Γνώμη: Φοβάμαι να περπατήσω τη νύχτα στην Πατάγια καθώς η κατάσταση των αδέσποτων σκύλων χειροτερεύει σταθερά

Σημείωση συντάκτη: Τα παρακάτω είναι δύο πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/απόψεις αναγνωστών που στάλθηκαν στο The Pattaya News σχετικά με την κατάσταση των αδέσποτων σκύλων στην Πατάγια. Οι απόψεις και οι δηλώσεις τους είναι δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν εκείνες της Pattaya News Company Limited. Σας καλωσορίζουμε να μας στείλετε και τη δική σας, ειδικά αν διαφωνείτε ή έχετε εναλλακτική άποψη pattayanewseditor@gmail.com. Σημειώνουμε ότι οι τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις εργάζονται σταθερά για τη στείρωση και τον εμβολιασμό των τοπικών ζώων σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις εκθέσεις τους που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Σημειώνουμε ότι έχουμε λάβει ΠΟΛΛΑ παράπονα από κατοίκους σχετικά με την κατάσταση των αδέσποτων σκύλων (ήταν πρόσφατα το νούμερο ένα ζήτημα για τους ντόπιους πρώην σε μια δημοσκόπηση που κάναμε) αλλά θα θέλαμε να ακούσουμε από ορισμένους από αυτούς που εργάζονται με τα αδέσποτα σκυλιά και με τοπικές φιλοζωικές ομάδες για να παρέχουν κάποιο πλαίσιο.

Από τον David C. Pattaya Ex-pat:

Τα αδέσποτα σκυλιά αποτελούν πρόβλημα στην Πατάγια και στο Τζομτιέν για περισσότερο από όσο θυμόμαστε οι περισσότεροι από εμάς. Όμως το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Συνήθιζα να τρέχω στο χώρο άσκησης στο λόφο. Δεν θα το τολμούσα ποτέ να το κάνω αυτό τώρα καθώς ολόκληρος ο λόφος, ειδικά το κάτω μέρος, κατακλύζεται από αγέλες (κατά τη γνώμη μου) συχνά επιθετικά αδέσποτα σκυλιά. Πριν από τρία χρόνια με δάγκωσε ένα αδέσποτο στο λόφο Pratumnak όταν περπατούσα από την Pattaya στο Jomtien, χωρίς καμία πρόκληση στο τέλος μου. Αυτό στοίχισε στην ταξιδιωτική μου ασφαλιστική εταιρεία περίπου 30,000 μπατ και με ανάγκασε να κάνω δέκα αρκετά δυσάρεστες ενέσεις και σχεδόν δύο εβδομάδες εξίσου δυσάρεστου καθαρισμού πληγών στο Διεθνές Νοσοκομείο Pattaya. Επιπλέον, ο λόφος Prathumnak φαίνεται να έχει χειροτερέψει από τότε και ορισμένοι από τους δρόμους που οδηγούν στην παραλία, ειδικά αυτός που οδηγεί στο υδάτινο πάρκο Pattaya είναι σχεδόν απαγορευμένες περιοχές λόγω του μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων.
Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να έχει γίνει πιο σοβαρή μετά τους περιορισμούς και τα lockdown Covid-19. Καθώς οι δρόμοι άδειαζαν από κόσμο, ειδικά τα βράδια και τη νύχτα, σχεδόν ένας στρατός από αδέσποτα σκυλιά έχει μετακινηθεί στην πόλη και πολλά σόα, τα οποία δεν είχαν ποτέ προβλήματα με τα σκυλιά, έχουν γίνει σχεδόν αδιάβατα. Οι τοπικές τουριστικές αρχές μιλούν συνεχώς για τη μετατροπή της Pattaya/Jomtien σε οικογενειακό προορισμό διακοπών. Αναρωτιέμαι πόσο καιρό θα τους πάρει για να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν είτε να έχουν μια πόλη που κατακλύζεται από αγέλες αδέσποτων σκύλων είτε να έχουν έναν οικογενειακό προορισμό διακοπών. Δεν μπορούν να έχουν και τα δύο.

Από τον Bob, έναν κάτοικο Jomtien:

Γεια σου Pattaya news land,

Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να μιλήσω για αυτό που βλέπω ως μείζον ζήτημα στην περιοχή της Πατάγια και του Τζομτιέν όσον αφορά την ανάκαμψη στον τουρισμό…και δεν είναι ότι ο ιός συνεχίζει να μιλάει για τον ιό.

Μιλάω για τα εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω για αυτούς που δεν είναι εδώ) αδέσποτα σκυλιά σε όλη την πόλη. Πάντα είχαμε αδέσποτα, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα όσο τώρα. Αυξήθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο lockdown και τώρα που έχουμε μια δεύτερη περίοδο διακοπής λειτουργίας που είναι πιθανό να προχωρήσει και να επιδεινώσει το πρόβλημα. Με μπαρ και κλαμπ κλειστά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ακόμη και 7-11 και τα πράγματα κλειστά από τις 10:00 μ.μ., η μόνη κίνηση γύρω είναι περιορισμένη…και τα σκυλιά κυκλοφορούν σε μεγάλους δρόμους και περιοχές σε όλη την πόλη.

Θέλω να αποκαλύψω, είμαι σκύλος. Έχω δύο δικά μου. Αγαπώ τα σκυλιά. Πάντα ήμουν υποστηρικτής των στρατηγικών των αδέσποτων σκύλων για τη θεραπεία τους, τη στείρωση τους και μετά την απελευθέρωση, καθώς ξέρω ότι τα κιλά εδώ γύρω είναι κόλαση και χρειάζονται πολλή δουλειά.

Ωστόσο, τώρα φοβάμαι να περπατήσω τη νύχτα. Πήγα για μια βόλτα στο South Pattaya Road τις προάλλες που είναι υπό κατασκευή γύρω στις 7:00 μ.μ. Αυτό δεν είναι "αργά" σε καμία περίπτωση. Μέτρησα 37 σκυλιά από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι τον τρίτο δρόμο μόνο και είχα δύο στενές συναντήσεις σκύλων που «προστατεύουν την επικράτειά τους» και είτε γαβγίζουν και τρέχουν πάνω μου είτε προκαλούν σκηνή. Εκτός από εμένα, μόνο λίγοι Ταϊλανδοί περπατούσαν στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, καθώς όλο και περισσότερα σκυλιά μετακόμισαν μέσα.

Καθώς μου αρέσει να περπατάω, έκανα μια βόλτα κοντά στο Δημαρχείο τις προάλλες στην οδό North Pattaya... και για άλλη μια φορά πολλές αγέλες σκυλιών, μερικοί κοιμόντουσαν ακριβώς σε πεζόδρομους, και παρόλο που ήταν ήρεμοι, με έκανε να ανησυχώ και πιθανότατα θα το έκανα για τους τουρίστες που επέστρεψαν επίσης. Αυτό είναι ακριβώς μπροστά και γύρω από το Δημαρχείο!

Περπατούσα στο δρόμο από το Royal Cliff που οδηγούσε στον φάρο, αλλά τώρα υπάρχουν τόσα σκυλιά στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι επιθετικά και εδαφικά, δεν θα περπατάω πλέον σε αυτήν την περιοχή και υποτίθεται ότι είναι ένα πάρκο για άσκηση .

Δεν ξέρω ποια είναι η λύση, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να γίνεται χειρότερο από καλύτερο και φοβάμαι ότι όταν επιστρέψει ο τουρισμός θα έχουμε περιπτώσεις τουριστών λίγο ή χειρότερο. Παραμένω κυρίως στην παραλία τώρα και παρόλο που υπάρχουν σκυλιά και εδώ, φαίνονται να είναι τα πιο υπάκουα και φιλικά στην Πατάγια. Δεν θα περπατάω πια σε παράξενους παράδρομους ή σόες και είναι κρίμα που το απολάμβανα πολύ.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.25 (8 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/