Η κυβέρνηση διατάζει να σταματήσει η καύση των καλλιεργειών και των χωραφιών, επικριτές με σκεπτικισμό για την επιβολή

Ταϊλάνδη-

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε εντολή σε όλους τους επαρχιακούς κυβερνήτες να σταματήσουν την καύση καλλιεργειών, χωραφιών και σκουπιδιών στις αντίστοιχες επαρχίες τους για να βοηθήσουν να σταματήσει η πιθανή ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει προκαλέσει φραγμένους ουρανούς της Μπανγκόκ και του Τσονμπούρι, μαζί με άλλες περιοχές την περασμένη εβδομάδα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί πρόβλημα ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια και σύμφωνα με αναλυτές, ειδικούς και τώρα ακόμη και το Τμήμα Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, η κύρια πηγή είναι η καύση αγρών, καλλιεργειών, σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων σε όλη την Ταϊλάνδη. Μέρος της ρύπανσης συνδέεται επίσης με άλλες χώρες της Ασίας.

Ο αντιστράτηγος Κονγκτσιπ Ταντραβάνιτς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είπε ότι οι κυβερνήτες των επαρχιών έλαβαν εντολή να επιβάλουν νόμους σχετικά με τις πυρκαγιές σε όλο το Βασίλειο της Ταϊλάνδης.

Οι επικριτές στο διαδίκτυο, ωστόσο, έχουν δείξει αμφιβολίες σχετικά με την επιβολή. Επισημαίνουν ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και πολλές τοπικές κοινωνίες προστατεύουν τους αγρότες από την επιβολή, καθώς η γεωργία είναι το «καλάθι» της περιοχής και η κύρια πηγή εισοδήματος. Αν και η καύση καλλιεργειών και άλλων αντικειμένων είναι τεχνικά παράνομη, σπάνια επιβάλλεται για αυτούς τους λόγους.

Οι επικριτές έχουν τακτικά προτείνει ότι αντί η κυβέρνηση να λέει απλώς ότι απαγορεύει την καύση, πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες για εναλλακτικές μεθόδους συγκομιδής. Επιπλέον, πολλοί επικριτές της κυβέρνησης έχουν προτείνει να επιβληθούν απευθείας πρόστιμα στα εργοστάσια που δέχονται καμένες καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ενθάρρυνε επίσης τους κατοίκους της Ταϊλάνδης να καλέσουν το 1650 αν δεις παράνομη καύση και να το αναφέρουν σε μια ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει συσταθεί για διερεύνηση.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/