Κορυφαίος γιατρός της Ταϊλάνδης που πιέζει για εθνικό «κλείδωμα» τεσσάρων εβδομάδων, δίνοντας τρομερές προβλέψεις, καθώς πολλοί αντιτίθενται στην πρόταση τόσο καταστροφική για την οικονομία

Ταϊλάνδη-

Ένας κορυφαίος Ταϊλανδός γιατρός, ο Δρ. Thira Woratanarat, προσπαθεί να συγκεντρώσει υποστήριξη για ένα εθνικό lockdown «τουλάχιστον» τεσσάρων εβδομάδων, δίνοντας τρομερές προβλέψεις και προβλέψεις για φρικτά αποτελέσματα εάν δεν συμβεί.

Η Pattaya News σημειώνει ότι ο Δρ Θήρα είναι γνωστός για τις προβλέψεις των χειρότερων σεναρίων που, μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει. Οι εκκλήσεις του για εθνικό lockdown έρχονται καθώς εξέχουσες επιχειρηματικές οργανώσεις, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας, κυβερνητικές αντιπολιτευτικές ομάδες και ακόμη και ορισμένοι κυβερνήτες της Ταϊλάνδης δηλώνουν ότι ο τρέχων γύρος των ήδη αυστηρών περιορισμών στις επαρχίες υψηλού κινδύνου είναι «υπερβολικός» και θα βάλει πάρα πολλά πόνος στην οικονομία της χώρας και στους πολίτες, ιδιαίτερα στα εκατομμύρια των άτυπων εργαζομένων. Αρκετοί κυβερνήτες της Ταϊλάνδης και ακόμη και ο δήμαρχος της Μπανγκόκ συμμετείχαν πρόσφατα σε έντονες συζητήσεις με το Κέντρο για τη Διοίκηση Κατάστασης Covid-19 σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζαριών στο κατάστημα, ακόμη και με βαριές προφυλάξεις, από φόβο για τις επιπτώσεις που έχει στους φτωχούς.

Ωστόσο, έχει επιδειχθεί αξιοπρεπές ποσό υποστήριξης για τις ιδέες του από άλλους συμβούλους του Κέντρου Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19, ειδικά εκείνους της ιατρικής κοινότητας.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν έχει ανακοινώσει κανένα είδος σχεδίου οικονομικής βοήθειας για αυτόν τον γύρο περιορισμών και κλεισίματος εκτός από την κοινωνική ασφάλιση που καταβάλλει το 50% των ημερομισθίων σε ειδικευμένους υπαλλήλους, που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα, όπως οι πωλητές καροτσιών τροφίμων, Οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια, το προσωπικό σέρβις, οι καμαριέρες, οι περισσότεροι λιανοπωλητές, η ασφάλεια κ.λπ. δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Από επίσημη σκοπιά, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι απλά δεν έχει τα κεφάλαια για να στηρίξει όλους όσους πρέπει να υποστηριχθούν.

Είναι επίσης, σημειώνει το The Pattaya News, γιατί οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι αντιπαθούν τη χρήση της λέξης «κλείδωμα», «απαγόρευση κυκλοφορίας», «απαγόρευση κυκλοφορίας» και άλλες παρόμοιες φράσεις με αυτές τις λέξεις, σύμφωνα με τον Δρ Taweesin Visanuyothin του Κέντρου για τον Covid-19. Η Διοίκηση Καταστάσεων που το δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 3 Ιανουαρίου, θα μπορούσε νομικά να απαιτήσει την παροχή οικονομικής βοήθειας.

Ο Δρ Θήρα δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εάν η Ταϊλάνδη δεν «κλείσει» αμέσως με μέτρα παρόμοια με το lockdown τον περασμένο Απρίλιο, η χώρα θα μπορούσε να δει ένα ποσοστό θνησιμότητας τόσο υψηλό όσο η Ιαπωνία, η οποία έχει επιλέξει μια στρατηγική καταστολής, 1.5%. σημαντικά υψηλότερο από την Ταϊλάνδη. Ο Δρ. Θήρα δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει τον αποδεκατισμό που έχει προκαλέσει ο ιός σε ορισμένες άλλες δυτικές χώρες και ότι κάνοντας μια παύση και δίνοντας χρόνο σε ιχνηθέτες και δοκιμαστές επαφής να βρουν όλες τις λοιμώξεις και να προλάβουν τη χώρα, η χώρα θα ανακάμψει πιο γρήγορα από ένα «ελαφρύτερο άγγιγμα «των περιορισμών κατά τη γνώμη του.

 

 

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.67 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/