Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοινώνει συλλήψεις για δύο διαδικτυακές απάτες επενδύσεων με αποζημιώσεις άνω των 550 εκατομμυρίων μπατ

Μπανγκόκ -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε τις κατασχέσεις δύο διαδικτυακών επενδυτικών απατών, που προκάλεσαν ζημιές σε χιλιάδες θύματα που φέρεται να έχασαν περισσότερα από 550 εκατομμύρια μπατ.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο φερόμενοι απατεώνες συνελήφθησαν επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέσυραν θύματα σε μια επένδυση σε μια επιχείρηση διαδικτυακών παιχνιδιών που ονομάζεται «Lucky Doga». Σύμφωνα με τη δήλωση των θυμάτων, εξαπατήθηκαν να αγοράσουν ένα εικονικό σκυλί στο παιχνίδι Lucky Doga και θα μπορούσαν να κερδίσουν κέρδη όταν πουλούσαν τα σκυλιά σε άλλα μέλη.

Ωστόσο, οι φερόμενοι απατεώνες θα έβαζαν τα εικονικά σκυλιά στο σύστημα και θα τα έβαζαν σε υψηλή τιμή. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έκλειναν το σύστημα και θα εξαφανίζονταν όταν τα θύματα αποφάσιζαν να κάνουν μια αγορά, κερδίζοντας στους φερόμενους απατεώνες ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και αφήνοντας τον πωλητή χωρίς εικονικό σκυλί ή ευκαιρία να τους πουλήσει για μεγαλύτερο κέρδος.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι το παιχνίδι Lucky Doga ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 και είχε κερδίσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια μπατ μέσα σε 4 μήνες από περισσότερα από 500 θύματα, πολλοί από τους οποίους απελπισμένοι να κερδίσουν τα προς το ζην αφού η πανδημία Covid-19 κατέστρεψε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς. . Περίπου 40 θύματα είχαν καταθέσει μέχρι στιγμής καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα σε όλη τη χώρα

Οι δύο ύποπτοι είχαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια μπατ σε κυκλοφορία στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, σύμφωνα με την έρευνα. Ωστόσο, αρχικά αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες πριν οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση. Δεν κατονομάστηκαν στον Τύπο.

Στη δεύτερη περίπτωση, τρεις φερόμενοι απατεώνες συνελήφθησαν αφού φέρεται να λειτουργούσαν μια επιχείρηση απάτης που ονομάζεται «S Club». Η έρευνα αποκάλυψε ότι η ομάδα θα έπειθε τα θύματα να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε διάφορες επαρχίες πριν τα εξαπατήσει να επενδύσουν στην S CLUB, μια εταιρεία που επέτρεπε στους πελάτες να παίξουν σε διαδικτυακά καζίνο από όλο τον κόσμο.

Η επένδυση περιελάμβανε εννέα διαφορετικά πακέτα, από 21,000 μπατ έως 5,000,000 μπατ. Ο όμιλος θα υπόσχεται επίσης μέρισμα 10.5% της επένδυσής του ανά μήνα. Ο επενδυτής θα κέρδιζε επίσης ένα πρόσθετο κέρδος εάν ήταν σε θέση να προσκαλέσει άλλους να συμμετάσχουν στην επιχείρηση με ποσοστό 5 έως 15 τοις εκατό των χρημάτων της επένδυσης.

Ωστόσο, το θύμα ισχυρίστηκε ότι κέρδισαν μόνο κάποιο κέρδος στο αρχικό στάδιο της επένδυσης, αλλά οι φερόμενοι απατεώνες αργότερα θα ήταν απρόσιτοι, θα ακύρωναν όλες τις διαδρομές επαφής τους και τελικά θα δραπετεύσουν. Υπήρχαν περισσότερα από 400 θύματα που ισχυρίστηκαν ότι ήταν μέλη και είχαν χάσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια μπατ από την υποτιθέμενη απάτη.

Η αστυνομία συνεχίζει να παρακολουθεί αυτές και άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απάτης εφαρμογής «Εμπορικό Κέντρο» για την οποία αναφέραμε νωρίτερα σήμερα εδώ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.