Πολλοί κάτοικοι της Πατάγια υποβάλλουν αναφορές στην αστυνομία της Πατάγια κατηγορώντας τον τοπικό βοηθό διευθυντή τράπεζας για απάτη που υπολογίζεται σε εκατομμύρια μπατ

Πατάγια-

Πολλοί αλλοδαποί και οι σύζυγοί τους στην Πατάγια υπέβαλαν αναφορές στην αστυνομία της Πατάγια την περασμένη εβδομάδα κατηγορώντας έναν βοηθό διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή της Πατάγια ότι τους έκανε να χάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά λόγω υποτιθέμενης απάτης και απάτης.

Τα ξένα θύματα με τις ταϊλανδέζες συζύγους τους συναντήθηκαν με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Pattaya, συνταγματάρχη Pisit Poonsap σήμερα (2 Φεβρουαρίουnd) μαζί με τον συνοδευτικό τύπο.

Τα θύματα είπαν στην αστυνομία ότι ο ύποπτος, ο κ. Chaiyasit Sappermpoon, ο οποίος εργαζόταν σε ένα υποκατάστημα τράπεζας Central Pattaya στο Central Klang, φέρεται να τους ξεγέλασε για επενδύσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει όλα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ κάποιοι έχουν χάσει διαφορετικά ποσά. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο ύποπτος κινδύνεψε το σύνολο των συνταξιοδοτικών τους αποταμιεύσεων.

Το ζήτημα ανακαλύφθηκε όταν κάποια φερόμενα θύματα της απάτης πήγαν σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα και είχαν προβλήματα με τα βιβλία των λογαριασμών τους, με το προσωπικό της τράπεζας να δηλώνει ότι διάφορα δελτία ή καταθέσεις ήταν πλαστά, παρωχημένα ή λανθασμένα και δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους. Σε αυτό το σημείο, τα θύματα ενημέρωσαν την ανώτερη διοίκηση της τράπεζας, η οποία δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, αλλά ότι θα πάρει χρόνο. Τα θύματα άρχισαν να δικτυώνονται μεταξύ τους αφού έμαθαν περισσότερα για την κατάσταση και υπέβαλαν αναφορές στην αστυνομία.

Η σημερινή συνάντηση και η δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση ήταν το αποτέλεσμα πολυήμερης έρευνας, σύμφωνα με την αστυνομία της Πατάγια, η οποία παρατήρησε επίσης ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρεται επί του παρόντος.

Μερικά ξένα θύματα φέρεται επίσης να εξαπατήθηκαν για να κάνουν επενδύσεις υψηλού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ο συνταγματάρχης Pisit είπε στη συνάντηση και στο The Pattaya News, «Η ανώτερη διοίκηση της τράπεζας είχε ήδη υποβάλει μήνυση και καταγγελία για τη σύλληψη του ύποπτου για την υπόθεση. Βρίσκεται στη φυλακή για ένα χρονικό διάστημα και πρόσφατα του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης. Παραμένει υπό κράτηση στην περιοχή Πατάγια ενώ συνεχίζουμε να συλλέγουμε στοιχεία. Το παράπονο της τράπεζας ήταν ότι ο ύποπτος χρησιμοποιούσε παρωχημένες εκδόσεις βιβλιαρίου και έγγραφα κατά της τραπεζικής πολιτικής αντί να τα καταστρέψει».

Το όνομα της τράπεζας έχει επισήμως αποκρύψει μετά από αίτημα των ανακριτών καθώς το θέμα βρίσκεται επί του παρόντος σε ενεργό έρευνα. Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο εάν η έρευνα θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των υποτιθέμενων απωλειών τους στα θύματα, ωστόσο, ο συνταγματάρχης Pisit διαβεβαίωσε την ομάδα των θυμάτων ότι γινόταν κάθε πιθανή ενέργεια για να κλείσει το θέμα και να διασφαλιστεί ο ύποπτος, εάν αποδειχθεί ένοχος ενώπιον δικαστηρίου, λογοδοτεί.

Το Pattaya News έχει δει πολλές αναφορές της αστυνομίας τις τελευταίες μέρες από θύματα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει την ιστορία έως ότου η αστυνομία της Pattaya και η τράπεζα ολοκλήρωσαν την αρχική τους έρευνα και παρείχαν στον Τύπο μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία για το περιστατικό.

Η αστυνομία της πόλης Pattaya ενθάρρυνε επίσης άτομα που πίστευαν ότι είχαν εξαπατηθεί από τον κ. Chaisit Sappermpoon ή ότι τον έβαλαν να χειρίζεται προσωπικά τους λογαριασμούς τους να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί τους.

Θα παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την ιστορία, καθώς παρέχονται είτε από την αστυνομία της Pattaya, τραπεζικούς υπαλλήλους ή το δικαστικό σύστημα.

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestParlerFlipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.75 (8 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.