Το Koh Larn ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά για κυρίως ντόπιους επισκέπτες, απαιτούνται αυστηροί κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Mor Chana

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

Koh Larn, Banglamung, Chonburi –

Το Koh Larn θα ανοίξει για επισκέπτες με αυστηρές μετρήσεις Covid-19, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Pattaya και η σελίδα Δημοσίων Σχέσεων Chonburi.

Ο δήμαρχος Sonthaya Khunploem είπε στο The Pattaya News νωρίτερα σήμερα, «Μια εντολή από το συμβούλιο του Koh Larn σχετικά με το κλείσιμο του νησιού θα λήξει σήμερα (20 Ιανουαρίουth). Το Koh Larn έχει πλέον μηδενικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19 κρούσματα ως αποτέλεσμα του κλεισίματος για περίπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Το νησί είχε κλείσει μετά από αίτημα του συμβουλίου του χωριού Koh Larn λόγω αυξανόμενης ανησυχίας για κρούσματα Covid-19 στην περιοχή Chonburi και μετά από ένα χρονοδιάγραμμα έδειξε ότι τουλάχιστον ένα μολυσμένο άτομο είχε επισκεφτεί το περίπτερο εισιτηρίων στο νησί κοντά στην αρχή του αυτο το μηνα. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν μολύνσεις σε κατοίκους του νησιού που υποβλήθηκαν σε αυστηρό κλείσιμο, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στα ταξίδια γύρω από το νησί τη νύχτα. Το νησί βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον τουρισμό, κυρίως εγχώριο πλέον, για το εισόδημά του. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν σημαντικό έλεγχο στις αποφάσεις σχετικά με το νησί και γι' αυτό ζήτησαν το κλείσιμο, το οποίο εγκρίθηκε από τον δήμαρχο της Pattaya και τον κυβερνήτη Chonburi.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

«Η τοπική επιτροπή του Koh Larn δεν έχει υποβάλει καμία παράταση του αιτήματος κλεισίματος στην κυβέρνηση Chonburi». Ο δήμαρχος Sonthaya συνέχισε σε μια συζήτηση με τους δημοσιογράφους μας νωρίτερα σήμερα.

«Το Koh Larn θα επιτρέπεται να ανοίξει ξανά για τουρίστες από τις 21 Ιανουαρίουst.» δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Ωστόσο, χρειαζόμαστε ακόμη την τελική έγκριση από την Επιτροπή Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών του Chonburi». Συνέχισε ο Δήμαρχος. (Σημείωση του συντάκτη: Το Chonburi PR δημοσίευσε αυτήν την αφίσα παρακάτω και μερικούς κανόνες που φαινομενικά επιβεβαιώνουν την απόφαση γύρω στις 9:30 μ.μ. σήμερα το απόγευμα.)

 

«Για την Πατάγια, έχουμε μηδενικά κρούσματα, αλλά εξακολουθούμε να διατηρούμε αυστηρά την επιφυλακή μας στις μετρήσεις Covid – 19 καθώς και στο Koh Larn». είπε ο Δήμαρχος.

Όπως αναφέρεται από τις Δημόσιες Σχέσεις Chonburi, το Mor Chana θα απαιτείται για όλους τους επισκέπτες του νησιού και θα πρέπει να επιδείξουν την απόδειξη της λήψης της εφαρμογής και ότι είναι πράσινο ή κίτρινο στο τηλέφωνό τους πριν ταξιδέψουν. Οι κανόνες που ισχύουν στο πλαίσιο του άκρως ελεγχόμενου καθεστώτος του Chonburi και του διατάγματος έκτακτης ανάγκης, όπως το κλείσιμο χώρων διασκέδασης, θα ισχύουν και για το νησί σύμφωνα με αξιωματούχους. Δεν είναι σαφές εάν θα δοθούν εξαιρέσεις στην εφαρμογή Mor Chana σε όσους δεν διαθέτουν τηλέφωνο. Επιπροσθέτως, η επαρχία προειδοποίησε ότι το Chonburi εξακολουθεί να ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό και ότι τα ταξίδια στην επαρχία θα πρέπει να γίνονται μόνο για βασικούς λόγους, επομένως μπορούν να ελέγξουν για να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες του νησιού είναι ντόπιοι και όχι από έξω από την πόλη πριν επιτρέψουν την πρόσβαση.

Οι αυστηρότεροι κανόνες, σύμφωνα με την παραπάνω αφίσα, έχουν οριστεί να ισχύουν τουλάχιστον έως τις 31 Ιανουαρίου. Οι ώρες των πλοίων είναι παρακάτω, οι κορυφαίες ώρες θα μεταβούν στην Πατάγια και οι χαμηλότερες ώρες για το Koh Larn:

«Η κατάσταση βελτιώνεται στο Chonburi. Αναμένεται ότι σύντομα θα δοθούν ελάφρυνση για άλλα κλεισίματα και περιορισμούς. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά ασφαλής πριν από την άρση των περιορισμών». κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestParlerFlipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.