Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας προτείνει να αναβληθεί προσωρινά η είσοδος Βρετανών επισκεπτών στην Ταϊλάνδη λόγω ανησυχιών για τον Covid-19

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-
  Μετά από τέσσερις Άγγλους ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί σε στέλεχος Covid-19 που φέρεται να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από άλλα στελέχη, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας πρότεινε στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να αναβάλει (αναβάλει) την είσοδο Βρετανών υπηκόων στην Ταϊλάνδη μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.
  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για «πρόταση» και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ή εγκριθεί.
  Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, έχει κάνει την πρόταση στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA). Η τελική απόφαση για αυτό το θέμα αναμένεται κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς.
  Αυτό ακολουθεί μια τετραμελή οικογένεια που εισήλθε στην Ταϊλάνδη στις 21 Δεκεμβρίου και φέρεται να επιβεβαιώθηκε με το νέο στέλεχος του ιού, το οποίο σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές εξαπλώνεται έως και 70% ταχύτερα, ωστόσο, δεν έχει δείξει καμία επιστημονική απόδειξη ότι είναι πιο θανατηφόρος ή επιβλαβής σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.
  Η οικογένεια μπήκε σε καραντίνα, όπως και όλοι οι νόμιμοι ξένοι επισκέπτες στη χώρα, και το στέλεχος εντοπίστηκε εκεί. Η οικογένεια δεν είχε καμία έκθεση στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με τον Δρ Opas Karnkawinpong του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων. Παραμένουν σε καλή κατάσταση και σε ειδικό θάλαμο σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης υπό παρακολούθηση και θεραπεία.
  Ο Δρ. Όπας τόνισε ότι η Ταϊλάνδη γνώριζε το στέλεχος και ότι όλοι οι επιβάτες του αεροπλάνου με τη βρετανική οικογένεια είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις και μέχρι στιγμής ήταν αρνητικοί στον ιό Covid-19.
  Ο Opas δήλωσε επίσης στον ταϊλανδικό Τύπο ότι το στέλεχος ήταν παρόμοιο με το στέλεχος που βρέθηκε στους μετανάστες εργάτες της Μιανμάρ, το οποίο επίσης εξαπλώνεται γρήγορα, προκαλώντας πολλούς Βρετανούς υπηκόους να αναρωτιούνται γιατί η Ταϊλάνδη σκέφτηκε να τους «αναβάλει» (η Ταϊλάνδη αντιπαθεί τη λέξη «απαγόρευση») από είσοδο όταν απαιτείται να περάσουν δεκατεσσάρων ημερών καραντίνα.
  Η απάντηση στην ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σε μεγάλο βαθμό αρνητική από Βρετανούς υπηκόους, αν και θετική από πολλούς υπηκόους της Ταϊλάνδης. Βρετανοί υπήκοοι ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα δεν ήταν απαραίτητα, κυρίως λόγω του συστήματος καραντίνας της Ταϊλάνδης. Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης, ωστόσο, δήλωσαν ότι ήταν καλύτερο να είναι ασφαλείς και προσεκτικοί.
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/