Η Pattaya City σχεδιάζει να καθαρίσει το Walking Street, να διακοσμήσει την πόλη για το κινεζικό νέο έτος

Πατάγια, Ταϊλάνδη-

Η ηγεσία της Πόλης της Πατάγια ανακοίνωσε σε συνάντηση χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο της Πατάγια ότι σχεδιάζει να «εξευγενίσει» την πόλη που έχει καταστραφεί από τον δεύτερο γύρο του Covid-19 τον περασμένο μήνα, κλείνοντας χιλιάδες επιχειρήσεις τόσο μέσω κυβερνητικής εντολής όσο και λόγω στην έλλειψη ξένων και εγχώριων τουριστών.

Το Chonburi είναι επί του παρόντος μια «υψηλά ελεγχόμενη» επαρχία, πράγμα που σημαίνει ότι για να εισέλθει κανείς ή να φύγει από την επαρχία χρειάζεται άδεια από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ουσιαστικά σταματώντας κάθε εσωτερικό τουρισμό. Ο ξένος τουρισμός έχει σταματήσει από τον περασμένο Μάρτιο, όταν τα σύνορα έκλεισαν λόγω του Covid-19, εκτός από τα άτομα που περνούν από μια σειρά κρίκων, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαπενταήμερης καραντίνας. Αυτό με τη σειρά του έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για την εξαρτώμενη από τον τουρισμό Pattaya, η οποία το 2019 ήταν η 19η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο με σχεδόν δέκα εκατομμύρια επισκέπτες.

Σε μια καλή είδηση, το Banglamung (σπίτι της Pattaya) έχει μηδενικά κρούσματα Covid-19 εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα και μόνο ένα κρούσμα βρέθηκε στο Chonburi τις τελευταίες τρεις ημέρες, ένας μετανάστης εργαζόμενος. Παρά τη σημαντική βελτίωση των αριθμών Covid-19, ωστόσο, τα μέτρα και οι περιορισμοί που κλείνουν τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως η διάσημη νυχτερινή ζωή και τα μπαρ της Pattaya, καθώς και τουριστικά αξιοθέατα όπως τα υδάτινα πάρκα και το Ripley's Believe It or Not, παραμένουν σε ισχύ. Οι αξιωματούχοι του Τσονμπούρι είπαν ότι θα επανεξετάσουν τα μέτρα πιθανότατα στο τέλος του μήνα, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα χαλαρώσουν ή θα αρθούν.

Ως αποτέλεσμα, μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν καταρρεύσει, με παράπονα από κατοίκους της περιοχής. Σε ορισμένους δρόμους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είναι πλέον κλειστές, είτε έκλεισαν αναγκαστικά, είτε έκλεισαν από επιλογή λόγω έλλειψης πελατών είτε έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Η Walking Street είναι ιδιαίτερα ερημική, μια περιοχή που κάποτε υποδεχόταν χιλιάδες κόσμο τη νύχτα.

Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya Sonthaya Khunpluem, μαζί με Η κ. Orawan Suk Ananwong, πρόεδρος του κοινοτικού οργανισμού της πόλης Pattaya, συναντήθηκε στο Δημαρχείο για να συζητήσει επιλογές για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, αποφασίστηκε ότι η πόλη και οι αρμόδιες ομάδες και φορείς θα αναλάβουν ένα σχέδιο καθαρισμού και επισκευής υποβαθμισμένων τμημάτων της πόλης, ειδικά της Walking Street. Η πινακίδα του Walking Street έχει ήδη βαφτεί και επισκευαστεί τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, φωτισμοί και διακοσμήσεις για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, που είναι στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη, ειδικά στο Walking Street και στην Beach Road. Η ελπίδα είναι να προσθέσουμε περισσότερο φωτισμό και χρώμα στην περιοχή, δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερη ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο δήμαρχος Khunplume δήλωσε στον Τύπο ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, ωστόσο, στολίζοντας την πόλη για την εκδήλωση ήλπιζε ότι θα εμπνεύσει τους ανθρώπους και θα τους έδινε ελπίδα για το μέλλον της Pattaya. Δήλωσε επίσης ότι οι ηγέτες συνεχίζουν να συζητούν πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί και τα μέτρα που κλείνουν επί του παρόντος πολλούς χώρους εκδηλώσεων στην Πατάγια. Αυτό περιλαμβάνει περιορισμούς που σχετίζονται με ταξίδια που απαγορεύουν σε εγχώριους τουρίστες να έρχονται στην περιοχή.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.4 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/