Ο κυβερνήτης του Τσονμπούρι συμφωνεί να κλείσει προσωρινά όλα τα ξενοδοχεία και να παρέχει οικονομικές θεραπείες στους ξενοδόχους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό Covid-19, εξακολουθεί να χρειάζεται την τελική έγκριση της CCSA/του Πρωθυπουργού

Τσονμπούρι –

Ο κυβερνήτης του Chonburi Phakkhrathon Thianchai σήμερα, 26 Ιανουαρίου, αποδέχτηκε αίτημα της Eastern Hotels Association να κλείσει προσωρινά όλα τα ξενοδοχεία και να παράσχει οικονομικές λύσεις, ωστόσο, χρειάζεται ακόμη τελική έγκριση από τον Πρωθυπουργό και το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA). ο οποίος φέρεται να είχε δώσει προηγουμένως «ήπια» έγκριση για την πρόταση.

Ο κυβερνήτης, μαζί με τον αναπληρωτή κυβερνήτη και τον δήμαρχο της Πατάγια, επισκέφτηκαν τοπικούς ξενοδόχους στην πόλη Πατάγια, όπου πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν προσαρμόσει οι ίδιες για να πωλούν τρόφιμα σε προσιτή τιμή για να διατηρήσουν την επιχείρησή τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιδημίας του Covid- 19 Κορωνοϊός.

Ο Phakkhrathon αποκάλυψε επίσης ότι ο αριθμός των κρατήσεων ξενοδοχείων στην Πατάγια έχει πέσει κατακόρυφα σε περίπου 0%. Ωστόσο, οι αρχές του Chonburi παρείχαν πλήρη βοήθεια για να τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των οικονομικών δυσκολιών, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη.

Λόγω της σημαντικής πτώσης στον αριθμό των τιμών κρατήσεων, η Eastern Hotels Association και οι ιδιωτικοί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρότειναν στη συνέχεια μια λύση στις αρχές του Chonburi για να κλείσουν όλες οι ξενοδοχειακές λειτουργίες και να παράσχουν οικονομική βοήθεια. Ένα αναγκαστικό κλείσιμο θα επιτρέψει στο ξενοδοχείο και το προσωπικό του να εισπράττουν κοινωνική ασφάλιση για το χρονικό διάστημα που επηρεάζεται από τον ιό. Δεν είναι σαφές εάν η εντολή κλεισίματος θα είχε αναδρομική ισχύ για τον τελευταίο σχεδόν μήνα που το Chonburi βρισκόταν υπό καθεστώς υψηλού ελεγχόμενου σταματώντας ουσιαστικά τον εγχώριο τουρισμό. Είναι επίσης πιθανό αυτό να είναι περισσότερο ένα «συμβολικό» ή «τεχνικό» κλείσιμο που έχει σχεδιαστεί κυρίως για την παροχή οικονομικής βοήθειας από το προσωπικό και τα ξενοδοχεία κοινωνικής ασφάλισης και όχι ένα «σκληρό» κλείσιμο που θα άφηνε τους ανθρώπους χωρίς δωμάτια ή χώρους διαμονής, εάν καταργηθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σύντομα, όπως αναμενόταν.

Η πρόταση δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά αλλά είχε αρχικά συζητηθεί στη γενική συνέλευση του Κέντρου για τη Διοίκηση της Κατάστασης Covid-19 (CCSA), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha. Θα εξεταστεί περαιτέρω σε μια κυβερνητική συνεδρίαση, πιθανότατα αυτό το Σαββατοκύριακο, προτού ελπίζουμε να εφαρμοστεί επίσημα στην επαρχία, και πιθανώς σε εθνικό επίπεδο στις 28 «κόκκινες» επαρχίες υψηλού κινδύνου. Ο Κυβερνήτης σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία δεν έπρεπε να δεχτούν το αναγκαστικό κλείσιμο εάν είχαν τακτικούς πελάτες ή κρατήσεις, αλλά μπορούσαν να πληρώσουν το προσωπικό τους από την κοινωνική ασφάλιση κατά την τρέχουσα κατάσταση.

Ο κυβερνήτης δήλωσε επίσης ότι οι εγχώριοι τουρίστες εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν την επαρχία, ανεξάρτητα από την ανακοίνωση του υψηλότερου και αυστηρότερου ελέγχου επιτήρησης. Οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να κάνουν καραντίνα 14 ημερών, επειδή οι επαρχιακές αρχές εξασφάλιζαν πάντα υψηλή επιτήρηση και ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

«Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους τουρίστες να ταξιδέψουν στο Chonburi για να απολαύσουν νόστιμο φαγητό από διάφορα ξενοδοχεία στην Πατάγια, εκτιμώντας παράλληλα τα όμορφα τοπία και πολλά άλλα αξιοθέατα. Οι κάτοικοι του Chonburi είναι πάντα φιλόξενοι σε όλους. Όσον αφορά τους χώρους διασκέδασης και άλλους δημοφιλείς χώρους που είναι ακόμη κλειστοί, αυτά θα συζητηθούν σε περαιτέρω συναντήσεις της CCSA και του Chonburi σύντομα». κατέληξε ο Φακχραθών.

Η επαρχία, σημειώνει το The Pattaya News, δεν έχει επίσημα απορριφθεί ως επαρχία υψηλά ελεγχόμενη και, τεχνικά, χρειάζεται ακόμη γραπτή άδεια από έναν αξιωματούχο της περιφέρειας για να εισέλθει. Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 αναμένεται να πραγματοποιήσει μια μεγάλη συνάντηση αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να συζητήσει τις άκρως ελεγχόμενες ζώνες. Έχει γίνει μια πρόταση να μεταφερθεί το Chonburi από μια «βαθιά κόκκινη» ζώνη σε πορτοκαλί. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό θα συμφωνηθεί από την CCSA, ωστόσο, ο Chonburi έχει περάσει πολλές ημέρες με μηδενικά κρούσματα Covid-19 ή σε πολύ χαμηλά μονοψήφια ψηφία που εντοπίζονται επαφές από άλλες περιπτώσεις.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.33 (6 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.