Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Ταϊλάνδης γράφει ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και την CCSA σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να κλείνουν τα εστιατόρια στο κατάστημα

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Ταϊλάνδης, Thaniwan Kulamongkol, έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan O'Cha, ζητώντας του να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην κλείσει το φαγητό του καταστήματος στην Μπανγκόκ και σε άλλες επαρχίες για πολλούς λόγους.

Η επιστολή στάλθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα και είναι μόνο η τελευταία, σημειώνει η Pattaya News, σε πολλούς οργανισμούς που διαμαρτύρονται για τους αυστηρούς περιορισμούς και τα μέτρα ελέγχου του κορωνοϊού Covid-19, υποστηρίζοντας ότι χωρίς οικονομική βοήθεια και υποστήριξη ο κλάδος δεν μπορεί να χειριστεί άλλο ένα δυνητικά εκτεταμένο κλείσιμο. . Αυτό ακολουθεί εξέχοντες ηγέτες διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας, αρχηγούς της κυβερνητικής αντιπολίτευσης και ακόμη και ορισμένους σημερινούς κυβερνήτες επαρχιών που μιλούν για αυξανόμενα μέτρα και περιορισμούς που προτείνονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία και οι υποδομές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα εκτεταμένο κλείσιμο.

Η επιστολή ανέφερε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα εστιατόρια χρησιμοποιούσαν αυστηρές εντολές πρόληψης του Covid-19 και ήταν πρόθυμα να εφαρμόσουν ακόμη αυστηρότερα πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης και συμβιβασμούς για να παραμείνουν ανοιχτά, όπως η επαναφορά των χωρισμάτων, η καλύτερη κοινωνική απόσταση κ.λπ. ότι μια ολική επιλογή «απομάκρυνσης» θα κατέστρεφε πολλούς εργαζομένους, ειδικά αυτούς τους άτυπους και χωρίς πολλά χρήματα που θα αντιμετώπιζαν για κάποιους μια δεύτερη απόλυση ή άδεια του έτους.

Δήλωσε επίσης ότι πολλά εστιατόρια δεν είχαν ρυθμιστεί σωστά για φαγητό σε πακέτο και δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να κλείσουν, καταστρέφοντας περαιτέρω την οικονομία, ειδικά αν η παραγγελία έπληττε την Μπανγκόκ.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ δεν είχε αποφασίσει να κλείσει το φαγητό του καταστήματος μαζί με αρκετές άλλες επαρχίες όπως το Chonburi και το Rayong που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου». Αυτό συνέβη παρά τα πολλά «αιτήματα» της CCSA να το πράξει στους επαρχιακούς κυβερνήτες και μια «πρόταση» να αναλάβει η CCSA απευθείας τους κανόνες και τις πολιτικές, πιθανώς ήδη από τη Δευτέρα. Ορισμένοι επαρχιακοί κυβερνήτες, εν τω μεταξύ, θεώρησαν ότι οι κανονισμοί και οι κανόνες ήταν πολύ αυστηροί και ασκούσαν υπερβολική πίεση στους κατοίκους της περιοχής τους που εξαρτώνται από τη δουλειά τους.

Η Thaniwan αναφέρθηκε επίσης στο σημείο ότι εάν κλείσουν εστιατόρια ή πάνε σε πακέτο μόνο αυτό έχει μια σημαντική παρενέργεια στην αγροτική βιομηχανία της Ταϊλάνδης, κάτι που προκάλεσε σημαντική αλλά όχι καλά καλυμμένη οικονομική ζημιά κατά το προηγούμενο κλείσιμο του περασμένου έτους. Αυτό οφειλόταν στο ότι τα εστιατόρια και οι λιανοπωλητές δεν παρήγγειλαν τόσα πολλά τρόφιμα.

Ο Τανιουάν είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι οι τρέχουσες συστάδες λοιμώξεων προέρχονταν από εστιατόρια και η CCSA δεν μπόρεσε να παράσχει επιστημονική απόδειξη ότι τα εστιατόρια, ειδικά το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους και το φαγητό του δρόμου, αποτελούν υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Τέλος, ο Τανιβάν είπε επίσης ότι το κλείσιμο των εστιατορίων μόνο για take away θα έχει σημαντική επίδραση στον φόρο της κυβέρνησης.

Η επιστολή δεν έχει λάβει ακόμη καμία επίσημη απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/