διαρκέσει επτά ημέρες.

Οι Ταϊλανδο-Κινέζοι απόγονοι θα πάνε για ψώνια για είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και καθαρισμό του σπιτιού για να προετοιμαστούν για το νέο έτος την Ημέρα των Δαπανών. Θα ετοιμάσουν προσφορές και θυσίες για τους νεκρούς προγόνους τους την Ημέρα της Λατρείας, καθώς και θα αποδώσουν σεβασμό στους πρεσβυτέρους και θα απολαύσουν μεγάλα γεύματα μαζί.

Μια ημέρα του κινεζικού νέου έτους, παραδοσιακά σηματοδοτεί μια ημέρα ανάπαυσης, όταν όλη η οικογένεια θα πάρει άδεια από τη δουλειά για να ξεκουραστεί και να ταξιδέψει μαζί. Οι περισσότερες κινεζικές εταιρείες, οργανισμοί και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ταϊλάνδη θα κατέχουν α εορτασμός και συνήθως έχουν ρεπό αυτήν την ημέρα.

Οι Ταϊλανδοί-Κινέζοι συνήθως φορούν κόκκινες ή έντονες αποχρώσεις την Κινεζική Πρωτοχρονιά για καλή τύχη. Η νεότερη γενιά θα λάβει κόκκινους φακέλους με χρήματα, που ονομάζονται «Ang-Pao», από γονείς, παππούδες ή ηλικιωμένους. Ο κινεζικός λαός πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, τα κακά πνεύματα θα έρθουν να επισκεφθούν τα σπίτια και να απαγάγουν παιδιά και πρέπει να μοιράσουν τους κόκκινους φακέλους ως τελετουργική προστασία από τους διαβόλους και την κακή τύχη.

Συμπερασματικά, η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κινεζικού νέου έτους τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και στην Κίνα. Όπου κι αν βρίσκονται, η μέρα θα τους θυμίζει παραδοσιακά να επιστρέψουν στο σπίτι στην οικογένειά τους για μια ζεστή και φιλόξενη συνάντηση.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.